צריך עזרה בחידה

צריך עזרה בחידה

ישנה מכונה המסוגלת לענות על שאלות שעליהם התשובה היא נכון או לא נכון. לא משנה מה המכונה תמיד תאמר את האמת. איך בעזרת שאלה אחת תוכלו "לתקוע" את המכונה? בבקשה תעזרו לי

Pharell

New member
לדוגמא הפרדוקס הכי מעצבן שקיים:

נניח שאני כל יכול, האם אני יכול לבנות אבן כל כך גדולה שאני לא אוכל להרים?

mem

New member
יותר קל

"האם התשובה לשאלה הזו היא 'לא נכון'"? המכונה לא יכולה לענות את האמת לשאלה הזו.

mem

New member
יותר קל

"האם התשובה לשאלה הזו היא 'לא נכון'"? המכונה לא יכולה לענות את האמת לשאלה הזו.

עריסטו

Active member
לדעתי זה לא טוב

כי השאלה אינה מוגדרת היטב. מה זה "השאלה הזאת"? מתקבלת רקורסיה אינסופית ללא עצירה. בפתרון שלי השאלה אינה מתייחסת לעצמה כמו כאן.

בסג

New member
אולי ../images/Emo128.gif

המכונה תמיד עונה לפי האמת, מכאן שצריכים להיות לה כישורי חיזוי עתיד. וככזו, היא לא תתקשה לדעת מה תהיה השאלה הבאה, ומה תהיה תשובתה.

the YOOK

New member
אבל,

התשובה הבאה של המכונה היא התשובה לשאלתו של אריסטו, וכך היא עצמה (ולא השאלה שנשאלת) תיקלע לרקורסיה אינסופית.

בסג

New member
אה...

הניסוח לא היה ברור לי (בלי "האם" זה יותר טוב): "התשובה הבאה שתיתן היא 'לא נכון'"

souhami

New member
אבל...

זאת לא שאלה... צריך לשאול: נכון שהתשובה הבאה שלך תהיה "לא נכון"? ואז היא נתקעת |:)|

בסג

New member
אבל...

הניסוח של החידה הוא: "ישנה מכונה המסוגלת לענות על שאלות שעליהם התשובה היא נכון או לא נכון." אז... בעעע

souhami

New member
נו מה הבעיה?

אתה שואל "נכון שהתשובה הבאה שלך תהיה לא נכון?" אם היא נכון הרי התשובה הבאה לא הייתה לא נכון ואם היא עונה לא נכון הרי התשובה הבאה הייתה נכונה ולכן הייתה צריכה לענות נכון... אה פאק דה סיסטם!!! חחחח

בסג

New member
אתה צודק, בערך

מה שרציתי לומר, בעצם, זה שהתשובה של עריסטו לא טובה, כי היא כוללת את המילה "האם" (שהתשובה עליה היא כן/לא). השאלה שאתה ניסחת היא טובה (גם שאלה וגם נכון/לא נכון), אבל לדעתי העברית שלה לא מוצלחת; אבל החידה מכריחה אותך, אז...
טוב, בקיצור, אתה צודק.

the YOOK

New member
זה ממש לא עקרוני...

אז תשנה את החידה למכונה שעונה "כן"/"לא".

בסג

New member
אני יודע שזה לא עקרוני...

ואע"פ כן - זה גרם לי לא להבין את התשובה של עריסטו.

qwerasdf3

New member
שואלים את המכונה

מה נשמע? נראה לי שז יעשה את העבודה.

למעלה