צריך עזרה ועצה

צריך עזרה ועצה

היי חבר של אחותי פגש איזה אחד שהוא מגדל תוכים(יום חמישי יהיה לי את שמו) הוא הציע לו ג'אקו ב2500+כלוב(קונגו, מוחתם). אבל אני פוחד לשלם כ"כ הרבה כסף ולגלות שהוא בסוף חולה אז ככה: 1.) יש לכם הצעות? חשבתי על לקחת אותו יחד איתו לוטרינר 2.) אם לוקחים לוטרינר איזה בדיקות לעשות וכמה צריך לעלות 3.) אם לא כדאי, איפה כדאי לקנות לא במחיר אסטרונומי באיזור הצפון/מרכז תודה לירן

היי לירן !!!

אין לך מה לפחוד !!! כולנו עוברים את זה שאנחנו קונים תוכי חדש !! דבר ראשון אתה תילך איתו לוטרנר (תלך אך ורק לוטרנר שמתמחה בציפורים) תגיד לי באיזה עיר אתה גר ואני ישתדל לתת לך וטרנר טוב מהסביבה !!! הבדיקות שהוטרנר יעשה הם בדיקה כללית ותבקש כלמדיה, יש וטרנרים שנותנים תוצאות תוך 4 שעות ויש ששולחים למכון הוטרנרי בבית דגן וזה לוקח שבוע עד 10 ימים !! מחירים : ביקור במרפאה ובדיקה כללית בסביבות 150 בדיקת כלמדיה גם בסביבות 150. הדבר האחרון לפני הקניה הוא חוזה... שאומר שבמקרה שהתוכי חולה או נשא במחלות שהוטרנר בדק.. העישקה מבוטלת ... חשוב מאד לקחת את התוכי בגמר הבדיקה ולא אחרי תוצאות הכלמדיה.. בקשר לקניה במקרה ש.... נדבר בפעם אחרת
אז שיהיה בהצלחה !!! אוהד

אוהד, תודה רבה על התגובה

אני גר בכרמיאל אורי בנדהיים לידי אבל לא שמעתי עליו טובות. יש לך המלצות

רן בראל

New member
דווקא נראה לי שדר' בנדהיים

בסדר גמור, זההרושם שקיבלתי מ- parrots.co.il ושמעתי דברים טובים. אבל יש לציין שאין ולא הייתה לי עדין היכרות אישית איתו...

22אורית

New member
ד"ר אורי בנדהיים

אני ירושלמית ובעבר ד"ר אורי בנדהיים היה גר בירושלים. הוא עצמו מגדל תוכיים. הוא מומחה בעל שם עולמי בנושא בריאות ציפורים ובין הראשונים בתחום בארץ. אני ממליצה עליו בחום.

22אורית

New member
ד"ר אורי בנדהיים

אני ירושלמית ובעבר ד"ר אורי בנדהיים היה גר בירושלים. הוא עצמו מגדל תוכיים. הוא מומחה בעל שם עולמי בנושא בריאות ציפורים ובין הראשונים בתחום בארץ. אני ממליצה עליו בחום.

רן בראל

New member
אוהד, אוהד

שכחנו משהו לא?
BFD אומר משהו?! לנו זה ברור אבל לא לכולם... לבדוק שהתוכי לא חולה בbeak and feather , קטלני...

וואלה !!!! איש שכחתי !!

חובה גם לבדוק את מחלת המקור והנוצות... זו מחלה מאד קטלנית, את בדיקות הדם שולחים לחו"ל.. התוצאות אחרי 3 שבועות !!! תודה רן
אם אתה גר בכרמיאל אז יש וטרנר בקרית טבעון שמיתמכה בציפורים ותוצאות הקלמדיה יהיו תוך 4 שעות. יש גם את אורי אבל אני לא בטוח שיש לו במרפאה את הקיט לבדיקת קלמדיה בתוך 4 שעות..

מה שמו של הוטרינר בק.טבעון, אתה

ממליץ עליו? מה המחירים אצלו בערך? לאיזה וטרינר אתה הולך?

אני ממליץ עליו!

ד"ר פיני חליבה עזרץי לטפל פעם בקאקדו של אחותו www.petnet.co.il/vets/haliva וד"ר בנדהיים הוא רופא הציפורים הכי טוב בארץ!!!

22אורית

New member
עצות חיוניות ברכישת תוכי../images/Emo118.gif

שלום לכל חובבי בעלי החיים והתוכיים בפרט.שמי אורית ונהגתי לגדל תוכיים מסוגים שונים עד לאחרונה.(לצערי מסיבות אישיות נאלצתי למסור את התוכי שהיה לי ומצאתי לו בת זוג). כאשר רוכשים ציפור/תוכי חדש יש לשים לב לכמה פרטים: 1.שהציפור ערנית (יש לבדוק זאת בשעות האור). 2.שהציפור בריאה-יש לשים לב במיוחד שאין הפרשות נוזליים מהנחריים ושאין שלשולים.צבע הצואה ומרקם הצואה צריך להראות "תקין" בהתאם לסוג הציפור. 3.לראות שהציפור עם נוצות מבריקות ושאינה תולשת נוצות. ציפור שתולשת נוצות היא במצב דחק ודיכאון.בד"כ לאחר שפיתחה הרגל זה היא תמשיך בו ומערכת החיסון שלה נחלשת. כעיקרון לציפורים בכלל ישנה מחלה אחת שעלולה לפגוע קשות בבני אדם. המחלה קרויה פיסטקוזיס וציפור יכולה להיות נשאית שלה ולהעביר אותה הלאה גם מבלי להיות חולה. זהו נגיף שנקרא כלמידיה פיסטקי וניתן לזיהוי בבדיקה אימונו-פלורסנטית. כאשר רוכשים תוכי חדש חובה לערוך בדיקה למחלה זו ע"י וטירינר . ישנם מעט וטרינרים שמתמחים בציפורים בארץ-מומלץ לפנות אליהם. כעיקרון כאשר מעבירים ציפור למיקום חדש מומלץ לעשות זאת בשעות הבקר כדי לתת לה כמה שעות אור להתרגל למקום החדש. אם ציפור חדשה לא אוכלת ושותה תוך יומיים מזמן ההעברה הדבר מסוכן.ורצוי להחזירה למוכר. לעצות נוספות בנושאי תזונה,בריאות תוכים,אילוף ורביה ניתן לפנות לאי מייל שלי.

HardBall

New member
לירן, לפני שאתה הולך לווטרינר

תבדוק את צבע העיניים של התוכי. אם העיניים שלו בצבע שחור, והן אינן תחומות בחלק צהוב, אז התוכי הוא צעיר, ושווה לבדוק אם הוא בריא וכו' וכו'. אבל!!! אם העיניים שלו תחומות בצבע צהוב, זה אומר שהוא כבר בוגר, מעל לגיל שנה וחצי! ואז אף אחד לא יכול להגיד לך אם זה תוכי בן שנתיים או עשר!! אם הוא צעיר, אני יכול לספר לך שד"ר בנדהיים הוא רופא מעולה - הוא מטפל בדררה שלי, ובתימנע של אחי הקטן. ביקור אצלו לצורך בדיקה חזותית כללית, קציצת נוצות וציפורניים - 50 ש"ח. בדיקת קלמידיה 100 ש"ח. בהצלחה

אממ.. בקשר לעיניים...

אחד התוכים שלי הגיע עם עיניים תחומות ולאחר כמה שבועות העיניים שלו הפכו שחורות לגמרי.... זה אומר משהו?

HardBall

New member
מה שאמרתי תקף לג'אקו בלבד

אני לא יודע לגבי תוכים אחרים. אצל הדררה שלי למשל, אין שינוי בעיניים עם הגיל, הן נשארות ללא שינוי.

למעלה