צריך עזרה בבקשה....

bigeitan

New member
צריך עזרה בבקשה....

אני מתעתד לפתוח חשבון משנה בחברה אמריקאית כחלק מעיסוקי מהארץ איתה. העיסוק הוא חוקי לגמרי. כחלק מהתהליך נאמר לי שאני צריך TAX ID בגלל שזה שאני עובד אצלו הוא אמריקאי ואני לא והוא צריך לדווח בשביל עצמו לרשות המס האמריקאית אם הוא מעביר כסף לחשבון שלי אז גם לי צריך שהיה כזה מס' לא הבנתי בדיוק..... מי יכול לעזור לי להבין למה אני צריך כזה דבר ומה הפרוצדורה?? ואיך זה מתקשר למס הכנסה אצלנו? הבנתי שכעצמאי אני צריך לפתוח אצלם תיק... תודה רבה...

bigeitan

New member
אף אחד לא מבין פה בעניין???

אגב, מה הפרוצדורה להגדרתי כ "עצמאי" האם כשאני לא שכיר אני אוטומט עצמאי או שאני צריך לעשות משהו???

mstern

New member
אני חייב להודות שלא הבנתי כלום

אכפת לך לנסות ולפשט?

bigeitan

New member
מצטער אנסח זאת מחדש.

עד לא מזמן הייתי שכיר. לאחרונה סיימתי לעבוד שם ואני בודר אפשרות להיות עצמאי בתחום לימודיי. שאלתי הראשונה: האם יש איזה שהיא פרוצדורה שצריך לעשות כדי להיות עצמאי מבחינת מס הכנסה או שאוטומט אני מוגדר ככזה? שמעתי שצריך לפתוח תיק במס הכנסה. ככה סתם אני ניגש וזהו? או שיש עוד דברים שעליי לדעת? שאלה שניה. אני מתוכנן להתחיל לעבוד עם חברה אמריקאית ולהעביר אליהם כספים בעתיד. בעל החברה שם הסביר לי שכדי שהכסף שלי יעבור אליו ואני אוכל לעשות עם זה שם משהו אני צריך מבחינת רשות המס האמריקאית דבר שנקרא tax id. הבנתי שאני חייב לעשות כן למרות שאני אזרח ישראלי, מכיוון שהכסף שוכב בחשבון העל שלו והוא כאמריקאי כדי להיות פטור ממס שם, צריך להסביר להם שאני אשלם את המס כאן אבל כדי לזהות אותי שם אני צריך בכל מקרה את ה tax id הזה....כך שהשאלה שלי היא: אם מישהו יודע על כך עוד ? אשמח אם תסבירו לי מה עליי לעשות כדי לקבל tax idאו כל אינפורמציה אחרת שיש לכם על כך.. יום טוב.

bigeitan

New member
מ

ק פ י ץ . . .

mstern

New member
תשובות

בשביל להיות עצמאי אתה צריך לפתוח תיקים במע"מ במס הכנסה ובביטוח לאומי. לגביה- tax id, כשתפגש עם הרו"ח שלך (ואם אין לך תבחר לך אחד), הוא יעזור לך בזה.

למעלה