צריך יעוץ רציני :)

jojs8j3

New member
אני רוצה לעבור ל

קופת חולים מאוחדת. יש מצב שאני יהיה שם
רגע אתה רוצה להגיע לי שיש מצב שאחרי תקופה יש מצב שהרטלין הרגיל ישפיע רק לשעה!!??

FOR THE LD

New member
....

jojs8j3

New member
אחת

תודה רבה על התשובה.

לא הבנתי מה הבעיה אם לקחת כדור ואחרי שנגמר לכדור ההשפעהה אז לקחת עוד כדור ?

שיצא לי ביחד 6 שעות (כי פעם בשבוע אני ילמד 6 שעות בערך )

את רוצה להגיד שאם אני יקח עוד כדור אחרי שנגמר ההשפעה של הרטלין 10מ"ג אז אני לא ירגיש תכדור הבא? יש לזה סיבה?

jojs8j3

New member
צריך יעוץ רציני :)

אני עכשיו עושה כול מיני מאמצים כדיי לקבל רטלין רגיל . כי הוא בסל לאומת LA שהם מאוד יקרים פי 10 יותר .

1)אני הולך ללמוד שיעורים של 4 שעות + 4 שעות + 6 שעות .

עכשיו אני רוצה לקחת 15 רטלין רגיל שזה 10 +5
וב6 שעות בגלל שזה יותר שעות אז לקחת 10 ואחרי שעתיים עוד 10 (כדיי שישפיע 6 שעות) ...
מה אתם אומרים ? האם זה המון 20 ? כי אני מבין שהרטלין הרגיל משפיע בין 3ל-4 שעות אז זה ישפיע רק על חצי שיעור...
מצד שני אני אומר אולי אני היקח רק 15 בשיעור של ה6 שעות ומספיק ריכוז של 4 שעות לא צריך יותר .

2) אם למשל אומרים שרטלין רגיל מתחיל להשפיע אחרי שעה(אני לא זוכר בדיוק ) וההשפע היא 4 שעות האם ה4 שעות זה שאומר אומר שרק מרגע שהכדור התחיל להשפיע אז מתחיל ה4 שעות זאת אומרת אם לקחתי כדור בשעה 1 והוא מתחיל להשפיע ב2 אז הכדור ישפיע עד 6 ?

3) שילוב של כדורים למשל LA וSR או רטלין רגיל וLA זה אפשרי ?

4)הרטלין הרגיל למשל הוא מעודד חרדה או שלהפך גורם לשמחה ?

5)(למבינים בתזונה) בנאדם שהוא ממש שומר על הבריאות שלו והגוף שלו נקי מרעלים וכול מיני אז הרטלין ישפיע פחות זמן ? פחות אפקט ?

6)

מה דעתכם ?

תודה רבה

FOR THE LD

New member
מתמטיקה אף לא היתה הצד החזק שלי...

ואם אני מתעלמת מכל המספרים וההמרות וכל שאר החישובים שצריך לעשות.... (שמעלים לי באחת את מפלס החרדה)
א. למה שלא תשוב למי שמטפל בך כדי להתייעץ איתו, ולנסות באופן מבוקר והדרגתי מינונים וסוגים אלו ואחרים על פי המלצותיו, מעקב וביקורת שלו.
ב. אם כדור זה נותן אפקט כזה או אחר - כל מקרה לגופו, כל אחד מגיב אחרת. לך זה יכול לעשות שמח, ואותי זה יכול לדכא. כל אחד יחיד ומיוחד, גם כשזה קשור לריטלין, נגזרותיו וחלופותיו.

jojs8j3

New member
הבעיה

הבעיה שלצערי הרב,
מביאים תרופאים הכי גרועים שיש בעולם בשביל לחסוך כסף
כשאני יושב עם רופא אני אומר לעצמי איך הגיוני שהבנאדם הזה למד כולכך הרבה שנים ומההתנהלות של השיחה אתה רואה בנאדם בלי גרם של שכל !
סליחה שאני אומר את זה
אבל אין עם מי לדבר ! לא כול הרופאים ככה אבל יש לא מעט (ואני מדבר על הרופאים שיש לנו בכללית )

FOR THE LD

New member
אפשר להחליף רופא, גם בכללית. זו לא חתונה קתולית.

אם אין בנמצא רופא בקהילה שאתה מרוצה ממנו, אפשר לבקש להגיע לרופא מומחה בתחום שעובד עצמאית, ומקבלים החזר כלשהו מן הקופה, בתנאי שיש לך כרטיס מושלם/פלטינום. ברר נושא זה ב*2700 (מוקד הכללית).
אם זה לא מסתדר לך, עבוד בדרך של ניסוי וטעיה, כפי שרבים מאיתנו עושים - ונדמה שגם אתה, עד למציאת הטיפול המיטיבי מבחינת סוג/ים ומינונ/ים, יחסית לטיפולים אחרים שניסית. זה דורש סבלנות ואורך-רוח. זה לא מהיום למחר. אני חושבת שלי נדרשה כשנה ואף יותר מכך - של "משחקים" עם כל סוגי הריטלין, ושאר כדורים שנדרשתי לקחת. היו ימים לא קלים, שכללו ניסיונות, צירופים, ומינונים כאלה ואחרים, אבל בסופו של דבר הגענו לאן שהגענו (שגם זה עשוי להשתנות ואכן משתנה מפעם לפעם - שינויים גופניים, שינויים בשגרת היום יום, תגובות בין תרופתיות שדורשות התאמה מחודשת וכו').

jojs8j3

New member
for the ld

נשמה אני לא יישלם כסף לנירולוג בשביל איזה שאלה 2 קטנות . שאני יוכל לשאול פה או אפילו לנחש תדברים ... לא יקרה כלום !

לגביי שאפשר לבחור נירולוג אחר דרך כללית אפשרי..
אבל הבעיה שהוא עובד בכול האיזורים שלי ורק באיזורים רחוקים של שעה וחצי נסיעה יש נירולוגים אחרים ואין לי זמן לכול הנסיעות האלו .

FOR THE LD

New member
"נשמה?"... אני ממש חסרת נשימה!

לפעמים, שווה "קצת" להתאמץ, גם אם הדבר כרוך באי נוחות, כדי להגיע למנוחה ולנחלה. קיצורי דרך, רק מאריכים עוד יותר את הדרך, ומוסיפים לא מעט תסכול ועצבים. בשורה התחתונה - אתה אדון לעצמך, והשיקול כיצד לנהוג הוא שלך ורק שלך. אנחנו יכולים רק להעלות רעיונות. אתה תיקח רק מה שמתאים לך.
לילה טוב!

jojs8j3

New member
אחת *

אין טעם שאני יפסיד יום שלם בנסיעות ויפסיד עוד 100 שקל בשביל כמה שאלות
שכול נירולוג היתן לי תשובה אחרת .
הכי קל בעולם להגיד לבנאדם סעע למקום רחוק כי זה שווה לתת עצות כאלו זה הכי קל..

יכלתי מזמן ללכת לנירולוג אחר אבל יש פורים באינטרנט ואנשי מקצוע באינטרנט אז ככה שאין טעם להפסיד יום שלם בשביל נירלוג.

תודה רבה!

FOR THE LD

New member
אני מבינה את הטיעון שלך, אך אני לא "אחת"

רק FOR THE LD. ואם אתה באמת רוצה להתייעץ עם רופא בפורום, אולי עליך לחפש פורום ייעודי של ניורולוגיה או פסיכאטריה (צריך לבדוק אם יש), או להמתין לארוח מומחים בפורום הנוכחי או בפורום המקביל. אני, כאמור, מבינה את הקושי שלך, אך על פי תשובותיך מבינה שזה לא משנה עד כמה אני אבין, או מה אני הייתי בוחרת לעשות במקומך, שהרי אתה זה אתה, ואני זו אני. מבחינתי אתה יכול להוסיף ולשאול כאוות נפשך.זה לא מפריע לי.

למעלה