צריך עזרה דחוף

Elicoz17

New member
צריך עזרה דחוף

לא מצאתי רפואה כללית בתפוז אז אני אשאל פה.. אחי חלה באבעבועות רוח זה כבר כמעט עבר לו, אבל עכשיו אני חולה בזה, יש לי עכשיו חום ומופיעים הסימנים הראשונים. קראתי בל מיני מקומות באינטרנט שאין להשתמש באספירין להורדת החום מכיוון שזה עלול לגרום ל- Reye’s syndrome. עכשיו אמא שלי נתנה לאחי נורופן נוזלי 3 פעמים ביום במשך 5 ימים, ושאלתי היא - קראתי באתר וואלה שהנורפן דומה בפעילתו לאספירין. האם זה מסוכן? והאם יש סיכוי חס וחלילה לחלות בזה? ומה הם התרופות המומלצות להורדת החום בזמן מחלת אבעבועות רוח? תודה רבה!

Elicoz17

New member
עכשיו

יותר מעניין אותי איזה משחות לשים זה נורא מגרד אני לא יכול לסבול את זה.. איזה משחה אפשר לשים להקלת הגרד וטיפול נגד זה?

קובי כ

New member
לגבי הגרד ../images/Emo22.gif

הכוונה שלך גרד של אבעבועות רוח? אם מדובר בגרד כתוצאה מאבעבועות רוח ניתן למרוח על העור תרחיף קלמין . תרחיף זה איננו דורש מרשם רופא וניתן להשיגו בכל בית מרקחת. בנוסף ניתן לקחת טיפות פניסטיל להרגעת הגרד, אך טיפות אלו דורשות מרשם רופא ועליך לגשת לרופא לקבל מרשם. אם הגרד עליו אתה מדבר איננו קשור לאבעבועות ציין זאת וננסה לעזור לך בכיוון הזה.

Elicoz17

New member
כן

רכשתי טיפות פנסטיל ואת התרחיף יש לי כבר בבית. תודה רבה לך.

קובי כ

New member
לגבי reye syndrome

כפי שצירפת בלינק, סינדרום על שם ריי הוא מחלה המלווה נזק מוחי וכבדי. תסמונת זאת נתגלתה בילדים בגילאים 1-12 שסבלו מחום ואבעבועות רוח ונטלו אספירין להורדת החום. לפיכך, לא מומלץ לתת לילדים מתחת לגיל 12 אספירין. לגבי נורופן או אדוויל (מכילים את החומר הפעיל IBUPROFEN) אין בעייה לקחת במצבי חום ואבעבועות רוח משום שלא גילו קשר בין נורופן לבין תסמונת ריי. זה נכון ששתי התרופות, גם אספירין וגם IBUPROFEN עובדות באופן זהה ושייכות לאותה משפחה (נוגדי דלקות לא סטרואידים), אך הן בעלות מבנה כימי שונה וזה כנראה מה שמבדיל ביניהן בהקשר של תסמונת על שם ריי. לכן, לא צריכה להיות כל בעייה לאחיך שקיבל נורופן בעת שחלה באבעבועות רוח. התרופה המומלצת ביותר להורדת חום ללא כל ספק היא אקמולי (מכילה את החומר הפעיל PARACETAMOL). שאחיך ירגיש טוב.

למעלה