צריך עזרה....

BaaMan

New member
צריך עזרה....

בס"ד כל הזמן יש לי מחשבות בראש שאני לא יכול להיות חסיד ברסלב אמיתי בלי כובע וחליפה וזה ממש מפריע לי... אם יש לכם מה להציע או לעודד אז אני אשמח מאוד... בתודה...

מי אמר...?

מי אמר שחייב ללכת עם כובע וחליפה... זה טוב... כי הכובע והחליפה הם מקיפים (לא שיש לי מושג מה זה אבל לא משנה)... "עיקר היהדות זה תמימות ופשיטות" רבינו אמר שעה התבודדות, אומן ראש השנה, 2 הלכות כל יום... הוא לא הזכיר שאי אפשר להיות איש כשר ללא כובע או חליפה... באומן אפשר לראות הרבה סוגי לבוש של אנשים מג'ינס וטריקו עד ללבוש חסידי קומפלט... ברוך השם... רבינו הזכיר בספר המידות שאדם צריך להשקיע כמה שישי לו בענין הלבוש ועוד אמר במקום אחר שהבגדים יבואו בעולם האמת לדון את האדם אם הוא התנהג איתם כראוי או שמא ביזה אותם... אבל לא הוזכר בשום מקום ללכת דווקא עם כובע וחליפה... אני אישית הולך בס"ד רק עם חליפה... והעיקר, אל תשכח- תהיה בשמחה... כל הזמן...

E S

New member
../images/Emo6.gifלרועי!

כתוב בסיפור של הבעל תפילה מהסיפורי מעשיות שעל בגדים לא היה מקפיד כלל.

פראזניק

New member
הרב ארז דורון ענה על זה...

באירוח הראשון שהיה איתו: וזו תשובתו: . בכל שאלה ששואלים מה דעת רבינו, התשובה הראשונה היא שדעת רבינו היא דעת ההלכה, כמו שאמר בפירוש "קמטו את ספרי כרצונכם - העיקר שלא תעברו על 'סעיף קטן' שבשולחן ערוך". וכמו כן כאן, דעת רבינו על לבוש היא, להתלבש על פי ההלכה. כלומר, לא ללבוש שעטנז, להתלבש בצורה צנועה באופן סביר, לא שחצני, לא קרוע, לא מלוכלך. מעבר לזה, אני לא רואה קשר בין התקשרות לרבינו ובין סוג הבגדים שאתה לובש. רמז לדבר אפשר למצא בסיפורי מעשיות, ב'מעשה מבעל תפילה' (שרבי נתן אומר ש'בעל תפילה' הוא רבינו), שם כתוב שהבעל תפילה "ועל בגדים לא היה מקפיד כלל". ואם תרצו לראות את כל אשכולות האירוח, גם איתו וגם עם ישראל דגן, הרי הם לפניכם.

BaaMan

New member
באמת תודה לכם!

בס"ד אני קורא את זה בבוקר וממש עשיתם לי את היום תודה לכם ושבוע טוף לכוולם

למעלה