צריך עזרה, דחוף...

manco

New member
צריך עזרה, דחוף...

יש לי עד יום חמישי להחליט האם להירשם לפרויקט "עתידים", ועקב כך להירשם לקורס פסיכומטרי שיחל ב-1 באוגוסט. כיוון שאני בכיתת מחשב (י"א) התחום הרלבנטי עבורי אמור להיות מדעי המחשב. עברתי כמעט על כל ההודעות בפורום, אבל אני עדיין לא מסוגל להגיע להחלטה, האם להירשם. מצד אחד, אם אירשם, אצטרך לעשות קורס פסיכומטרי ולהיות "תקוע" בצבא 6 שנים שלמות. אמנם אני מתעניין במדעי המחשב, וסביר שזה יהיה התחום שלי, אבל עדיין לא 100 אחוז סגור על המקצוע הזה... מצד שני, לשרת 3 שנים, ואז לצאת בגיל 21, וכנראה להתחיל ללמוד באוניבסיטה מקצוע כלשהו...כמובן שאוכל לבחור כל מקצוע, בניגוד ל"עתידים", שם יש בחירה רק מבין מקצועות הנדסיים...למרות שסביר שאני אבחר את זה גם אם לא אלך לשם (אבל כפי שאמרתי, לא 100 אחוז). אז יש לי חברים שאומרים שאם כבר הם יודעים שיעשו מדעי המחשב (נאמר שגם אני אעשה), עדיף להם לעשות לפני הצבא ואז להיות בקבע, לעבוד בממקצוע ולהרוויח בוחטות של כסף...אך משום מה אני מפקפק בזה... לעומתם יש לי חבר שאומר שהוא לא ילך ל"עתידים", יצא אחרי 3 שנים חופשי ומאושר... אז בקיצור, יש לי 5 ימים להחלטה גורלית זו...אשמח אם תעזרו לי, כי אני ממש ממש לא יודע מה להחליט...ותתחשבו בכל הגורמים שאלות יתקבלו בברכה תודה מראש :)))

פלטרון

New member
במשפט וחצי ...

אתה בכיתה י"א ?? ... אז תרשם .. פסיכומטרי תקף ל-5 שנים , ותמיד אפשר לשנות דיעה ... אתה הרי עדיין בי"א .. אז מניח שלא תהייה לך בעייה עם זה .. מקסימום , אם תשנה דעתך ב1.5 הקרובות - תבטל ...

Hawk17

New member
תעשה פסיכמוטרי על כל פנים!

תעשה פסיכומטרי על כל פנים, כי בכל פנים תזדקק לו ועכשיו בתיכון יהיה לך הרבה יותר קל מאשר אחרי הצבא ששכחת מה זה בכלל 1+1(11?
). תאמין לי שאתה לא תתחרט על זה....... טיפ: על תנסה לעבוד בזמן הפסיכומטרי!!!! הכסף שתרוויח לא שווה את המפלה............

manco

New member
נראה לי שלא הבנתם...

לגבי הפסיכומטרי, אני חייב להחליט עד יום חמישי!!! זה תאריך הרישום האחרון אצלנו... אני לא יודע אם בכלל ללכת לעתודה (וכמובן לעשות פסיכמוטרי) הקיץ, או לא לעשות ,לשרת 3 שנים ואז אולי ללכת ללמוד משהו... להזכירכם, ההחלטה עד יום חמישי! בבקשה תעזרו

apolon

New member
תקשיב טוב...

העניין של הפסיכומטרי שולי מאוד... מצד שני, אני בתור עתודאי שנה א ממליץ לך לקחת את כל הזמן עד ליום של ההחלטה הגורלית האם ללכת או לא,כדי לחשוב ולחשוב..וכמובן..לחשוב..אני לא אומר לך את זה סתם...תראה שום דבר בחיים הוא לא שחור על גבי לבן(מבחינתי לפחות) ולכן ההצעה היחידה שאני יכול לתת לך זה שאם לא תהיה סגור על עצמך ב 110 אחוז שזה מה שאתה באמת ובתמים תרצה לעשות בעשור הבא בחייך...אז אל תלך לעתודה...סה"כ כשקראתי את הודעתך די רציתי להמליץ לך לא ללכת..אך ורק מהסיבה שאתה לא סגור על עצמך..מה שאני מציע זה פשוט באמת לעשות חשבון נפש עצמי עם עצמך ולבדוק האם באמת זה מה שאתה רוצה לעשות בשלב זה בחייך... בכל מקרה בהצלחה בכל דרך שתבחר.

פסיכומטרי תמיד כדאי בקיץ

לך תדע. אם תחליט לא לעשות, ואח"כ תרצה בסוף ללכת לעתודה? הברירה היחידה היא לעשות את המועד הבא, במהלך הלימודים... לא נעים. לגבי מדעי המחשב, אם אתה לא סגור על המקצוע, או על הרעיון של העתודה, אולי לא כדאי לך. מדעי המחשב באוניברסיטה (טכניון, במקרה הזה) זה לא מה שהיה בתיכון. כאן, הרעיון הוא לא ללמד אותך לתכנת. הרעיון הוא ללמד אותך לתכנת יעיל... תתכונן ללמוד מתמטיקה כמו שלא למדת אותה בחיים. אלגוריתמים לייעול, טונות על גבי טונות של אלגברה וקומבינטוריקה, ועוד רבים וטובים... תדע שמדעי המחשב זה לא רק מחשבים :) אם אתה ממש סגור על המקצוע, לך על זה. גם אני בהתחלה רציתי לקחת את זה. אז שמעתי על זה קצת, והיום אני שמח שויתרתי על זה. אני לא בא להגיד לך לא ללכת. אני סתם נותן לך חוות דעת שלי. בהצלחה בהחלטה

Hawk17

New member
חשוב !

הליכה לעשיית פסיכומטרי אינה משמעותה הלכיה לעתודה!!! תעשה את הפסיכומטרי עכשיו בקיץ! תאמין לי שאתה לא תצטער על זה!

למעלה