צריך עזרה

HapoHell

New member
צריך עזרה

אני צריך שתעזרו לי. יש לי בעיה שאני פונה שמאלה לכביש דו סיטרי שיש בו שטח הפרדה. אני לא יודע אם אני צריך לחכות שבשני הצדדים יהיה ריק ואז לסוע או לתת זכות לצד שלידי ואז להתקדם עד לשטח ההפרדה ושם לתת זכות לצד השני. אני יודע שנשמע מסובך אז הוספתי ציור (השקעתי) אז בבקשה עזרה.

HapoHell

New member
הסבר לציור

למי שלא הבין אני זה האדום והירוק זה שטח הפרדה

joniהאדום

New member
תשובה, מנהג מנוסה.

לפי החוק, ברגע שנכנסת לצומת, עלייך לפנות אותה מייד, ז"א, אתה חייב לחכות שיהיה פנוי משני הכיוונים, ואז להשתלב בתנועה, ואסור לך לחצות את הצומת בשלבים, כפי שנהוג במחוזותינו, זו עבירת תנועה!

be_roo

New member
ממש לא מחייב

אתה צריך לחצות את הצומת מבלי להפריע לשום רכב מכל כיוון. אם אי התנועה רחב ויש מספיק מקום לעמוד באמצע מבלי לבלוט לתוך הנתיבים (מקדימה או מאחור) אין שום סיבה לא להעזר בכך, זה משפר את שדה הראיה שלך לגבי הרכבים המגיעים מימין. אך במידה ואין מקום, עליך להשלים את הפניה בפעם אחת מכיוון שעצירה באמצע תוך כדי תפיסת חלק מהנתיב עלולה לגרום לכך שרכב אחר יתנגש בך.

joniהאדום

New member
אתה טועה ומטעה!

לפני שאתה נכנס לצומת, אתה צריך לוודא שאתה מתפנה ממנה בצורה מיידית, ז"א, לא מתעכב בתוך הצומת. ולבי מה שכתבת: מה ז"א לא מפריע לאף רכב בשום כיוון??? אתה יורד מהרכב לפני הכניסה לצומת ובודק את רוחב האי-תנועה??? ומה אם כאלה שמגיעים מימינך ומעוניינים לפנות שמאלה? להם לא תפריע??? אין דבר כזה בחוק!! וזה לא הגיוני!!! בכלל החוק מוריד את עניין שיקול הדעת פה, צומת זה המקום הכי מסוכן בכביש, והכללים לגביו ברורים. נכון שהשיטה של חציית הצומת בשלבים מקובלת פה, אך זה מטעמי נוחות בלבד, כאלה שלא מצליחים להשתלב בתנועה, ובעצם נדחפים,כי יותר קשה לפעמים לחכות שתהיה אפוגה משני הכיוונים, אך אם יום אחד כשתעשה את זה, יבוא שוטר ויתרום לך ד"וח תנועה, תזכור שמישהו פה אמר לך שזה אסור, ותעשה טובה לעצמך ואל תבדוק אם הרכב שלך נכנס במלואו בתוך חלל האי תנועה...

be_roo

New member
זה שאתה לא יודע להאריך גדלים

ומרחקים ולדעת האם יש מספיק מקום לעמוד מבלי להפריע לתנועה (וזה כולל גם אי הפרעה לאחרים שפונים דרך אותו מעבר בכיוון הפוך) זו בעיה שלך, אך אין שום מניעה לעשות זאת. להפך, במקרים מסויימים זה בטוח בהרבה. במקומות רבים יש גדר חיה שמסתירה את הרכבים המגיעים מימין ואין שום דרך לחכות להפוגה בשני הכיוונים, כי הכיוון הזה מוסתר, ואין ברירה אלא לחצות בשני שלבים. ורק בשביל שתהיה מרוצה, הנה סעיף האישום בעניין המחזק את דברי: "נהגת ברכב הנ"ל ונכנסת לצומת, מבלי שהיה ביכולתך לעבור ולהמשיך בנסיעה ללא הפרעה לתנועה, בניגוד לתקנה 65 לתקנות התעבורה" החלק הראשון מחזק את דבריך, לכאורה אסור להכנס לצומת מבלי לפנותה מידי, אבל ההמשך סותר את טענותיך ומתיר לעשות זאת כל עוד אין הפרעה לתנועה. מ.ש.ל

be_roo

New member
ואם זה מעורפל מידי אז הנה עוד הוכחה

החוק מגדיר כי "בדרך המחולקת בשטח הפרדה יראו כל אחד מהכבישים משני צידי שטח ההפרדה ככביש חד סיטרי"וצומת מוגדרת כמפגש של כבישים. אם כל כיוון נסיעה הוא כביש בפני עצמו, הרי שמדובר למעשה בשני צמתים מפרדים ולהלן אין שום בעיה של פינוי הצומת אם אינך בולט לאחד הנתיבים. חצית את הצומת הראשון וכעת אתה מתכוון לפנות שמאלה בצומת השני.

rpg2003

New member
זה באמת התפלספות

תביא איזה פסק דין תקדימי וזהו... אני חושב שכדאי לעשות את זה מתי שצריך ולנסות להימנע מזה בתנאים רגילים - שרואים טוב וכשהכביש לא סואן במידה כזאת שההסתברות ששני הצדדים יהיו פנויים נמוכה מדי

be_roo

New member
זו לא התפלספות

מדברים על חוקים ולשון החוק היא לשון מדוייקת של הגדרות ומה שמתאים או לא מתאים להגדרה זה מה שקובע.

§Oren§

New member
מה זאת אומרת נהג מנוסה?

סתם כי מעניין אותי מתי מישהו הופך להיות מנוסה.. אם זה שאלה של זמן, שאלה של איכות, או שאלה של ידע. כי מבחינת ידע אתה טועה. אם שטח ההפרדה הוא כזה שמאפשר לעצור לידו ולהמתין שהנתיב השני יתפנה, אז מותר. לעיתים, שמדובר בצמתים סואנים במיוחד, שבהם לא ניתן כמעט אף פעם למצוא מצב ששני הנתיבים פנויים, יש נתיב השתלבות מיוחד (קרוי גם "נתיב האצה"), שמטרתו לאפשר לנהג לעמוד בו, ולהאיץ, כדי להשתלב בתנועה בנתיב המדובר.

IdanRe

New member
והתמרור צריך להיות הפוך...

zolotov

New member
צריך עזרה

שלום לך, ובכן, במידה ואתה פונה לכביש דו סיטרי עם שטח הפרדה, ושטח ההפרדה , כפי שהוא מצוין בציורך, עליך לפנות ב"פעם אחת" ולא חצי צומת ועוד חצי. הדבר משתנה כאשר רוחבו של שטח ההפרדה הינו לפחות כאורכו של הרכב אותו הינך נוהג, ואז ניתן לחצות, חצי בחצי. דרך צלחה

sub ziro

New member
יופי תעשו את זה במציאות

נראה מי עוד יעשה כמוכם וכמה זמן הוא יחכה לעבור.

joniהאדום

New member
תגובה אחרונה בהחלט לכל ה"חכמים"

ראשית, בציור מתואר צומת אחת גדולה ורציפה ולא שני מה שמוגדר כשני צמתים עם קטע כביש באמצע, וגם, כפי שהבנתי, לזה התייחס השואל. 2. נהג מנוסה, זה נהג בעל רשיון נהיגה 15 שנה, ללא רפורטים ותאונות דרכם, ומכיר את החוקים, ונתקל במקרים דומים מנסיונו. 3. לפי הסעיף בחוק שציטט מי שציטט, רשום שם בדיוק מה שאמרתי, וזה רק מחזק את דברי. ותעשה טובה אל תצוטט חוקים, תבין את מה שנאמר בהם! 4. אם שיטת ההתפלמסות שלכם, זה לעבור מייד לפסים אישיים, אין לי עניין להגיב לכם יותר. 5. אני מקווה מאוד שלא תצטרכו יום אחד להסביר לשוטר שיש מספיק מקום לדחוס רכב באמצע הצומת. 6. יותר מזה אני מקווה שלא יכנס בכם איזה מישהו מאישהו כיוון משום שלא הבין מה בדיוק אתם עושים בתוך הצומת. 7. ולסיום, אני מבין שכל אחד מכם הוא הנהג הכי טוב שמיועד להיות בארץ, ובעורקיכם בוער להוכיח זאת, וכל המשפטנים למינהם כבר שולפים את המקלדות להגיב, אני רק רוצה להבהיר, שיש מצבים שזו באמת הדרך הכי נוחה (ובטוחה) לעבור צומת, אך זה לא אומר שזה חוקי! הרבה דברים שאני עושה תוך כדי נהיגה לא מותרים בחוק, אך אין ברירה אלא לעשותם. השאלה שנשאלה, היתה לגבי החוקיות של הדבר, ולזה תשובה אחת ברורה, לגבי כדאיות, זה נושא אחר, ולא תמיד זה כדאי.

למעלה