צריך יעוץ,פליז....

בינים

New member
צריך יעוץ,פליז....

אהלן, הסיפור שלי כזה: לפני שנה בערך נפצעתי במהלך קרב איגרוף ברגל. אז לא יחסתי לזה משמעות אך זה המשיך להטריד אותי והלכתי לאורטופד שאמר לי שזה שבר מאמץ והזמן יעשה את שלו. קיצר, לפני חודש התחלתי לעשות כושר לקראת הגיוס ושוב אני מרגיש כאבים,אמנם קטנים יותר אך בכל זאת... אז השאלות שלי: האם מישו יודע איך לטפל בזה שזה יעבור מהר? האם יכולים להוריד לי את הפרופיל מ97? אם כן, האם כדאי לי לעשות את זה בעצמי כדי לקבל זימונים למודיעין או משו כזה?

RedGrass1

New member
.....

זימונים למודיעין מקבלים גם בעלי פרופיל 97 , אם לא קיבלתה עד עכשיו ותוריד פרופיל הם לא ישלחו לך בגלל בהורדתה.

בינים

New member
...

דווקא לי אמרו שיש קצין מיון שרואה שאני מיועד להיות לוחם ולכן לא שולחים לי.

מספר דברים

ראשית כל שברי מאמץ הם לא משהו שיש להקל ראש בהם, על מנת ששיברי המאמץ יחלימו עליך להמנע ככל האפשר מפעילות גופנית. כל פעילות גופנית כלשהי רק עלולה להחמיר את הנזק שנוצר ומונעת החלמה. כל עוד אתה סובל מכאבים במהלך הפעילות הגופנית השבר לא החלים לחלוטין. האם מדובר בשבר אמיתי? או אולי דלקת? במידה ולא מדובר בשבר ממשי אלא רק בתסמינים זמן ההחלמה הוא כ-12 שבועות, לפעמים יותר. במידה ולא החלים (וכפי שאתה מתאר לא החלים) עליך לסור לאורתופד באופן מידי. האם עברת מיפוי עצמות בביקור הקודם לאורתופד? איזשהו צילום? יכול להיות שיש צורך במנוחה נוספת והפסקת הפעילות הגופנית לתקופה ארוכה לשם החלמה. כל עוד האיזור לא מחלים המצב עלול לההפך לגרוע יותר במיוחד במהלך השירות הצבאי. עליך להפסיק את כל הפעילות הגופנית אותה אתה מבצע ולגשת לאורתופד, לאחר האבחנה עליך לשלוח ללשכת גיוס מכתב המודיע על שינוי הסטטוס הרפואי שלך, בו מצויין כי יש לך שברי מאמץ. במידת הצורך (וכנראה זה מה שיקרה) יזמנו אותך לועדה רפואית ולשינוי פרופיל - במידה ואכן מדובר בשבר או דלקת כנראה יהיה שינוי בעוד במידה ומדובר בתסמינים בלבד תקופת החלמה ראויה תספיק. אין קשר כאן לזימונים למודיעין, אם לא תדווח אתה תעשה נזק טיפשי לעצמך בלבד ולא לאף אחד אחר. לצבא לא יהיה רישום של הבעיה ואתה תגרום למצב להחמיר ככל שתבצע יותר פעילות גופנית.

בינים

New member
אז ככה

בביקור הראשון אצל האורטופד הוא אמר שזה כניראה שבר מאמץ ויש צורך לנוח,הוא לא שלח אותי למיפוי עצמות או משו כזה... בקשר לפעילות גופנית, אני מרגיש כאבים רק אחרי הריצה ורק כשאני לוחץ על העצם זה לא ממש כואב לי בריצה...

כפי שאמרתי

הכאב הוא אינדיקציה לפגיעה שקיימת שם, הכאב לא מופיע סתם ויש לו סיבה. אתה מזניח פגיעה שעלולה להחמיר בצורה טיפשית וחסרת כל אחריות. הצורך במנוחה משמעו ללא כל פעילות גופנית ואם כאשר עברו 4 חודשים לפני שחזרת לפעילות גופנית ועדיין מופיע כאב יש צורך בבירור נוסף. צילום או מיפוי עצמות עלולים להציג תמונת מצב של שבר אמיתי או דלקת. אתה צריך להבין שמה שנקרא בפי העם שבר מאמץ הוא למעשה סינדרום של כאבים, לרוב כתוצאה מיותר מידי פעילות מאומצת. בהרבה מן המקרים אין שבר ממשי אלא מדובר על תסמינים של כאבים אחרי או במהלך פעילות גופנית. במקרה זה מומלצת מנוחה של לפחות 12 שבועות ולאחר מכן חזרה מסודרת ומבוקרת לפעילות גופנית שכוללת שימוש בתכשירים שונים וחימום נכון לפני הפעילות הגופנית. במידה ומדובר בשבר אמיתי או דלקת הטיפול הוא שונה, אך לצורך אבחנה זו יש לבצע במינימום צילום או מיפוי עצמות. במקרה זה המנוחה היא ממושכת יותר והבעיה היא גם יותר חמורה. אתה כרגע עושה לעצמך יותר נזק ברגל. כפי שכבר אמרתי הכאב אחרי הריצה ובזמן לחיצה מעיד כי יש שם בעיה כלשהי וכנראה היא קשורה לאירועי העבר. עובדה אתה מכיר את הכאב אחרת לא היית מציין את כל סיפור האורתופד. תפוס את עצמך בידיים. הפסק את הפעילות הגופנית ופנה לברור נוסף. יכול להיות שבסיומו תגלה דבר אחר שהטיפול בו פשוט יותר, אבל אתה חייב לגוף שלך לבדוק את הבעיה ולתת לו להחלים בצורה הטובה ביותר.

ממממ רק לשם הבהרה

במידה ולא מדובר בשבר ממשי רוב המקרים הם מקרי דלקת. בקריאה חוזרת נראה כאילו זה לא היה מובן

למעלה