צריך יעוץ..

amitdd

New member
צריך יעוץ..

שלום לכולם.. קודם כל אני אכתוב את הרקע שלי בכל מה שקשור לכושר: התחלתי להתאמן בערך לפני שנה וחצי. בהתחלה התאמנתי לא נכון ולאחר כחצי שנה (הרבה בזכות חלק מהכותבים כאן) למדתי להתאמן נכון ורכשתי הרבה מאד ידע על אימונים(ותזונה וכל מה שבדרך). באותה תקופה הייתי מתאמן על כח וניפוח (חודש ככה חודש ככה) אבל אחרי חצי שנה הפסקתי (בגרויות ,עבודה ועוד כמה דברים מצערים..) חזרתי להתאמן לפני 3 שבועות(אחרי חצי שנה הפסקה). עד עכשיו עשיתי אימונים קלים כדי לחזור לכושר בסיסי. ואני רוצה להתחיל בתכנית רצינית יותר שהפעם המטרה היא גיבושים למיניהם.. אז אודה מאד למי שיוכל לכוון אותי קצת.. ועוד שאלה:כשאני רץ אחרי כ10 דקות אני מרגיש כאבים בשוק (האחורית והקדמית) ובגב העליון(נדמה לי שזה ברחב גבי למרות שאני לא רואה שום סיבה שהוא יכאב)-מה עושים? תודה מראש עמית נ.ב. באותה תקופה כתבתי גם פה די הרבה..

ברוך החוזר

התחל בתוכנית למטרת היפרטרופיה שמופיעה במאמרים בפורום. אירובי בצע 3 פעמים בשבוע 20 דקות ריצה על הליכון בעצימות בינונית+ לגבי הכאבים יכול להיות מספר סיבות: 1. תסמונות מדור בשוק - סביר 2. דלקת - לא סביר 3. זוקפי הגב חלשים - סביר 4. תנועתיות לא נכונה - סביר עצות: 1. חזק את זוקפי הגב והקפד על תנועתיות נכונה בריצה. 2. נסה לרוץ על משטח ישר (ללא זוית) הקפד על עצימות בינונית.

amitdd

New member
תודה..וכמה שאלות

1. למה היפרטרופיה? אני לא אמור לשפר סיבולת?(המטרה כזכור היא גיבושים) 2.בקשר לכאבים בגב: הכאבים הם (למרבה הפלא) בגב העליון ולא באזור של זוקפי הגב.. 3.תסמונות מדור בשוק - מה זה? ואיך מטפלים בזה? ועוד הערה: הליכון אין לי ומאחר שאני ירושלמי אז גם משטח ישר הוא לא ממש בין הנמצא... שוב תודה עמית

amitdd

New member
ועוד משהו קטן..

האירובי לפני או אחרי האימון? אני יודע שבד"כ מבצעים אירובי בסוף האימון..אבל המטרה שלי ,בין השאר, היא שיפור של סיבולת לב ריאה(או שאפילו זאת המטרה העיקרית?)

תשובות

1. אירובי אחרי אימון משקולות 2. תוכנית היפרטרופיה כי הנחתי שהגיבושים הם בשנה הבאה, לא ?! 3. בקשר לכאבים בגב - גש להבדק 4. תסמונת המדור, לפעמים אי אפשר להפתר מזה ולעיתים זה נובע עקב תנעתיות שגויה או ריצה על משטח שאינו ישר. המלצתי היא לבצע את אימוני הריצה בשלב הראשון על משטח ישר ככל האפשר (יש אצטדיון אטלטיקה בירושלים ?) ואם הזמן לעבור לעליות. בהצלחה

למעלה