צריך עזרה

צריך עזרה

שלום, דבר ראשון אני לא מאמין שאני מעלה את הבעיה שלי בפורום אבל זה כנראה שרק כך אצליח לפתור את הבעיה. אני עתודאי לפני צבא מוקף בחברים ובמשפחה אוהבת ותומכת ונחשב לגאוות המשפחה. הבעיה שלי היא שאני כל הזמן לחוץ לחןץ לפני מבחנים,לפני ארועים חברתיים ומה לא... לפי מאמרים שקראתי אני כנראה סובל מחרדה חברתית: פחד לאכול לפני אנשים, פחד לדבר עם הבוס שלי, פחד להזמין בחורה לצאת איתי,וזה רק חלק קטן מהדוגמאות. הנחמה היחידה היא כשאני מתרגל לאנשים ולסביבה הבעיה הולכת ופוחתת(מכאן חוג החברים הרחב שיש לי). בזמנים "הרעים" אפילו שיחה בטלפון עם אדם זר היתה סיוט ובלתי אפשרית. הבעיה שכלעצמה גורמת סבל יום יומי עצום-כי רוב האנשים רואים שאני לחוץ ומנסים להתנהג כאילו כלום וטוב שכך,והרעים שבאנשים פשוט רואים זאת כחולשה וצוחקים על זה שאני לחוץ מבלי להבין את גודל הנזק שהם גורמים. הגעתי למסקנה שאני חייב טיפול פסיכולוגי אבל מצבי הכספי לא מאפשר זאת. ולבקש ממהורים קשה לי כי אני אדם נורא סגור ואני לא יכול לדמיין את עצמי מדבר איתם על זה. בקרוב אני אמור להתגייס ואין לי מושג מה אני אעשה עם הבעייה הזאת ב-3 שנים הקרובות,דבר שגורם לי לתסכול רב. אני מנחם את עצמי שאני לפחות יודע מה הבעיה שלי וכך אני נמנע ממצבים לא נעימים,ושממש אין בררה אני משתמש בכדורי הרגעה(טבעיים) ואז אני בן אדם אחר -נטול חרדות ופחדים,והעיקר נטול סבל. כל דעה,עצה,רעיון יתקבלו בברכה.

גרא.

New member
BIG BOY האחד,הסבל שלך מחרדה

חברתית,כפי שהגדרת,יתכן בעזרת סולם ליבוביץ,אפשר גם להגדירו כ"חרדת בצוע" והמצוקה שהיא גורמת לך,מובנת.בפרט על רקע תוצאות הלוואי הנגרמות לך מתגובותיהם של אנשים סביבך,קרובים יותר או פחות אלייך.הפתרון הזמני,של שמוש בכדורי הרגעה טבעיים.אולי ממתן לפי שעה את הסמפטומים של החרדה,אבל לא מאפשר לך להתמודד בצורה בוגרת וענינית עם מקורות הבעייה.אתה לדבריך עתודאי,ועומד להכנס בקרוב למסגרת לימודית על חשבון הצבא,שתחייב אותך לאחר מכן להחזיר חלק משנות חייך הטובות ביותר לצבא..איך לפי דעתך,תוכל להתמודד עם שנות הלימוד ,לפחות שלוש העומדות בפניך,שעה שהצפייה ממך תהיה להשיגים לימודיים גבוהים.והרי את סובל מחרדת בחינות,לדבריך.העלולה,כפי שאני חושב להחריף,במיוחד לאור ההפסדים הצפויים לך באם תכשל בהן.יש ממך המון צפיות ואתה הרי "גאוות המשפחה",אולי ה"בם המועדף"..הרעיון להשתמש בכדורי הרגעה טבעיים,אינו טוב בסך הכל לטווח ארוך.בתרופות הרגעה קונבנציונאליות,אינך רוצה לדעת.ואולי בצדק. כסף לטיפול פסיכולוגי אין לך.מה כן? במצב כזה החלופות הן אלה.אתה יכול,לנסות להצטרף לקבוצה של דינמיקה קבוצתית,העוסקת בבעיות דומות לשלך.נכון,יש לה עלות,אבל בסיכומו של דבר,העלות של ההשתתפות בה זולה לעין ערוך מטיפול פסיכולוגי פרטני.ולעיתים התוצאות הרבה יותר אפקטיביות ומהירות.הדרך השנייה,היא לטפל בעצמך,בבעייות שלך,וכאן ההצעה היא שתפנה לכיוון של למידת הרפייה עצמית ,כולל כמובן גם בכיוון של שיטת סילווה.אתה יכול למצוא בחנויות הספרים.כמה וכמה ספרים,ובעיקר קלטות שמע שבאמצעותן תוכל להקנות לעצמך את היכולת להרפייה עצמית.שהיא היסוד בעצם לפיתוח היכולת ללמוד להרגע במצבי לחץ כולל חרדה.חפש את הקלטת של ד"ר אליצור.אבל יש גם אחרות.אם אכן תקח את האפשרות הזו ברצינות הראוייה,תוכל לרכוש כלי ,שיהיה צמוד איתך,שיעזור לך להתמודד בצורה הרבה יותר רגועה וענינית כמעט בכל מצב.יחד עם זה,אם וכאשר תתחיל ללמוד,כעתודאי,כדאי שתדע שאתה זכאי לקבל ייעוץ וטיפול,עד רמה מסויימת,במרכז,או בקליניקה לייעוץ פסיכולוגי שיש ליד כל אוניברסיטה.הייעוץ והטיפול,ניתנים ללא תשלום,או בעלות קטנטנה.והמידע נשאר חסוי.מה שחשוב הוא שאתה תבין באיזה שלב,שיש מחיר לכל מצב.הליכה לטיפול,אולי חושפת את העובדה שאתה זקוק לו,אז מה?? אבל אי קבלת טיפול,והמשך המצוקה והסבל,בסופו של דבר עלולה להכשיל את כל עתידך.חשוב על כך!!

תודה על העזרה

שלום. כנראה לא דייקתי בפרטים.לפני כחודשיים סיימתי עתודה שנמשכה 5 שנים,ואני כעת מחכה לגיוס.וכן,אין לכה מושג כמה צדקתה סבלתי קשות בעיקר לפני מבחנים אך לימוד משותף עם חבר טוב הקלו משמעותית את הבעיה אך כאמור לא פתרו אותה. באשר לחרדה עצמה אני מעריך שליבת הבעיה מתחילה בלימודים מאז שאני זוכר את עצמי אבי רצה שאצטיין בלימודים בכל מחיר ו"לחץ" עלי בלי הפסקה,לזכותו יאמר שהלחץ עזר כיום אני עם מקצוע,תעודת בגרות ושרות ארוך טווח בצבא. אך המחיר שאני משלם גבוה. ע"פ מבחן ליבוביץ אני סובל מחרדה חברתית בולטת.לזכותי יאמר שכל יעד שאני מציב לעצמי אני כובש גם אם הדבר כרוך בסבל נפשי רב ואני ממשיך הלאה ליעד הבא. באשר לפתרונות שהעלת הם נראים כטובים אבל הייתי רוצה לדעת האם לפי דעתך לא עדיף טיפול פסיכולוגי(בבוא הזמן) שישלב טיפול תרופתי? או שמה עדיף טיפול קבוצתי דבר שיהיה לי קשה כי אני בן אדם סגור והליכה לטיפול תהיה כמעט בלתי אפשרית עבורי.

גרא.

New member
מה עדיף,איזה סוג טיפול קשה לי לדעת

מאחר ואינך מוכר לי כלל,ותמיד יש צורך להביא בחשבון את אישיותו של המטופל מכל מקום,הצעתי לך דווקא להתחיל בטיפול קבוצתי..מאחר ואתה לא היחידי בקבוצה כזאת,שאלה הם הקשיים המרכזיים והדומיננטיים לפי שעה..ודווקא בקבוצה כזאת,שהיא למעשה קבוצת ה"שווים" לך,תוכל להתמקם הרבה יותר בקלות ממה שאת חושב.טיפול פסיכולוג,בדרך כלל אינו מתחבר דווקא לטיפול תרופתי. פסיכיאטרים נוהגים יותר לתת טיפול תרופתי,ופסיכולוגים קליניים,טיפול בפסיכוטרפיה בשיטות שונות,ללא תרופות..בכל מקרה, אתה ממש חייב להתחיל לעשות משהוא עם עצמך..וכפי שאמרתי קודם לכן,הסיכוי שלך להרגיש שינוי מהר וחזק יותר הוא דווקא בטיפול קבוצתי.הליטוש וההתמקדות בניואנסים הפרטיים שלך,יוכל להעשות על ידי פסיכולוג.

עליגל

New member
אולי בנוסף לטיפול כפי שהומלץ כאן

כדאי לנסות "פאלם תארפי" לפי שיטת ד"ר משה צווינג. קראתי על זה ושמעתי שזו שיטה יעילה לטיפול בפחדים.הרעיון הוא שבכף היד יש קווים שנכתבו ע"י החומ ובשיטה של לחיצות על המקומות הנכונים יש אפשרות להכתיב למוח מידע חדש ולמחוק מידע ישן. הטיפול הוא קצר יחסית בין 3-4 פגישות. כדאי לך להתענין.

למעלה