צריך עזרה דחוף !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ayakov

New member
צריך עזרה דחוף !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

היי לכולם, יש לי בעיה מאוד קשה, היה לי במחשב win 98 ו win2000. ה 2000 היה ב Partition שהיה מפורמט ב NTFS. עכשיו עשיתי פורמט לכונן C: שבו היה לי Win 98 וכאט אני לא יכול לגשת למידע שנמצא ב Partition של NTFS ואם אני יתקין את 2000 שוב אז הוא יפרמט לי את ה Partition של ה NTFS ואני לא רוצה שזה יקרה כי יש לי שם המון המון דברים חשובים. מקווה שמישהו יוכל לעזור לי בתודה יעקוב נ.ב אני יודע שקימת תוכנה שבעזרת אני יכול לגשת ל NTFS אבל אני לא יודע מאיפה אפשר להוריד אותה ואני גם לא יודע איך היא נקראת

sil888

New member
ayakov

תתקין שוב את הווינדוס 2000 אתה לא תאבד את ה-DATA שלך . התוכנה שאתה מחפש היא PARTITION MAGIC אבל אתה צריך מערכת הפעלה כדי להתקין אותה מה שכרגע אין לך . בהצלחה

ayakov

New member
לא בדיוק

קודם כל Partition magic יש לי אבל היא רק מראה לי את ה Partition ודרכה אני לא יכול לגשת לDATE ב Partition עצמו. דבר שני כאשר את מתקין Win2000 הוא אוטומטית מפרמט לך את ה Partition שאתה רוצה להתקין בו אותו.

sil888

New member
אולי

הדבר היחיד שנראה לי הוא התקנת ה-2000 על מחיצה אחרת וזה יאפשר לך גישה ל-DATA גם אני למדתי בדרך הקשה שאסור לעשות את המחיצה NTFS אלא אם יש לך סיבה מאוד מיוחדת כמו אבטחה גבוהה מקוה שעזרתי לך בהצלחה

ayakov

New member
תודה אבל לא עזרתה לי הרבה

כי יש לי רק עוד שתי מחיצות ששתיהן צלאות עד 0 מקום ולכן אני לא יכול להתקין 2000 על מחיצה אחרת. אבל רק שתדה ש NTFS זה לא רק בשביל אבטחה גבוהה אל ב NTFS הקבצים תופסים פחות מקום וזה מאוד מאוד חסכוני נ.ב התוכנה שהיתכוונתי היא תוכנה שמאפשרת לך דרך הדוס לגשת ל NTFS ופעם סיפרו עליה בזומביט אבל אני לא זוכר איך קוראים לה

noam01234

New member
אמממ

לא הבנתי מה אתה רוצה להתקין בחזרה 2000 או 98? תוכל להפעיל את PQMagic מדיסקט בדוס ולהמיר את המחיצות ל FAT32 או FAT16 בקשר לזה ש NTFS תופס פחות מקום זה נכון לגבי FAT16 ולא לגבי FAT32, ה NTFS עמיד יותר בתקלות. לגבי התוכנה שניתן לגשת למחיצות NTFS מדוס - זה רק לקריאה בלבד!

ayakov

New member
תודה רבה

קודם כל תודה על העזרה אבל האם אתה בטוח ש PQmagic יכול להמיר NTFS ל FAT ? כי אני אף פעם לא ניסיתי ולכן אני לא יודע. ובקשר לתוכנה גם לקריאה בלבד זה טוב בשבילי אבל אני חושב שיש תוכנה שיכולה לגשת למחיצת NTFS לא רק לקריאה בלבד אודה לך אם תוכל לתת לי את השם של התוכנה הזאת או תוכנה אחרת שבעזרת אפשר גם להעתיק וכו... וגם תתיתן לי את הלינק מאיפה להוריד אותן

noam01234

New member
תשובה

1. ניתן להמיר בין FAT ל NTFS ולהפיך, תקרא בעצמך - מצורף קישור, תסתכל בשליש התחתון של הדף. 2. אי אפשר לכתוב למחיצה של NTFS (בטוח ב 99 אחוז) צירפתי קישור לדף שניתן להוריד ממנו את התוכנה.

IBZ24

New member
אי דיוק וטעות

NTFSDOS היא לא תוכנה לקריאה בלבד והיא מסוגלת גם מסוגלת לכתוב,למחוק ולעשות כל מה שתרצה על מחיצות NTFS,אלא שהיא צריכה להיות גרסה מלאה. PARTITION MAGIC מסוגלת להמיר מחיצות NTFS ל FAT רק בגרסאות WIN2K PRO,ואולי WIN2K SERVER,את גרסת ה WIN2K ADVANVE SERVER היא לא מסוגלת להמיר

noam01234

New member
תיקון טעות

קודם כל קבל ח"ח על תשומת הלב, אך NTFSDOS לא מסוגלת לכתוב אלא רק לקרא, יש תוכנה בשם NTFS For WIN98 (הורדתי אותה מידידנו הטובים - הסינים) שכן מסוגלת לכתוב ולקרא מ NTFS. בקשר ל PARTITION MAGIC התשובה לא רלוונטית כי הבן אדם משתמש בתוכנה בבית והוא בטח לא התקין גרסת Server או Advance או Data Center - מוגזם קצת לא?

IBZ24

New member
נועם,תקרא כאן

NTFS FOR DOS קוראת וכותבת למחיצות NTFS,זו המטרה שלה,כמו שאמרתי לגרסה המתקדמת שלה,ולא הפשוטה יש אפשרות לכתיבה למחיצה בקשר לגרסת הווינדוס שלו,כל אחד והשגעון שלו,לי יש ADVANCE SERVER,ואני מאמין שלו יש PRO,אבל מי יודע...........
קח קישור לתוכנה NTFSDOS PRO

ayakov

New member
תודה לכולם על תשומת הלב אבל...

קודם ניחשתה נכון ואכן יש לי בבית Windows 2000 Advenced Server דבר שני ניסיתי את התוכנה NTFSDOS והיא לא מזהה לי את המחיצה. ודבר שלישי ניסיתי להמיר NTFS ל FAT דרך PQMAGIC אבל לא יכולתי לבחור את האפשרות הזאת מהתפריט (יכול להיות שזה בגלל שיש לי גרסה 4.0 של PQMAGIC) וחוץ מזה אמרו לי שגם אם הייתי מצליח אז לפני זה הוא היה מפרמט לי את ה NTFS ורק אחר כך ממיר אותה. אז בסופו של דבר עדיין לא נמצא הפתרון .... מקווה שיש לכם עוד רעיונות .....

IBZ24

New member
נכון

PQMAGIC עד גרסה 6 לא מזהה את ה NTFS של WIN2K ,ואפילו שתזהה היא לא מסוגלת להמיר אותו לFAT ,הדבר היחיד שאני מאמין שניתן לעשות הוא להתקין את ה2000 על דיסק אחר,או אם אתה מבין אז ניתן להתחיל את ההתקנה על המחיצה הראשונה(שהיתה בה מערכת ההפעלה של WIN98,ואחרי כן לערוך את הקובץ BOOT.INI כדי שיופנה למחיצה של ה WIN2K,אם תהיה לך בעייה תוכל לפנות לאימייל

ayakov

New member
לא הבנתי

מה זאת אומרת להתחיל להתקין את 2000 , איך אני אדה מתי להפסיק להתקין ??? וחוץ מזה כבר התקנתי את 98 מהתחלה ככה שעכשיו יש לי 98 אבל עדיין אני לא יכול לגשת ל DATA של ה NTFS

IBZ24

New member
אתה מפסיק את ההתקנה

כמה דקות אחרי תחילת ההתקנה,בעת שהוא מעתיק את הקבצים(המסך הכחול שמראה את העתקת הקבצים...)אתה יכול לכבות את המחשב,מה שקורה הוא שהוא מתקין את הקבצים הנחוצים כדי שהמחשב ידע שיש לך שתי מערכות הפעלה,אחרי כן תפעיל מחדש והוא יתן לך את התפריט המוכר שבו אתה בוחר את מערכת ההפעלה שאתה רוצה,כנס לווינדוז 98 וערוך את השורה השנייה שתופנה למחיצה של ה 2000,השורה אמורה להיות כך: [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(?)\WINNT="Microsoft Windows 2000 ADVANCE SERVER" /fastdetect ובמקום הסימן שאלה אתה מציין את מספר המחיצה שמותקנת WIN2K (מחיצה שנייה=2,מחיצה שלישית=3 וכולי)

ayakov

New member
כן אבל....

מה אני יעשה אם הקבצים שהוא יעתיק לי לכונן C (האם למחוק אותם אחר כך ?) ודבר שני איפה נמצא הקובץ הזה שצריך לערוך אותו ? ודבר אחרון אחרי כמה זמן בערך להפסיק את ההתקנה ? ומה יקרה אם אני אפסיק אותה מוקדם מדי או מאוחר מדי??

IBZ24

New member
את ההתקנה

תוכל להפסיק אחרי כמה דקות כי הקבצים הללו מועתים בראשית ההתקנה,הקובץ המדובר נמצא בכונן C והוא לקריאה בלבד אז תהיה חייב להוריד את המאפיינים שלו כדי לכתוב עליו את הקבצים המועתקים אל תמחוק

ayakov

New member
האם לא תהיה לי התנגשות...

בין ה 2000 שנמצא אצלי כבר לזה שאני עומד להתקין ?

IBZ24

New member
אתה לא מתקין את מערכת ההפעלה כולה

אלא נותן להתקנה להעתיק את הקבצים הנחוצים בלבד(שזה תהליך שלוקח כמה דקות בלבד) ואחרי כן נכנס למערכת שעובדת ומשנה את הקובץ כמו שהסברתי לך אם אתה צריך עזרה נוספת עדיף שתיצור קשר באימייל כי כבר תפסת חצי עמוד

למעלה