צריך מעט הדרכה...

roey212

New member
צריך מעט הדרכה...

אהלן לכולם אני צריך מעט הדרכה ואני מקווה שהגעתי למקום הנכון... אז ככה.. אני בן 24 ממרכז תל אביב,לאחר פיסוכמטרי ובגרות מלאה.(בגרות ממוצע 90 ,פסיכו ממוצע 556) אני הגעתי למצב שאני לא מצליח להחזיק עבודה אחת למשך יותר מחודשיים שלוש גג. והעבודות שאני מדבר עליהם הם מלצרות ,שליחויות בפרט וכל שאר העבודות החובבניות האלה שאני לא אתקדם איתם לשום מקום. הסיבה לכך היא האי יכולת שלי להישאר במקום אחד,מיצוי מהיר של המקום,רצון לעזוב כי משעמם לי שם, או שאני מרגיש מבוזבז ושאני משול לחייל שדורך במקום. מה שעוד זה שאני לא יודע מה לעשות עם חיי, רוב חברי כבר באמצע התואר הראשון שלהם, ורק אני לא החלטי וללא כל כיוון לעתיד. הלכתי לייעוץ תעסוקתי במכון "פילת" ובמילה אחת ביזבוז כסף לשווא. לא תרמו לי בכלום, אפילו לא האירו לי כלום חדש על הפנים,לכן הגעתי למצב שאני בדיוק איפה שהייתי כבר לפני שנה שנתיים. בדקתי בכל מיני אתרים המאגדים בתוכם מידע על לימודים לתואר ראשון ושני וכולי...(Ilimudim,1click ,yoram) והעלתי חרס בידי, לא מצאתי שום דבר שמושך אותי,בין אם התענינתי במנהל עסקים, שאחרי קריאה רבה אודות המקצוע הבנתי שהחומר הנלמד שם לא מעניין אותי, לבין הנדסה כלשהי,שפיזיקה זה מקצוע שאני לא מסוגל לראות מפאת חוסר יכולת להוציא בו ציונים טובים, אין לי ראש ריאלי לצערי. עשיתי קורס במחשבים,סיימתי אותו, אבל לאחר עבודה של שבועיים בחנות מחשבים החלטתי שזה לא התחום בשבילי. גילוי נאות: אני חייב לציין שלא שירתתי בצבא,מפאת הסיבה שבזמנו (לפני 6 שנים) התגייסתי,התחלתי טירונות ואז התחלתי להרגיש לא טוב בכלל, קיבלתי אינפוזיות(3) ואישפוז בבית חולים, כנראה לא הסתגלתי לתנאים של הצבא. הברירה היחידה באותו הזמן הייתה לצאת על פרופיל בריאותי(בהתנגדות מוחלטת של ההורים) , אהלן לכולם אני צריך מעט הדרכה ואני מקווה שהגעתי למקום הנכון... אז ככה.. אני בן 24 ממרכז תל אביב,לאחר פיסוכמטרי ובגרות מלאה.(בגרות ממוצע 90 ,פסיכו ממוצע 556) אני הגעתי למצב שאני לא מצליח להחזיק עבודה אחת למשך יותר מחודשיים שלוש גג. והעבודות שאני מדבר עליהם הם מלצרות ,שליחויות בפרט וכל שאר העבודות החובבניות האלה שאני לא אתקדם איתם לשום מקום. הסיבה לכך היא האי יכולת שלי להישאר במקום אחד,מיצוי מהיר של המקום,רצון לעזוב כי משעמם לי שם, או שאני מרגיש מבוזבז ושאני משול לחייל שדורך במקום. מה שעוד זה שאני לא יודע מה לעשות עם חיי, רוב חברי כבר באמצע התואר הראשון שלהם, ורק אני לא החלטי וללא כל כיוון לעתיד. הלכתי לייעוץ תעסוקתי במכון "פילת" ובמילה אחת ביזבוז כסף לשווא. לא תרמו לי בכלום, אפילו לא האירו לי כלום חדש על הפנים,לכן הגעתי למצב שאני בדיוק איפה שהייתי כבר לפני שנה שנתיים. בדקתי בכל מיני אתרים המאגדים בתוכם מידע על לימודים לתואר ראשון ושני וכולי...(Ilimudim,1click ,yoram) והעלתי חרס בידי, לא מצאתי שום דבר שמושך אותי,בין אם התענינתי במנהל עסקים, שאחרי קריאה רבה אודות המקצוע הבנתי שהחומר הנלמד שם לא מעניין אותי, לבין הנדסה כלשהי,שפיזיקה זה מקצוע שאני לא מסוגל לראות מפאת חוסר יכולת להוציא בו ציונים טובים, אין לי ראש ריאלי לצערי. עשיתי קורס במחשבים,סיימתי אותו, אבל לאחר עבודה של שבועיים בחנות מחשבים החלטתי שזה לא התחום בשבילי. גילוי נאות: אני חייב לציין שלא שירתתי בצבא,מפאת הסיבה שבזמנו (לפני 6 שנים) התגייסתי,התחלתי טירונות ואז התחלתי להרגיש לא טוב בכלל, קיבלתי אינפוזיות(3) ואישפוז בבית חולים, כנראה לא הסתגלתי לתנאים של הצבא. הברירה היחידה באותו הזמן הייתה לצאת על פרופיל בריאותי,(בהתנגדות מוחלטת של ההורים) ,אהלן לכולם אני צריך מעט הדרכה ואני מקווה שהגעתי למקום הנכון... אז ככה.. אני בן 24 ממרכז תל אביב,לאחר פיסוכמטרי ובגרות מלאה.(בגרות ממוצע 90 ,פסיכו ממוצע 556) אני הגעתי למצב שאני לא מצליח להחזיק עבודה אחת למשך יותר מחודשיים שלוש גג. והעבודות שאני מדבר עליהם הם מלצרות ,שליחויות בפרט וכל שאר העבודות החובבניות האלה שאני לא אתקדם איתם לשום מקום. הסיבה לכך היא האי יכולת שלי להישאר במקום אחד,מיצוי מהיר של המקום,רצון לעזוב כי משעמם לי שם, או שאני מרגיש מבוזבז ושאני משול לחייל שדורך במקום. מה שעוד זה שאני לא יודע מה לעשות עם חיי, רוב חברי כבר באמצע התואר הראשון שלהם, ורק אני לא החלטי וללא כל כיוון לעתיד. הלכתי לייעוץ תעסוקתי במכון "פילת" ובמילה אחת ביזבוז כסף לשווא. לא תרמו לי בכלום, אפילו לא האירו לי כלום חדש על הפנים,לכן הגעתי למצב שאני בדיוק איפה שהייתי כבר לפני שנה שנתיים. בדקתי בכל מיני אתרים המאגדים בתוכם מידע על לימודים לתואר ראשון ושני וכולי...(Ilimudim,1click ,yoram) והעלתי חרס בידי, לא מצאתי שום דבר שמושך אותי,בין אם התענינתי במנהל עסקים, שאחרי קריאה רבה אודות המקצוע הבנתי שהחומר הנלמד שם לא מעניין אותי, לבין הנדסה כלשהי,שפיזיקה זה מקצוע שאני לא מסוגל לראות מפאת חוסר יכולת להוציא בו ציונים טובים, אין לי ראש ריאלי לצערי. עשיתי קורס במחשבים,סיימתי אותו, אבל לאחר עבודה של שבועיים בחנות מחשבים החלטתי שזה לא התחום בשבילי. גילוי נאות: אני חייב לציין שלא שירתתי בצבא,מפאת הסיבה שבזמנו (לפני 6 שנים) התגייסתי,התחלתי טירונות ואז התחלתי להרגיש לא טוב בכלל, קיבלתי אינפוזיות(3) ואישפוז בבית חולים, כנראה לא הסתגלתי לתנאים של הצבא. הברירה היחידה באותו הזמן הייתה לצאת על פרופיל בריאותי (בהתנגדות מוחלטת של ההורים),כך שאני מניח , אפילו בטוח באופן מסויים, שהאי-יכולת שלי להתמודד עם החיים ועם הקשיים שהחיים מציבים לי, כל אלו מתרחשים רק בגלל שלא שירתתי, משפט המפתח הוא,שהתרגלתי לברוח, תמיד שאני מגיע למצב שקשה לי, אני רגיל לברוח ולא להתמודד. זה סוג של דפוס הרסני שגורם לי לא להצליח בחיים,והכל בגלל אותו שבוע שהתחלתי את השירות הצבאי שלי לפני 6 שנים. יש בי איזושהיא חרטה על כך שלא שירתתי, כי עכשיו אני לא מתמודד עם דבר אחד בהצלחה, ועכשיו אני בדיוק באותה הביצה הטובענית שהייתי מלפני שנתיים, לאט לאט אני שוקע בחוסר מעש,והזמן עובר לו, בעוד שנתיים פלוס מינוס החברים כבר יהיו עם תואר ראשון+ קריירה ורק אני אהייה במצב הנ"ל.... באופן כללי, אניבן אדם חייכן,שמח כל הזמן, מצחיק,לא מעשן,ואוהב את החיים אבל אני חייב להגיע לאנשהוווווווו... אשמח לכל הערה,ייעוץ,מענה,רצון לעזור... תודה רבה והמשך יום טוב

shoom12

New member
לאן?

היי, האם אתה מסוגל לדמיין את מקום היעד שלך? לאן בעצם אתה רוצה להגיע?

roey212

New member
אני רוצה להגיע לעצמאות כלכלית...

אולי זה נשמע מעט פלצני,או יומרני מצידי לאמר זאת אבל לזה אני באמת שואף. לאחרונה צצים לי רעיונות על לפתח מוצרים, או לבנות אתר אינטרנט מסויים שיעסוק בסחר בינלאומי, אבל כל מי שאני מתייעץ איתו מוציא לי את הרוח מהמפרשים ואני ישר מתקפל ומוותר. עלו לי כמה רעיונות לראש שיכולים לפתח אותי, חשבתי על להיות יזם עסקי. פשוט לפתוח עסק, בין אם זה אתר אינטרנט,או להתחיל לפתח משהו מאפס. הבנתי שאני צריך משקיעים,אבל זה כבר בשלב מאוחר יותר,קודם אני צריך להביע בכתב את כל הרעיונות שרצים לי בראש על מנת לעשות קצת סדר, ולבדוק אם הדבר באמת פרקטי ובאמת יש לו יכולת להתפתח. כמו כן אין לי שום ידע לע מצב השוק הישראלי ועל הצרכן הישראלי בפרט,לכן נראה לי שאני יעשה איזה קורס קטנטן במט"י אבל אני מפחד להתאכזב ממה שיקנו לי שם, אני מפחד שאני לא יצא משם עם תובנות ועם היכולת העצמאית לקדם את הרעיון שלי. כי כמו שאני רואה תמיכה מסויימת קשה לי לקבל בחוץ. למה אני מתכוון שאני אומר תמיכה? לכך שאם אני מספר על רעיון לחבר קרוב או למישהו מהמשפחה אז הוא ישר חושב על הצד השלילי למה ה"רעיון" לא יצליח. אולי אני פה האדם שלא יודע לקבל ביקורות, ( משום מה אני חושב שבאמת אני לא יודע לקבל ביקורת) אבל אני מצפה לפעמים שאנשים ירתמו לעזרה,כמו שאני הייתי נרתם לעזרתם, ולא ישר יוריד לי החשק להמשיך לדבר איתם. יש לי בעיה, יש לי בעיה עם סמכות, באופן מסויים , כל מקום שאני עובד בו אני "מתכסח" מעט עם הבעלים,או הממונים עליי, כיוון שאני מרגיש שאני יודע יותר טוב מהם לעשות , לא תמיד זה נכון, אבל מרבית הפעמים אני לוקח את המושכות ועושה כרצוני. כמו כן ניתן לציין שאני עובד מצויין,לא עושה פאשלות בכלל, ותמיד חושב על תועלת העסק (משתדל). וכמו כן מעולם לא פיטרו אותי מאף מקום, אני תמיד עזבתי מרצוני עקב שיעמום או רצון לגוון במשרה. אז חשבתי על זה אולי אני צריך להיות עצמאי? אבל מה שכן זה אני לא עושה כלום על מנת לקדם את עצמי זה בטוח,...

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
התייחסות

קצת קשה לי לעקוב אחרי שאלתך בתוך הטקסט המבולבל למעלה. נסה לספר - מהם דברים שאתה אוהב לעשות - כעיסוק, כתחביב, בשעות הפנאי?

roey212

New member
אין בעיה...

כתחביב, אני אוהב לשתות אלכוהול,לצאת לפאבים , שבאופן כללי זה אומר להיות עם חברים. כעיסוק, אין לי משהו ספציפי שאני אוהב לעשות, אני מניח שאני אוהב להנהיג אני אוהב להיות זה שקובע לאן יוצאים בסופ"שים וזה שמתכנן ויוזם את הרעיונות לנסוע לפה ולשם אבל לאחר כבר מספר שנים של בילויים עם אנשים שמאוד לא יוזמים ומאוד לא זורמים אז קצת ירדה לי היכולת של לשכנע אנשים, כי בשלב מסויים זה כבר נמאס לרדוף אחרי אנשים. בשעות הפנאי, אני אוהב לשמוע מוזיקה,לבלות עם חברים... אני מעט עצלן, שזה אומר שאין לי בעיה לא לעבוד תקופה מסויימת, יש לי מעט כסף בבנק לכן אני מרשה זאת לעצמי. אבל אני גם לא עצלן בצורה אחרת, כי אני רץ 4 פעמים בשבוע, שזה מראה על יכולת להתמיד במשהו, וגם אני לא מעשן כבר שנתיים.. שזה גם נותן לי הרגשה טובהה יותר אני גם גר אצל ההורים אז בקושי יש הוצאות... אני רוצה להצליח,השאלה היא איך אני שוקל על לפתוח אתר אינטרנט מסויים שיאפשר מסחר כגון ייבוא סחורה מחו"ל.. אין לי הכשרה מסויימת לכן אני אולי אקנה ספר בנוגע ליזמות עסקית, או שאני יעשה קורס במט"י... מה אומרת?

ענבל כהן חמו

מנהל
כיוונים

מתוך מה שאתה כותב, נראה שנושא של הובלה של דברים יכול להיות מקור ענין בשבילך, ולמשל יזמות. אולי גם עבודה בפרוייקטים ולא כשכיר - עבודה תקופתית שמאפשרת לך גם תקופות של אי עשייה. אילו נושאים היית רוצה להוביל? מה היית רוצה ליזום? פרוייקט במה יכול לדבר אלייך? האם משהו מכל אילו נראה לך כיוון מעניין?

roey212

New member
אוקיי אז ככה...

כשאני חושב על זה מאז ומתמיד איכשהו אני הייתי זה שמוביל, אם נחזור קצת אחורה, אז כשהייתי ילד, תמיד אני זה שאירגן את כולם לאסוף קרשים בל"ג בעומר + בסוכות, אני זה שהיה מחלק הוראות ( אתה תעשה את זה ,נלך לפה , נלך לשם,...וכולי.. ). תמיד אני זה שיוזם לנסוע למקומות,אני זה שמניע אנשים לצאת בסופשים .... אני קצת היפראקטיבי כך שזה תורם לי באופן מסויים. מצד שני אני קצת עצלן, ומפונק, כי נולדתי עם כפית של זהב בפה, יש לי כל מה שאני צריך, טפו טפו טפו.. וזה גורם לי להתפנק ולא לרצות לעבוד קשה.., אני רגיל לקבל הכל בקלות... לא שאני מאחל לעצמי לקבל דברים באופן קשה חס וחלילה, פשוט אני מניח שזה גורם לי לא לרצות להתאמץ. לאחרונה הגעתי למסקנה שבגלל שאני לא מוצא כיוון מה ללמוד, או לעבוד, אז החלטתי אולי לעשות קורס במט"י, בנוגע ליזמות עסקית, נכון שצריך כסף (שאין לי ) להשקיע בעסק ( שאין לי עדיין).. אבל אני חושב שקודם אני צריך רעיון ואז לפתח אותו אם הוא יהיה רלוונטי לפיתוח אז אני יעשה את הצעדים הדרושים על מנת לפתח אותו.. מה שכן זה אני מאוד לבד בקטע הזה, אין לי איזה חבר שאני יכול לעשות לו טלפון ולעניין אותו בכניסה ל" עסק" איתי... אני מאוד לבד בזה...וזה מה שמקשה עליי.. כי הרי שתי מוחות טובים מהאחד.. נראה לי מחר אני נוסע לצומת ספרים, אני אחפש איזה ספר בנוגע ליזמות עסקית...ומשם נתקדם...

ענבל כהן חמו

מנהל
רעיון ושותף

עכשיו שבוע הספר, זמן טוב לקנות ספרים. נסה לרשום לעצמך 20 רעיונות ליזמות. כל מה שעולה בדעתך, בלי לסנן. אחר כך סמן לעצמך את חמשת המדליקים מבינהם. מה תוכל לעשות כדי לבדוק קצת יותר לעומק את החמישה האילו? אם יהיה לך רעיון שידליק אותך, תוכל להדליק אחרים ברעיון. אולי זה לא חבר שיבוא רק כי הרמת טלפון, אלא מישהו שישמע על הרעיון שלך ויתפוס את ההתלהבות שלך.

roey212

New member
אוקיי אוקיי....

אני נוסע בדיוק עכשיו לצומת ספרים..( המחירים שם הרבה יותר זולים מבשבוע הספר).. אני באמת אעשה מה שהמלצת לי אני אחשוב על מספר רעיונות ואביע אותם בכתב ואז אני אסנן ומביניהם ! תודה ענבללל :)

נסה אולי לנסות לזהות

מהו הדבר שאתה מוצא עצמך שומע עליו/קורא גורם לך לתחושה שזה הדבר שאתה מרגיש שהוא הדבר שגורם לך לתחושה שאם היית יכול - זה מה שאתה היית רוצה לעשות. זה אולי מקום טוב להתחיל בו לברר עם עצמך מה מעניין אותך ומשם תוכל אולי לחפש דרכים להשגת המטרה הזו.

האלי

New member
התשובה לשאלות שלך

התשובה לשאלות שלך צועקת את עצמה מתוך הדברים שאתה כותב. אתה כותב: "התרגלתי לברוח, תמיד שאני מגיע למצב שקשה לי, אני רגיל לברוח ולא להתמודד. זה סוג של דפוס הרסני שגורם לי לא להצליח בחיים," [\b] אתה מגדיר בדבריך את הבעיה באופן ברור ורהוט. ומתוך הגדרת הבעיה עולה הפתרון המתבקש. כל מה שאתה צריך לעשות זה להפסיק לברוח. אם קשה לך לעשות את זה בכוחות עצמך, תמיכה של מאמן אישי בהחלט תוכל לעזור לך. בהצלחה.

מדויק

הזמנה להתבונן ממה/ממי אני בורח מהי חווית הבריחה שלך? על איזה צורך זה עונה אולי נתחיל מכאן . כישורי חיים .

aviramk

New member
אהלן!

קודם כל מילה חיובית על השם שלך (רועי אני מניח ): כל האנשים שהיכרתי עם השם הזה הם אנשים חברותיים ת מצליחים , בעלי כריזמה אישית ואינטיליגנטים מאד- אז ככה שיש לך סיבה להיות אופטימי.... דבר ראשון , תירגע... אני מכיר אנשים בני 30 פלוס שעוד לא יודעים מה לעשות עם חייהם . אז אל תילחץ מהגיל...כל אחד עובר את הדרך הייחודית שלו בחיים האלה...אתה יכול לראות במקביל את החברים שלך הולכים יות ר מהר בשביל שלהם אבל זה השביל שלהם- לא שלך! אז אין לך ממה להילחץ...ברגע שתדע מה אתה רוצה באמת ..תתחיל לרוץ בשביל שלך ... עכשיו אחרי שנרגעת..שב עם עצמך בחדר שקט ..תנשום כמה נשימות ..או פשוט שכב במיטה לפני השינה או בכל מקום שבו אתה מרגיש השראה ורגיעה, ותנסה להעלות את כל הדברים שעושים לך טוב ושאתה נהנה מהם. ממש קח נייר ועט ותרשום אותם . מאיזה פעילויות אתה הכי נהנה? , מה אתה עושה שאותו אתה יכול לעשות ללא הפסקה מרוב הנאה? תרשום את כל הדברים האלה אפילו אם אתה לא רואה איך אתה מרוויח מהם כסף כרגע..פשוט תרשום. תרשום אותם בתגובה ונמשיך משם... בהצלחה והכל בסדר עצם ההגעה שלל הנה היא כבר התקדמות בהערכה, אבירם קליש

roey212

New member
היי !

דבר ראשון תודה רבה על החיזוק והעידוד :) דבר שני התחלתי כבר לפני כמה ימים להעלות רעיונות שרצים לי בראש כבר תקופה מסויימת, ושהייתי רוצה אולי לפתח אותם.. אז לאט לאט אני תופס את המומנטום ומתחיל להזיז ענינים כמו כן גם קניתי ספר אחד שנקרא היזם המתחיל, ואני התחלתי לקרוא אותו על מנת לסדר את הלך מחשבותיי... ונראה לאן נתקדם! תודה רבה רבה שוב! :)

r i t a r o k

New member
בלדה לחירטוטים

רועי, אין ספק שיש בך המון כריזמה וכושר מנהיגות. תראה איך הצלחת לגייס מאמנים רציניים ומכובדים (מהכרות אישית) לבוא לעזרתך. עוד ספר, עוד קורס, עוד רשימות... הרי בעוד חודשיים, לכל היותר, תחזור לאותה נקודה. כמו שנאמר: אם תעשה את מה שכבר עשית, תגיע לאן שכבר הגעת. אז למה בכל זאת טרחתי לענות לך? או. בפנייה שלך לפורום זה ובהתכתבות שלך עם המאמנים אני רואה אור בקצה מנהרת ההתחמקויות. קח מאמן, כזה שידע לשמוע מבעד לחירטוטים ושידע לתפוס אותך בצווארון כשתנסה לברוח. בהצלחה!

למעלה