הי בלו סקיי ../images/Emo140.gif
אמא שלי הציעה לי פעם כשהרגשתי לחץ לעצור ולהתמקד בנשימה. אני זוכר שהייתי אומר לה שזה לא מרגיע אותי כלל. והיא אמרה לי שאני לא מתכוון באמת להירגע. אולי זה נכון מעט, אולי לא. העניין הוא שקשה לי להתנתק ממה שקורה (כשאנשים מדברים אליי, או שבדיוק אמרו לי משהו שמבחינתי הוא פטאלי או שאני נמצא במצב דחוק). מידי פעם זה עוזר, אך לא מרגיע לטווח ארוך, רק עזרה ראשונה למצב שאני צריך בו אמצעי התמודדות לטווח הרחוק. הנחו אותי להתבונן בנשימה, הייתי בסדנאות מדיטציה שונות לומר שזה עזר בדיוק קשה לי. אבל אני אנסה את זה שוב ככל שאוכל אולי אוכל לפצח את סוד הנשימה האבודה
אוקיי
אני מכיר את חלק מהספרים שהצאת וכמה מהם רכשתי בעבר. ניסיתי לעבוד עם ספר של לואיס היי, רפא את חייך או משהו דומה וזה היה כשלון גמור. לא התחברתי לזה כלל. וגם יש לי את ארבעת ההסכמות שנראה לי פשטני מידי וכוללני מידי. אני אראה כבר מה אעשה בעניין אבל תודה
המממ, אז אני ממליצה לך ללכת לחנות ספרים וללכת לפי תחושה פנימית ולבחור ספר שבאמת יעזור לך. כמובן רצוי שתדפדף בו, אבל פשוט לבחור מתוך כמה ספרים לי תחושה פנימית, או פשוט לבחור ספר ששמעת עליו והרגיש לך נכון עבוד איתו ולדפדף בו. אוות הדבר אתה יכול לעשות מתוך הספרים שכבר יש לך בבית. לעבוד עם אחד מהם שמרגיש לך שיעזור. לגבי ארבע ההסכמות - החיים פשוטים! נשבעת לך!!!
בני אדם רק מסבכים את הכל. הכל באמת אמור להיות פשוט. דבר נוסף - אנשים לפעמים רוכשים ספרים נפלאים אבל לא יודעים לעבוד עם הספר, או שלא עובדים עם הספר בכלל אלא סתם קוראים. פשוט תעבוד עם הספר שאתה בוחר. תבחר גם ספר שיהיה לך קל לעבוד איתו. שתרגיש חיבור אליו.
אני לא הבנתי כראוי את מה שכינית אותו חוג. חשבתי שאת מדברת על כל חוג שהוא ולא לחוג שתומן בתוכו עבודה רוחנית. פעם לקחתי חלק בחוגים שכאלו ולא הרגשתי סיפוק. כרגע בכל מקרה אין לי זמן לחוג שכזה. אחרי הצבא אני רוצה לחזור ולהתנסות בטאי צ'י ולהקדיש לעיסוק יותר זמן. אה, כן. אני התכוונתי לחוג/קורס/קבוצה/הדרכה שקשורה למודעות עצמית, או ליתר דיוק - לשינוי החיים.
אני לא מקבל הערכה או שיפור או סיפוק מהחוגים משום שאני מצפה לשיפור במצבי באופן מהיר מידי ומשום שאני אכן לא מרוכז בהם ונורא קשה לי לחוות אותם ומנגד לקבל את העובדה שאני נמצא במקום שבו אני נמצא ואין לי מה לעשות בקשר לכך פרט ללהתקדם לפי הקצב שמתנים לי. מעניין. זה מסביר דברים.
אני בהחלט לא לקחתי אחראיות עד לאחרונה. לא שעכשיו אני mr responsebility אבל לפחות אני משתדל לחתור לכיוון. למרות שנורא נורא קשה לי. כל כך קשה לי לקחת אחראיות על דברים שאני עושה ומרגיש וחיי. צד שבי רוצה להיות תמיד קטן, מפוחד, וסובל. שואב רחמים מכולם. ועל אף כמה שאני משתדל לחשוב ולהנוג באופן רציונלי נורא קשה להיות עצמאי ולקחת אחראיות על כל מה שגרוע בי. ולנסות באמת ובתמים לתקן את זה. והכי קשה- להאמין שזה כלל אפשרי. טוב, העלית נקודה חשובה. זה המפתח לשינוי המצב שבו אתה נמצא. אגב, לקחת אחריות זה אמור להיות מהנה. אם אתה לוקח אחריות על משהו, אתה מכיר בכך שזאת יצירה שלך, ואז אתה גם יכול לשנות את המצב. זה כיף! זאת אחריות לא במובן של אשמה, אלא אחריות במובן של "לחתום" על היצירה שלך
זה מאפשר לך דברים שלא היו זמינים לך קודם. תאר לך שהיית בא למסעדה ולא היית אומר מה אתה רוצה, והיית נתון לחסדיו של הטבח. הטבח היה יכול לעשות מה שהוא רוצה ואז אתה היית צריך לסבול את המצב רוח שלו ומה שבא לו לבשל. זה אי לקיחת אחריות. לא יותר כיף לבקש מהטבח מה שבא לנו לאכול כרגע?
ולקבל את זה כמובן
אז אולי אחרי שנים של אי לקיחת אחריות היה לנו קשה לתקשר עם הטבח. יכול להיות שהוא לא היה שומע אותנו בבירור ועושה דברים דומים. בכל תקשורת איתו הוא היה שומע אותנו טוב יותר, עד שהיינו מקבלים את כל מה שביקשנו ב-100%. ככה יכולים להיות גם החיים שלך כשאתה לוקח עליהם אחריות
בהצלחה