צריך עזרה: כמה אמפר(ampere) צורכת LCD ועוד...

צריך עזרה: כמה אמפר(ampere) צורכת LCD ועוד...

שלום, אני מעוניין לחבר את חלקי המערכת סטריאו שלי + LCD למתאמ/י הגנה ואני רוצה לדעת שאינני עובר את המקסימום ampere של אותו מגן. ניסיתי למצוא (ומצאתי) מחשבונים ... אך אני לא כלכך מבין את המונחים. יש לי: *מגבר שהיבואן אמר לי שהוא צורך (בזמן פעולה) 1.5 אמפר. *סאב וופר שהיבואן אמר לי שהוא צורך (בזמן פעולה) 1 אמפר. חיפשתי על ה-LCD (של חברת ה"מדבקה" METZ) ולא מצאתי כמה אמפר היא צורכת... האם יש לכם מושג כמה אמפר צורכת טלוויזית LCD ממוצעת? האם נראה לכם הגיוני שההבדל בין המגבר והסאב וופר הוא רק 0.5 אמפר? בהזדמנות זו: יש לכם המלצה למתאם הגנה טוב מבחינת יחס "עלות-תועלת"? ראיתי את המגינים של חברת "קיו טרייד" שנקראים "Q-PROTECTORS"...מאד יקרים , האם מישהו שמע? האם העלות הגבוהה שווה? (עלות מגן עם 5 שקעים , מקס' 16 אמפר -350ש"ח , עלות מגן עם 1 שקע *ניתן לחבר מפצל רגיל* , מקס' 10 אמפר-200ש"ח). שווה גם מול מוצר דומה (מגן ל-1 שקע) של GPT שעולה 87ש"ח? מפרט של ה-GPT SC9 ELEC: מתח הפעלה 180-230vac 50hz כושר מיתוג 16amp. (8a), 1.5h.p זמן השהיה 3-5 דקות ספיגת זרם 3 x 4,500 amp. סוגי הגנת מתח יתר l-n, n-e, e-l עמידות במתח יתר 500v רמת מתח הגנה 800v צריכת זרם 10ma מקסימאלי בהפעלה האם בכלל כדאי יותר להשתמש ב-מגן ומייצב מתח מהאלו שמשווקים תחת ADVICE (דגם AVR2000N) שממנו להוציא עוד מפצל רגיל לכמה שקעים? מתנצל מראש על כמות הפרטים...
תודה רבה!

הטוב ביותר והמדוייק ביותר זה

להביא חשמלאי . ינתק את הפזה . ישים מודד וימדוד כמה אמפר כול העסק צורך . ותהייה רגוע בחישובים . בהצלחה

רשר

Well-known member
מנהל
צריכת LCD נמוכה מאוד

אין כל בעיה להעמיס 16A על המגן כי מערכת ההגנה ממתח-יתר לא מתיחסת כלל לעומס אלא רק למתח, הגיוני מאוד ששני מכשירים שונים בתפעול יצרכו מהרשת זרם דומה במיוחד אם שניהם בעצם מגבר (הסאב מכיל מגבר)

תודה...מה לגבי אמצעי ההגנה המומלץ?

היי, תודה על תשובתכם... איזה אמצעי הגנה יעשה את עבודתו בצורה הכי אמינה בהתאם להשקעה? יש 3 אפשרויות: 1.שקע הגנה זול GPT SC9 ELEC שעולה 87ש"ח. 2. רב-שקע הגנה יקר Q-PROTECTORS ל-5 מכשירים שעולה 350ש"ח (יקררר...כולה מפצל עם הגנה). 3. קופסת מייצב מתח: 1200NAdvice AVRPRO - להספק עד 1200W שעולה 240ש"ח. 2000NAdvice AVRPRO - להספק עד 2000W שעולה 305ש"ח. תוספת לשאלה: האם הספק 1200 יספיק לצרכיי? או שבמכשירים אלו רצוי לקחת טווח ביטחון מסויים? סה"כ מתח חשמל מ-3 המכשירים שלי: 510W (טלוויזיה: 150W ; מגבר: 250W ; סאב וופר: 110W). אני קצת מפחד ללכת על הפתרון הזול (מס' 1) משום ששמעתי שמדובר במכשיר זול עם רכיבים פשוטים שכבר לאחר "תרחיש" הכי פשוט יצאו משימוש. אודה לעזרתכם מראש... המשך יום נעים!

תוספת לתגובתי שמעל...

האם עקב מחירי המייצבי מתח (שגם כך די חסרים בחנויות רבות ואצל היבואן גם כן) לא יהיה עדיף/משתלם לקנות כבר אל פסק וזהו - לא משנה כמה VA (כי בכל אל פסק יש ממילא מייצב מתח)? רוב תודות!

רשר

Well-known member
מנהל
אל-פסק לא מתחייב להגן ממתחי יתר

למרות שרובם כוללים הגנה כזו לצורך הגנה על המכשיר עצמו ולאו דווקא על הצרכן שלהם, לגבי בחירה בין המוצרים שהבאת - הזול טוב בדיוק כמו היקר רק לכאורה יכול לעמוד בהספק גבוה יותר כך שתוכל לחבר אליו יותר מכשירים אגב רכיב ההגנ

רשר

Well-known member
מנהל
נפלאות המערכת - המשך

אגב רכיבי ההגנה ממתחי יתר במכשירים הללו עולים כ 9 ש"ח כמובן שמגיע ליצרן תשלום עבור כל המכשיר ומערך השיווק אך בודאי לא מעל ל 100 ש"ח

תודה על עזרתך...לדעתך השקע הזול יהיה טוב ->

לדעתך השקע הזול שעולה 90-80ש"ח יהיה טוב בדיוק באותה המידה כמו כמו שקע אחר (Q-PROTECTORS) מקביל שעולה פי 2.5? האם בקביעתך התכוונת גם לקופסאות מייצבי המתח של ADVICE? תודה רבה!

למעלה