צריך עזרה דחוף!!!

צריך עזרה דחוף!!!

הי חברים, אני בן 15ץ5 ואני מגמגם קשה, וחוץ מהבעיות הטכניות והרגשיות שזה גורר, יש לי עוד בעיה בגלל זה, שאני מאוד "בשולי החברה" בגלל הגמגום, וזה אומר שבהפסקות, אני לא יוצא לשחק עם חברים כיח ה"חברים" עלק..... כל הזמן יורדים עלי.. אז אני מעדיף לשבת בכיתה עם הp.s.p- כי לפחות הוא לא צוחק עלי...... אבל זה עוד "סביל" ומה שהכי מעצבן, זה הקטע של הבנות, אני מאוהב כבר תקופה די ארוכה, באיזו בת בכיתה, שהיא פשוט מושלמת!!!! ואני כל היום חושב עליה, אבל אני ממש פוחד לגשת אליה, כי אני לא רוצה להתפדח... {אני אבוא אליה וכשאני אנסה לדבר איתה יצא לי כזה גמגום. שהיא תבחר....} ואני גם לא יכול טכנית לנהל איתה שיחה נורמלית... וזה מאוד מחרפן אותי. כי לכל הילדי כאפות של הכיתה יש חברה {לפחות הם חושבים ככה} ורק לי, שאם לא היתי מגמגם היו לי בלי בעיה חברות בלי סוף {אני די יפה ודי מוכשר אז אין סיבה שלא.... אה יש סיבה!! אני מגמגם.. שיט!!!} אבל בגלל הגמגום גם הכונפה של הכיתה לא תתחיל איתי.. ואני מבואס ברמות.....

ככה..

דבר ראשון אל תקרא לה כונפה זה לא יפהP: אבל זה לא קשור לא הבנתי אם הגמגומים קורים בגלל שנולדת איתם או שאתה מתחיל לגמגם כשאתה מתרגש/נלחץ? אם זה מולד או פשוט קורה, אפשר לסדר את זה באמצעות טיפולים.

הי shar

אז ככה. אני התחלתי למגם בערך בגיל-5, אחרי שעברתי סוג של טראומה. ואין טיפול שלא ניסיתי.. והגמגון שלי, שבכל מצב הוא חמור, מחמיר עוד יותר כשאני מתרגש, ויש מצבים, שאני בקושי מסוגל להוציא מילה מהפה.....

Eli Av

New member
אני לא מבין דבר אחד

אם אתה יודע להתבטא כמו שאתה מתבטא פה ולהסביר לנו על הבעיה, למה שלא תבקש מהמחנכת בשיעור חינוך הבא שלכם שתיתן לך להסביר לילדים בכיתה שלך (בצורה בה הסברת, מבלי לקטלג אנשים ככונפות) שאתה מודע לבעיה, זה מחרפן אותך ותגיד לכולם: "מה בגלל שאני מגמגם אז אני צריך להיות לבד בהפסקה"? לפי דעתי, יהיו המון ילדים שבהחלט לא ישימו לב גם אח"כ, אבל תמיד יש את ה- 2..3 חבר'ה שדווקא יהיו מוכנים להכיר אותך ולראות ששד הגמגום שלך לא כזה נוראי. לי יש ידידה מגמגמת וכשלומדים להכיר אותה..היא בנאדם נפלא, מצחיק שחבל לפספס.. אחד מהפתרונות לבעיות הם להשתמש בהם, כלומר שאם עשית איזה פאדיחה או שיש לך איזשהי בעיה..תצחק עליה, ותראה לכולם שזה לא כזה נורא..יש אדם אינגליגנט וחבר נפלא מאחורי הגמגום... בהצלחה :)

הי ELI

ההרעיון של לשבת מול הכיתה. ולספר להם כמה זה קשה לי ליהיות המגמגם של הכיתה. {ואני לא מדבר על זה שזה יקח לי שעתים...} לא ממש נראה לי. כי אני לא ממש רוצה, לשבת מול הכיתה, כשכולם מסתכלים עלי, ומחכים למוצא פי המגומגם, ואני סתם אביך את עצמי בגמגומים בלתי פוסקים..... ואני חושב שזה יהפוך לקטע הכי מביך שהיה אי פעם בבית הספר, ויש סיכוי ממש גבוה, שה"נאום" המגומגם שלי יגיע במהירות רבה ליוט יוב....... ולגבי ההצעה שלך איך להתמודד עם הגמגום {לצחוק על זה עם החברה} מה אתה רוצה?? שאני יעשה מעצמי צחוק??? גם ככה כל היום צוחקים עלי!!

אני לא דתי אבל..

משה רבינו זה ההוא שהוציא את ישראל ממצרים נכון?? אבל אני חושב ש"העם" שהיה זה לא ממש הכיתה שלי........ מה גם שאני לא משה רבנו.....

כן אבל

יש לאחי מישהו בכיתה שהוא מגמגם והוא השתלב אחלה בחברה והוא דיי מקובל. ומה עם מה שכתבתי לך למטה?

Eli Av

New member
כדי לשנות משהו

במיוחד בקרב נערים בני 15, לפי דעתי נדרש לדבר ולהציג את הקושי הזה. וכן, ברגע שתבוא בגישה שזה לא מפריע לך לתקשר עם אחרים, ברגע שאתה עצמך תוכל לצחוק על עצמך..רק אז זה יהפוך ליתרון מחיסרון. למשהו שאתה יכול לחיות איתו. אגב, הפחד שלך הוא לגיטימי, אבל אתה דורש מודעות לגבי הבעיה שלך: אתה אחלה נער, רק שמגמגם וזה מפריע לך ליצור חברויות ולתקשר. כדי לקבל את המודעות הזאת, תצטרך לעבוד קשה, לפעמים גם לקחת סיכון כמו לדבר עם כולם על הבעיה. זה קשה מאוד, אבל רק ברגע שאתה תרגיש שהגמגום הוא לא חיסרון שמפריע, תתחיל ליצור חברויות. בהצלחה :))

יונתנטן

New member
יש לי רעיון חמוד.

שהיא לבד זתומרת לא ליד כול הכיתה תפנה אליה תשב לידה תדבר איתה איזה דקה ואחרי זה תבקש אם אפשר את האיסי שלה או מסנג`ר. למה? כי שמה אתה לא מגמגם! תוכל להראות את כשרנותיך באמצעות כתיבה. ואם היא תתאהב בך דרך המחשב טיפה לחזק אותה והיא תצא איתך בלי להתביש

יונתנטן

New member
ואם

יהיה לה בעיה איתך אחרי זה אז נראה בפורום הזה. ``שלום, יש לי ילד בכתה שמגמגם והתאהבתי בו עכשיו אני מתבישת לצאת איתו כי הוא לא הכי מקובל בכיתה מה לעשות? אז נדבר איתה חח *קורץ עין*

נעמה441

New member
אדי,

קודם כל מי שצוחק עליך לא שווה את החברות איתו גם ככה ועם הבחורה שאתה כ"כ אוהב היא כזאת כדאי לך לישכוח ממנה כי היא לא שווה את זה. מניסיון אני יודעת שגם לילדים שניראים לך הכי לא ביישנים בעולם אולי קשה לפנות אליך בגלל ההיסתגרות הזאת שלך.כמה שזה קשה אתה צריך להרים את הראש בגאווה למרות הגימגום.כשאני וחברות שלי ראינו את הנער הכי שמן בשיכבה רץ בשיעור ספורט ועושה מיבחן של 60 מטר היינו גאות בו.אולי הילדים בשיכבה שלך לא ככה ואם לא כניראה שגם ככה הם לא שווים אותך בתור חבר. תהיה גאה בעצמך ותן לאנשים ליראות את מי שאתה מעבר לגימגום.

Shirush1994

New member
לאדי

איך שאתה תסתכל על עצמך אנשים יסתכלו עליך. תשדר ביטחון, נו אז מה אם אתה מגמגם, תהיה בטוח בעצמך, מה אכפת לך מה חושבים עזוב אותם. אח שלי גם מגמגם והיו לו את החברים שלו בבצפר, היום הוא בסביבות השלושים והוא כן מגמגם והוא לא נותן לזה להפריע לו. הוא נואם באירועים מהעבודה שלו, הוא מסתכל על עצמו כרגיל. אותו הדבר אתה צריך לעשות, כשתהיה בטוח בעצמך, שתראה לאנשים שלא אכפת לך מהגמגום והוא לא מפריע לך, הוא כבר לא "יפריעה" גם לאחרים. שיהיה בהצלחה:)

סילבר11

New member
אדי מרפי2 אתה מתוק

לך עם האמת שלך אתה לא ילד כפות זה סתם מה שאתה מקרין החוצה אתה גבר ובטוח חתיך אז תראה לכולם מי אתה כי הם לא מכירים ולא יודעים ילדים זה עם קשה הם אוהבים רק את החזקים ואתה חזק בתוך עצמך תוציא את זה החוצהשיראו מי אתה. תחשוב שכול מה שיש בך לא יוצא לעלום וכול העולם מפסיד אותך ואת כול הטוב שאתה יכול להביא לו רק בגלל שאתה מגמגם איזה פספוס זה לנו שאנחנו מפסידים אותך אוהביםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם כל העולם.

hineta

New member
היי

מה היית עושה אם היית יודע שמה שאותה בת תענה ותחשוב עליך לא אומר שום דבר עליך, וגם לא אומר שום דבר על היחסים שלך עם בנות בעתיד? (אנשים עם ביטחון עצמי גבוה בטוחים ויודעים שיש להם ערך, ושהוא לא תלוי בכלל במה שאחרים חושבים עליהם). רק מתוך ההודעה שלך אני מוצאת סיבות נוספות שהיא תרצה להיות איתך. אתה שנון, אתה אינטיליגנטי (רגשית ושכלית..), ויש לך מספיק ביטחון עצמי כדי לדעת שמגיע לך חברה. אני חושבת שהרבה פעמים הגמגום עצמו הוא לא הבעיה, אלא כל הפרשנות הלא נכונה מסביב של "אם אני מגמגם אז אני.." (השלם את המשפט "לא שווה/לא אשיג בחיים חברים או חברה/לא בסדר/יש בי פגם וכו'.."). ההשוואה הזאת בין "מה היה קורה אם לא היית מגמגם" ובין מה שקורה בפועל גם היא מאוד מתסכלת. אולי כדאי לוותר עליה. בפועל אתה מגמגם (ואתה גם לא יכול להיות בטוח שאם לא היית מגמגם אז באמת היה לך יותר טוב. אתה לא יכול לדעת את זה כי זה פשוט לא קרה), אז אני חושבת שמה שנשאר זה לקבל את עצמך ולמצוא את נקודות האור שבתוך כל המצב הזה. אתה מתבטא ממש טוב בכתב. יש אפשרות שבמקום לעשות נאום בכיתה תעביר להם את הדברים שלך בכתב?

or ohayon1

New member
צוחקים עלייך?!!?!?

קודם כל שלום לך חבר יקר, ברצוני לעניין אותך במספר עובדות מעניינות. לכל אדם לא משנה גילו מינו או דתו, יש בעיות, לא משנה כמה אנשים ינסו להסתיר את הבעיות שלהם, לכל אחד יש את הבעיה הגדולה שמטרידה אותו. קראתי משהו לפני כמה ימים שאני ישמח לשתף אותך. לחיות את החיים של עצמך [בלי לפגוע בזולתך]. לחיות את החיים של עצמך, היינו לחיות את החיים שלך לפי איך שנראה לך ולפי מה שעושה *לך* טוב. לחיות את החיים שלך, היינו לעשות את מה שטוב לך, רק בגלל שככה נראה לך שטוב לך. לעשות אתה מה שטוב לך כי זה עושה לך טוב. לחיות את החיים שלך. האדם הכי חשוב בעולם עבור עצמך הוא אתה. ולכן כל זמן שאינך פוגע בזולתך, אתה חי את חייך כפי שנראה לך. לחיות את החיים שלך, זה אומר לא לעשות דברים רק כי לאחרים נדמה שזה יותר טוב עבורך. לא לעשות דברים רק בגלל שזה מקובל חברתית, לא לחיות בקצב של החברה אלא בקצב שלך, לא לעשות דברים רק בגלל שכולם חושבים בצורה כלשהי. לחיות את החיים שלך, היינו לחיות לפי קנה המידה וסדר העדיפויות שלך. אתה עושה את מה שטוב לך בלבד. זה שאחרים חושבים שזה לא טוב לך, זו בעיה שלהם. זה שלכולם נדמה שלא טוב לך, גם זו בעיה שלהם. בעיה אמיתית, אבל לא שלך אלא שלהם. אל תעשה משהו רק כי כולם אומרים שזה טוב, תעשה משהו רק כי אתה חושב שהוא טוב. אל תימנע מלעשות משהו, רק משום שלאחרים זה לא נראה, או כי לאחרים לא ברור ההיגיון של המעשים שלך. תעשה אתה את מה שטוב לך. אל תחייה את החיים כפי מה שמקובל חברתית, אם זו אינה הדרך האישית שלך. אל תעשה פעולות שאינן נובעות מה"אני" הפנימי והרצון האישי שלך. אל תעשה שום דבר רק כי כולם חושבים שזה טוב. אל תחפש את מה שנדמה לאנשים שטוב להם, ואפילו לא את מה שנדמה לאנשים שטוב לך. תחפש את מה שטוב לך באמת בעיני עצמך. אל תעשה את מה שאתה כבר רגיל לעשות, רק כי כולם עושים. אל תחייה את חייך היום, כפי מה שהרגילו אותך לחיות אתמול. אל תחייה את החיים של אתמול, ואל תחייה את החיים של סביבתך. תחייה היום את החיים שלך היום. תעשה היום אתה מה שנראה לך שטוב לך היום. לא את מה שהיה טוב לך אתמול. ולא את מה שהתרגלת לעשות רק כי כולם עושים. תעשה את מה שטוב לך באמת. תחשוב שאתה יחיד בעולם. תשאל את עצמך. מה טוב לי ? מה עושה לי טוב ? כיצד נראה לי הכי הגיוני לחיות את החיים ? האם זה הגיוני לי לרדוף אחרי מה שכולם רודפים ? אולי יש דברים שיותר מעניינים אותי ? מה באמת משמח את הנפש שלי ? האם צורת החיים של כולם מספקת אותי ? האם אני מרגיש סיפוק רגשי מצורת החיים הנפוצה ? האם מה שכולם *אומרים* שעושה להם טוב, האם זה עושה גם לי טוב באמת, או שאני נהנה מהחיים רק ב"כאילו" ? האם באמת צורת החיים של כולם מוצאת חן בעיני ? האם אני חייב לכעוס ממה שכולם כועסים ? האם אני חייב להילחץ כמו כולם ? האם אני חייב לזבל (מלשון זבל ואשפה) את המחשבה שלי בכל מיני דברים שאנשים מזבלים לעצמם את המחשבות ? האם באמת אני באמת חי כפי שטוב לי ואיך שנראה לי ? מה הכי טוב עבורי ? מה נראה לי שהכי טוב עבורי ? אילו הייתי אני מנהל את צורת המחשבה של בני האדם, האם עדיין המשמעות של המילה "הצלחה" עבורי, הייתה נשארת באותה המשמעות כפי שהיא היום ? האם הייתי מקבל את עצמי יותר ואוהב את עצמי (וגם את סביבתי) יותר, אם לא היו סביבי את כל הגורמים ה"חכמים" שרוצים מאוד ב"טובתי" (ע"ע פרסומות) שמספרים לי שאני לא חי טוב לפי מה שנדמה להם ? האם באמת צורת החיים שאני חי בה הגיונית בעיני באמת ? אילו אני הייתי מכתיב את צורת החיים בעולם, האם הייתי אני חי באותה צורת חיים שבה אני חי היום ? האם ישנם דברים שאני מסוגל לחיות היום אחרת, וטוב יותר עבור עצמי ? אילו הייתי חרש + עיוור (באופן סלקטיבי), האם אז החיים שלי היו טובים יותר ? האם אני באמת חייב לחפש את מה שאין לי ? האם אני מסוגל להנות יותר ממה שכן יש לי ? מה בכלל חסר לי ? האם מה שנדמה לי שחסר לי, באמת חסר לי, או שזה חסר לי רק בגלל שמישהו אמר לי שזה חסר לי ? האם אני רוצה דברים בגלל שאני עצמי רוצה אותם, או בגלל שסיפרו לי ש"צריך" לרצות אותם ? אם הייתי חי באיזה כדור ארץ אחר, באותה רמת חיים בדיוק, האם הייתי מאושר יותר ? האם גם אז הייתי חושב שחסרים לי כל מיני דברים ? מה היה חסר לי אז ? מה נובע מה"אני" הפנימי שלי, ומה נובע מבחוץ ? מה אני עושה כי ה"אני" שלי רוצה, ומה אני עושה, כי אני רגיל לעשות ? האם ה"אני" שלי מצד עצמו היה כועס / חומד / לחוץ / מקנא / חסר מצב רוח, בגלל כל מיני שטויות, או שמא אני פשוט רגיל לחיות ככה כמו כולם ? האם אני באמת עושה את מה שאני בתוך תוכי רוצה, או שמא אני עושה את מה שכולם חושבים שהגיוני בעיניהם לעשות ? האם לא מגיע לי להיות מאושר באמת, בלי קשר לכולם ולמה שאחרים חושבים ? למה שאני לא אחיה טוב באמת בלי קשר למרוץ של החיים ? למה שאני לא אהנה יותר ואשמח יותר ממה שכן יש לי ? למה שאני לא אפסיק להסתכל על מה שאין לי ועל מה שיש לאחרים ? למה שאני לא אחיה בצורה מושלמת את החיים שלי, בלי קשר למה אחרים חושבים על עצמם ו/או עלי ? האם באמת מישהו מפריע לי *פיזית* ו*ממשית* לעשות את מה שאני רוצה, או שמא רק נדמה לי כאילו מישהו מפריע לי להיות שמח ? האם מישהו מכריח אותי לחשוב על מה חושבים עלי אחרים ? למה בעצם שאני לא אחיה איך שנוח לי כפי שנראה לי לפי מה שטוב לי ? מה "האסון" הגדול ביותר שיכול לקרות מכך שאני אעשה את מה שטוב לי ? איזה דברים טובים יצאו מזה ? איזו תחושת חופש ושחרור מדהימה אני ארגיש, כאשר אני אעשה את מה שטוב לי כפי מה שנראה לי ? למה שלא אעשה את מה שטוב לי בעיני עצמי ואחיה את החיים של עצמי ? ישנם אנשים שחיים, חיים שלמים, את החיים של אנשים אחרים. הם חיים לפי קנה מידה של אחרים, מנסים למצוא חן בעיני אחרים, חושבים לפי צורת החשיבה הפופולארית באותה התקופה, מנסים כל הזמן להיצמד לרוח התקופה, ובקיצור להיות חלק מהעדר השלם של בני האדם, שאין להם מושג מימינם ומשמאלם וכולם צועדים אל עבר הבלתי נודע. החכם לא משתתף בכל מרוץ, גם לא אם כולם רצים בו. זה שכולם רצים להיכן שהוא, זה לא אומר שאתה חייב לרוץ אחריהם. זה שכולם סובלים, זה לא אומר שאתה חייב לסבול. זה שכולם לא אוכלים ונשארים רעבים, זה לא אומר שאתה חייב להישאר רעב. זה שכולם הופכים את הטפל לעיקר ואת העיקר לטפל, זה לא אומר שגם אתה חייב להיות משוגע כמו כולם. תעצור לרגע אחד ממרוץ החיים, ותשאל את עצמך את השאלה הפשוטה ביותר. להיכן בדיוק אני רץ ? הרי התחנה הסופית ידועה מראש, התחנה הסופית של הגוף הוא בית הקברות. אז למה לרוץ ולהתאמץ כ"כ הרבה על משהו שעוד מעט לוקחים לך אותו ? האם באמת החיצוני הופך את האדם למאושר יותר פנימית ? תשובה: לא. אז מה לעשות בדיוק ? תשובה: להתמקד בפנימי. רוב ככל האנשים בעולם אין להם מושג למה הם חיים. רוב ככל האנשים בעולם גם לא באמת חיים את החיים. לחשוב על אתמול ועל מחר זה לא נקרא לחיות את החיים. לכעוס / לחמוד / לרדוף / להלחם / וכולי, אלו לא חיים, זה מה שנקרא "מת חי". האדם מת בנפשו, אף גופו חי. חיים אמיתיים, זה אומר לחיות יותר לאט. לחיות רגוע. לחיות בקצב האישי שלך ובלי לפחד או להסתכל על אחרים שרצים לכל מיני דמיונות חסרי תועלת פנימית אמיתית. לחיות טוב, זה אומר לחיות לפי איך שנראה לך. לא לכעוס, להיות שמח בחלקך, לראות את הטוב בכל דבר, לא לדבר רע על אחרים, לא לראות רע באחרים, להיות רגוע, להיות עם שלווה פנימית, לא בסיפורים בגן עדן, אלא כאן עלי אדמות. אבל זה תלוי ברצונך לחיות לפי השכל שלך ולא לפי השיגעון של רוב ככל בני האדם.

אדי אתה בחור מקסים תמשיך כך.

רציתי לחזק אותך בזה שהיה לי חבר שנה וחצי שהוא בחור חתיך וחכם בקיצור מושלם והוא מגמגם ועם כל זה שהוא מגמגם אני אהבתי ואוהבת אותו לצערי ניפרדנו לפני שבוע ואני מאמינה שבקרוב עוד נחזור אבל בכל מצב עם אתה לא תעשה מהגמגום הזה אלוהים אז לא יהיה לך שום בעיה בחיים.ובכל מצב עם אתה רוצה לדבר איתו שלח לי מסר אני יתן לך את המספר שלו ותדברו בכיף אני יודעת שהוא ישמח לעזור לך./tapuzforum/images/emo50.gifיעל.

למעלה