צריך עזרה. תודה.

dawake

New member
צריך עזרה. תודה.

איזה סוללות אתם ממליצים לשים על טיסן חשמלי שכולל: הטיסן (+מנוע+בקר)- http://www.somenzini.com/html/aircraft/eyak.html המקלט: http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXJSP9&P=0 הסרווים (4): http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXNCV6&P=0 המטען: http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXMAH9&P=0 תודה רבה לעונים!.

3D Crazy

New member
כנס...

תראה , באתר של קקה כתוב שמומלץ 1500 מילי 3 תאים ליטיום (11.1V) (recommend a 3 cell 11.1 volt, 1,500 Mah lipo) הטסתי את הטיסן הנ"ל והוא יחסית דיי קל ( כמה שפחות משקל יותר טוב ! ) 1500 מילי לפי דעתי זה יותר מדי... כמובן שאפשר לשים.. אבל קצת כבד לטעמי.. לפי דעתי לך על איזה סוללה 900 מילי בתור התחלה..מומלץ לקנות 2 סוללות (זה סיוט לחכות כל פעם שהסוללה תסיים להיטען ) כך שתקנה כדאי לך אחת "קטנה" ואחת טיפה יותר גדולה , 1300 מילי בערך.. סתם דוגמא , אני עם הסופר זום שלי (שהוא הרבה יותר כבד מהיאק הזה , וגדול ) משתמש ב סוללה 950 מילי ו 1250 מילי... וזה מספיק ,קל וטוב... (יש עליו איפלייט 450 שגם שוקל יחסית הרבה וזולל) בקיצור, 900 מיליאמפר ככה ו עוד סוללה של 1300 מילי בערך.. (כמה שיותר סוללות , נהנים יותר.. זה הסוד ! חחח ) טמיר (שמור אותו קל , זה חשוב ביותר ! )

dawake

New member
הבנתי...

אבל יש עוד שאלה ששכחתי לשאול. בפרטים של הסרווים נתון שהם מסוגלים לתפקד ב- 4.8V וב- 6V , וזה ברור שאם אני מעלה אז אני מקטין את חיי הסרוו. הסוללות שאני מתכוון לקנות הם 11.1V , האם זה מסכן את הסרוו ? ואחרונה: מה זה?- http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/WTI0001P?&I=LXRWF6&P=V והאם אני חייב זה לסוללות? או שזה רק בגדר הרצוי? תודה.

IgalR

New member
בהוראות הוא כותב שעם סוללה 1050 הוא מקבל

זמן טיסה של 12 דקות . אין לך מה לדאוג למתח לסרווים מכיוון שהבקר מהירות מכיל מעגל שמספק מתח מתאים למקלט וסרווים . אגב תבדוק אם הגיר אם ציר הפרופ הוא 2ממ תכין עוד כ 30$ לגיר מתכת נורמלי , צירי ה 2ממ מתעקמים לפעמים עוד לפני שהפרופ נשבר . באלנסר הוא לא חובה במיוחד לסוללות 1000-1300 הזולות והנפוצות .

3D Crazy

New member
כשמו כן הוא...

בלאנסר כשמו כן הוא , מאזן .. הוא מאזן את התאים.. במקרה של הבלאנסר הנ"ל , הוא עושה עוד דברים . . . (נותן מידע על התאים וכו' ) כמו שקודמי אמר , אין ממש צורך בסוללות עם קיבלות כזו , אך אם תשתמש בו , הוא יאריך לך את חיי הסוללה ושימו עליה כי טעינה עם הבלאנסר (מאזן ) היא טעינה "בריאה" יותר וטובה יותר . . . הבלאנסר שמצורף בקישור הוא של FlightPower , הם נחשבים היום ממש טובים אם לא הטובים ביותר וכמו כל מותג היום , המחיר בהתאם ( 50 $ ) אני הייתי הולך על משהו פשוט יותר וזול יותר... אחרי הכל מכשיר זה לא חובה ,הוא בנוסף .. ועם ה 50 דולר האלו אתה יכול לקנות עוד סוללות . אם בכל זאת החלטת ללכת עליו , לא תצטער.. כמו כל המוצרים שלהם.. איכות ללא פשרות ! (מנסיון ! ) . טמיר

IgalR

New member
אופן הטעינה של סוללות ליטיום

הוא מאוד מיוחד . בהתחלה המטען מזרים להן זרם קבוע עד למתח קבוע מראש ואח"כ מחזיק את המתח הקבוע עד שהזרם יורד לרמה מסויימת . הדיוק של שני הערכים (המתח הקבוע מראש והזרם ) הללו הוא קריטי מבחינת אורך חיי הסוללה וניצול יכולת הסוללה . סטיה כלפי מטה של אחוזים בודדים של המתח הקבוע מראש שהוא 4.2V (אם אני זוכר נכון) לסוללות הליפו שלנו גורמת לירידה של עשרות אחוזים ביכולת הסוללה לאחסן אנרגיה או במילים אחרות פשוט לא נטענת למקסימום האפשרי. לעומת זאת סטיה למעלה מקצרת את אורך חיי הסוללה באופן משמעותי . ועכשיו אחרי קצת תאוריה לתכלס . פאק כמו שציינת מורכב משלושה תאים של 3.7V כלומר 11.1V כל מטען רגיל טוען בשלב הראשון בזרם קבוע עד מתח 3X4.2V שזה 12.6V הבעיה היא שמדובר על סכום המתחים של כל 3 התאים ובהחלט ייתכן שתא אחד קצת יותר חזק מהשני (זוכר שסטיה של אחוזים בודדים היא משמעותית מאוד ליכולת התא לאחסן ולספק אנרגיה) ואז יכול להיות מצב שמתח על תא ספציפי הוא נמוך יותר ועל תא אחר המתח קצת גבוהה יותר כך שמבחינת המטען הכל בסדר. באלנסר טוען את התאים בנפרד . וליתר דיוק מתאים את המתח/זרם לכל תא באופן אינדיבידואלי כך שזה אמור לשפר את אורך חיי הסוללה ובמקביל לשמור על ביצועי הסוללה .

sagife

New member
כשמו כן הוא,מאזן.

הבלנסר מאזן את המתח בין התאים ודואג שיהיה זהה. מדוע זה חשוב? המטען היעודי לסוללות ליפו יודע לעצור את הטעינה במתח (מקסימאלי) מסויים. המתח שבודק המטען הוא המתח של כל שלושת התאים יחד (סיכום פשוט של המתחים). כל תא אמור להיות 3.7V. 3.7+3.7+3.7=11.1 תאר לעצמך (והמצב בהחלט יתכן) שמסיבה מסויימת,במהלך ההטסה, תא אחד "נימצץ" יותר מחבריו וכרגע המתח שלו נמוך - לדוג' 2.9V, וחבריו בעלי מתח של 3.4V. אם נחבר עכשיו למטען, המטען יראה מתח כולל של 2.9+3.4+3.4=9.7 ולכן יתחיל בטעינה. עד כאן הכל טוב ויפה. הבעיה- עם התקדמות הטעינה יעלה המתח בכל התאים, ובהחלט יתכן מצב בו שני התאים הראשונים יגיעו למתח שנמצא מעל המתח המקסימאלי הרצוי עבורם לפני שהמתח הכללי יגיע לערך בו עוצר המטען. דוג' מספרית-שלושה תאים במתחים הבאים 4+4+3.4 יתנו מתח כולל של 11.4. המטען לא יעצור וימשיך לטעון תוך ביצוע טעינת יתר לשני התאים של ה4V. הבלנסר יכול לפעול בשני כיוונים- חיבור לסוללה ללא מטען- הבלנסר ירוקן את התאים הטעונים יותר, ויביא את כל התאים למתח אחיד השווה למתח התא שהיה הכי פרוק בסוללה. חיבור למטען דרך בלנסר- המתח של כל אחד מהתאים נדגם בנפרד, והטעינה מבוצעת כך שבסופה כל התאים באותו מתח.

sagife

New member
סוללות הליתיום שתקנה,

הן בנות שלושה תאים והמתח הוא אכן 11.1V. הסוללה מתחברת אל בקר המהירות (ולא אל המקלט!) הבקר מכיל רכיב שמוריד את המתח, למתח המתאים לתפקוד המקלט, והמקלט מוזן למעשה מערוץ המצערת (3).

dawake

New member
סבבה אני אתחיל בלי הבלנסר

ואחר כך אחסוך ואקנה אותו....

sagife

New member
ממליץ לך מפעם לפעם

לבקש ממישהו בשטח בו אתה מטיס "סיבוב" על הבלנסר שלו. חיבור הבלנסר לסוללה בשיטת פריקת התאים לאותו מתח, לוקחת שניות ספורות. אגב, קראתי איפשהוא שיש בקרים שמתפקדים כבלנסר ודואגים לקחת אנרגיה מהתאים בצורה מאוזנת. המוצר יחסית חדש, ובטח תוך מספר חודשים/שנים יהפוך לסטנדרט בתחום.

dawake

New member
חוות דעת על הטיסן.

אם מישהו הטיס או צפה בהטסה של הטיסן E-yak של סמונזיני (ראה קישור מצורף) אני אשמח אם יחווה דעת על הטיסן.

למעלה