צריך עזרה דחוף!!!

nivoc

New member
צריך עזרה דחוף!!!

שלום לכולם אני נמצא בפרשת דרכים קשה... אני רוצה ללמוד ולא יודע מה אני כל כך מבולבל שאני כבר משתגע... רציתי לדעת איפה יש הכוונה מקצועית בירושלים אולי זה יעזור לי להחליט מה הכיוון. תודה.

MyTaoWay

New member
היי...

שלום לך, לא מאמינה שאדם לא יודע מה ללכת ללמוד,,, אולי תספר על עצמך? מה אתה אוהב בעבודה? איזה מקצועות אתה שוקל ללמוד? האם יש מעורבות/לחץ מצד ההורים? הנה עוד משהו- ובחינם! באתר הזה אתה גם רואה את המקצועות הקיימים ויש פירוט רב על כל מקצוע... http://mivdak.yoram.co.il/

nivoc

New member
אז ככה

בגדול ההתבלטויות הם בין צילום להנדסה אני נוראה מתלבט כי בצילום לא בטוח שאני ימצא עבודה וזה נוראה תלוי כמה טוב אני יהיה... ולא חסר צלמים טובים. אז בגדול אין לי ביטחון לעבודה טובה אחרי הלימודים. הנדסה זה התואר היחיד שאני רואה את עצמי לומד ובסוף הלימודים יש יותר אופציות למצוא עבודה גם עם לא בתחום אבל זה עדין תואר בהנדסה... הפחד שלי שיהיה לי קשה בלימודים במיוחד בהתחלה כי אני צריך מכינה (אין לי בגרויות)... השאיפה היא כמו רוב האנשים למצוא עבודה שתפרנס אותי בכבוד ותכניס כסף...... הפחד הוא גם כמו רוב האנשים לבזבז זמן וכסף על לימודים ואחר כך לא לעשות איתו כלום. אני יודע שאני חייב להתחיל ללמוד אני כבר בן 24 והזמן רץ וכל יום שעובר זה סתם חבל לי כי אני רוצה כבר להתחיל ובפנים אני מרגיש שאני פשוט חייב את זה לעצמי....

אבחון מקצועי

בירושלים קיים מכון שעוסק ביעוץ בבחירת מקצוע ובו ספריית מקצועות טובה אשמח לתת לך טלפון שלהם אני יכולה להפנות אותך גם לפסיכולוגית תעסוקתית פרטית אם תרצה מה אתה מעדיף- מכון או קליניקה פרטית? מדובר בתהליך של 3-4 פגישות יעוץ ומבחנים שמאפשרים לך להגיע להחלטה לגבי בחירה שתתאים לך ולשיקוליך אפרת

MyTaoWay

New member
אוקיי... עוד כמה שאלות :

אתה עובד בנתיים? האם אתה אוהב צילום? אתה רואה את עצמך עובד ונהנה ? האם אתה אוהב הנדסה? או רוצה ללמוד רק בגלל התואר?

רק טיפ קטן ממני

השלב שבו אתה נמצא קריטי במיוחד. אל תבזבז 4 שנים על לימודים רק כדי לגלות בסוף שאתה לא מתחבר לזה. לגבי צילום - ידיד של ביים את הלימודים לפני 8 שנים ועדיין לא מוצא את עצמו מתפרנס. יש לזה השלכות כסדות על החיים האישיים - מי ירצה להקים משפחה במצב כזה ? .... לגבי לימודי הנדס - אלו לימודים קשים - מאוד - מנסיון. התליך יכול להיות קשם ומה שעצוב זה שאתה עשויי לדלות שאתה לא אוהב אותו או מתקשה לנהל חיים שבהם עובדים 12 שעות ביממה ועדיין מתוסכלים .... ממה שקראתי מסביב אני מציעה לימודי סייעוד \ אח מוסמך. אולי המשכורת ההתחלתית לא מדהימה אבל .... 1. יש שעות עבודה מספדרות - משמרת בת 8 שעות ולא 12 שעות הביי טק 2. עבודה שהיא מעשה חסדים - לא משנה מה אתה עושה - אתה עוזר לאדם אחר ואין מצווה גדולה מזה או סיפוק גדול יותר 3 . עבודה עם אנשים איכותיים שמלווה בהרבה אינטראקציה מלמדת בהשוואה לישיבה מול מסך מחשב במקצוע הנדסה 3. יש הרבה כיוונים להתפתח בתפקיד וגם בשכר אח בבית חולים \ קופת חולים, אח ראשי .... 4. לדעתי זה מקצוע שבטוח אפשר למצוא בו עבודה אולי שווה לנסות לבדוק התאמה מקצועית לתחום הזה. בכל מקרה - אל תוותר לעצמך על הלימודים , אחרת תצטער על זה כל החיים !!!!! גם אתם הדרך קשה - היא מסתיימת ותמיד על הצד הטוב ביותר אם אתה נהנה בה ומוקף בחברים וזוכר להשאיר זמן לפנאי. אני מקווה שתבחר בדרך המתאימה לך !

למעלה