צריך עזרה.. )-:

tamash2

New member
צריך עזרה.. )-:

יש לי שאלה: נתתי לביתי 10 צ''קים כדי לשלם שכר דירתה. החוזה נחתם ובו סעיף שאם היא רוצה לעזוב עליה להמציא לקוח אחר לשכירת הדירה במקומה- בהסכמתו של בעל הדירה. ביתי מנסה לעזוב את הדירה כבר שבועיים, ושולחת לבעל הדירה עשרות משכירים פוטנציאלים במקומה. המשכיר פוסל כל שוכר פוטנציאלי בטענה ש "הם לא מתאימים לי", ולא מוכן להחזיר את הצ'קים, ובנתיים הזמן עובר. האם מותר לי לבטל את הצ'קים ?

tamash2

New member
עוד משהו..

אני רק חייב לציין שביתי הציעה כמה וכמה שוכרים פוטנציאלים שהיו מוכנים להכנס כבר באותו הרגע. בעל הביית דחה את כניסתם בטענות שונות ומשונות. (מדובר ביחידת דיור ובעל הבית רוצה שיהיו "אנשים נורמליים" כדברו) מיותר לציין שהדיירים החלופיים שביתי הביאה הם ברי דעת "נורמליים", אך בעל הביית בררן מאוד. טענתו היא שכשחיפש שותפים לראשונה, הוא היה מאוד בררן, וביתי היתה נראית לו "רצינית" ו"נורמלית". אך האם הוא יכול להמשיך להיות בררן על גבה של ביתי ועל חשבונה? במידה ואין אפשרות לבטל את הצ'קים- איזה פתרון חלופי ישנו? נראה שבעל הבית עושה הכול כדיי לא למצוא שותפים אחרים ומבזבז את זמנה של ביתי ואת כספי ככל שעוברים החודשים.

tamash2

New member
ועוד משהו

ביתי שלחה מכתב רשום לפני מס' ימים לבעל הדירה החתום על ידי עורך דין ובו היא נותנת לבעל הדירה תקופת זמן של כשבוע למצוא שותף כראות עיניו (וזה אחרי שכבר עבר שבוע אחד) ולאחר מכן היא לא רואה את עצמה מחויבת לחוזה. בעל הבית לא הגיב. מסרב להחזיר את הצ'קים עד שימצא שוכר חלופי כראות עיניו. האם אפשר לבטל את הצ'קים? ציטוט מהחוזה: "השוכר יהיה רשאי לסיים את תקופת השכירות טרם סיומה, ובלבד שיציע להנחת דעתו והסכמתו של המשכיר שוכר חלופי, אשר יקבל על עצמו את כל התחיבויות השוכר על פי הסכם זה, לתקופת השכירות הנותרת"

על פי החוק

המשכיר יכול לסרב לשוכר חלופי רק מטעמים סבירים. מציעה שתנסו להגיע עמו להבנה כי קרוב לודאי שהחלופה של ביטול הצקים תגרור אתכם להליכים ארוכים ויקרים בבתי המשפט.

tamash2

New member
אבל

הוא פשוט לא מוכן ללכת לקראתנו הוא מתבצר בעמדה שלו ויכול למשוך ככה חודשים עד שימצא שוכר שמתאים לו מה אפשר לעשות במצב כזה?

להודיע לו

שאם לא יסכים לשוכר הבא ונימוקיו לא יהיו סבירים, השוכרת תעזוב הדירה ותחזיר לו החזקה בה ותבטל הצקים. על ההודעה להישלח בדרך שנקבעה בהסכם למשלוח הודעות (בדרך כלל דואר רשום). מומלץ מאד להתייעץ עם עו"ד בטרם משלוח ההודעה ומומלץ עוד יותר שעו"ד ישלח אותה.

tamash2

New member
שלחנו

מכתב שנכתב על ידי עורך דין ובו כתוב בדיוק מה שהמלצת מהם הסיכונים מעכשו? כיצד בעל הבית יכול לפעול? האם בעל הדירה יכול לתבוע? לפנות להוצאה לפועל?

כן

הוא יכול לתבוע או לפנות להוצל"פ. אי אפשר למנוע זאת ממנו. השאלה אם תביעתו תתקבל היא כבר שאלה אחרת.

למעלה