צריך עזרה דחוף עם Win 2000 server

• פותח הנושא L e R
  • פורסם בתאריך

L e R

New member
צריך עזרה דחוף עם Win 2000 server

נכון שהשאלה שלי לא מסובכת יחסית למה שראיתי פה בפורום אבל אולי בכל זאת מישהו יכול לעזור לי ולהפנות אותי לאיזשהו אתר או מדריך (בעברית או באנגלית) שמסביר איך לבנות רשת NT בעזרת מחשב SERVER שעליו מותקן WIN 2000 SERVER ועוד שניים שלושה מחשבים שיהיו הלקוחות של הSERVER ועליהם מותקן WIN 98 מתרת הרשת מאד פשוטה על השרת יושבים קבצי המידע של תוכנה שתופעל משתי מחשבים בו זמנית (חשבשבת) ושיטוף מדפסת ואינטרנט שיהו מחוברים לשרת. בתודה מראש, אלי.

frolik

New member
איזה חשבשבת ?

דוס או windows ? עם דוס יש קצת בעיות (על פי מה שאני זוכר, והמון זמן לא נגעתי בחשבשבת).

L e R

New member
דוס

הבעיה היא שהכל עבד יפה, עד שחיברנו ADSL לשרת ושיטפנו אותו בין המחשבים כעבור איזה חצי שעה באינטרנט המשתמשים כבר לא יכלו להתחבר לשרת והכל הסתבך וגם כל ההגדרות של השרת כבר נדפקו לגמרי כולל רישום משתמשים הרשאות והכל. אז החלתתי להגדיר הכל מחדש, בצורה הכי פשוטה שאפשר. כרגע אחרי חיפושים פו בפורום מצאתי שזה היה איזשהו וירוס שניתן לטפל בו ע"י סגירה של תהליך כלשהו אבל עכשיו כבר מאוחר מדי.

frolik

New member
ה- adsl מחובר ישירות על השרת?../images/Emo12.gif

לפי דעתי כדאי לך לחבר את ה- adsl ל- fw ולא לשרת. ההמלצה שלי, לינוקס עם iptable .

L e R

New member
כן אבל...

אם אני מחבר את הADSL לFW (שזה מחשב 98) איך אני יכול לשטף כראוי את האינטרנט אם המחשב השני... וחוץ מזה אני צריך להשאר אם ה 2000 כך שלעבור לLINNUX זה לא ממש לעניין. אולי אני אעשה רשת פשוטה עם WIN2000 PRO השאלה היא האם אז לא תיהיה לי בעיה של גישה משני המשתמשים לעבוד בו זמנית בחשבשבת?

frolik

New member
לא הבנת את הכוונה

הרעיון הוא לקחת מחשב (אפילו פנטיום רגיל עם 64MB זיכרון) עם שתי כרטיסי רשת, אחד למודם ואחד לרשת הפנימית, הלינוקס משמש כ- router ו- FW הוא לא מחליף את ה- win2k.

L e R

New member
כן אבל...

אם אני מחבר את הADSL לFW (שזה מחשב 98) איך אני יכול לשטף כראוי את האינטרנט אם המחשב השני... וחוץ מזה אני צריך להשאר אם ה 2000 כך שלעבור לLINNUX זה לא ממש לעניין. אולי אני אעשה רשת פשוטה עם WIN2000 PRO השאלה היא האם אז לא תיהיה לי בעיה של גישה משני המשתמשים לעבוד בו זמנית בחשבשבת?

L e R

New member
בוא נחזור רגע לשאלה המקורית

גלשנו קצת ליותר מדי פרטים על האינטרנט אבל אני עדיין צריך איזהשהו הסבר או אתר שמסביר איך מגדירים רשת בעזרת שרת של win 2000 server.

למעלה