צריך ייעוץ....

lizard

New member
צריך ייעוץ....

אז ככה. אני כרגע מתגורר באילת, הגעתי לפה בשביל לעשות קורס מכונן על מנת לקבל תעודת סגן קברניט נוסעים בשכר. כרגע העבודה כסגן כבר לא מעניינת אותי (עקב אילו הם התקלויות במפעילי הספינות פה) אני עדיין מעוניין לעשות את התעודה ולרכוש את הידע הטכני של מכונאי יכטות. העניןי הוא כזה, אני לא חייב לעשות קורס מכונן אלא פשוט לגשת לבחינה. לפי מה שאמרו לי זה ים חומר וחומר גם די קשה, הבעיה היא שהלימודים בקורס לא ממש נראים לי מבטיחים מכל מיני סיבות (לא דווקא בגלל רמת הקורס) האם מישהו יודע עד כמה באמת קשה החומר והמבחן? אין לי אישית שום בעיה עם נושאים טכניים, בטוח שלא בנושאים שברמה הזו. חוץ מזה, יש למישהו רעיון מאיפה אני מוצא את החומר למבחן בכלל? לצערי אני לא ביחסים טובים עם מי שכתב את החומר ואת המבחן לקורס הזה.

תשובה ל- lizard .

מיכה אני חושב שקיבלת ממני את כל התשובות,ההמלצות וחוות הדעת האישית שלי. מצטער שהתאכזבת אבל ראית בעצמך שגם חייו של קנ"ב לא קלים.

lizard

New member
כן תודה רבה.

הגעתי למסקנה שלעבוד בספינות טיול באילת זה ממש לא זה. אבל עדיין אני רוצה לעשות את הקורס מכונן. הבעיה היא שאני חושש מכמה דברים בקשר למקום לימוד. נראה כבר, הכי הרבה אני אלמד לבד ואוציא את התעודה בכוחות עצמי או עם מורה פרטי. אגב, ההפלגה מאילת הייתה ממש ממש נחמדה, אמנם קצת צפוף אבל הסתדרנו

sea falcon

New member
תעודת מכונן

התהליך להוצאת תעודת מכונן פשוט מצד אחד וקשה מצד שני : אין צורך בקורס, יש לנסוע למספ"ן בשד' העצמאות בחיפה ולגשת לגברת בשם בלה. בלה היא מזכירתם של מכונאי ראשי שמואל גלעד (להלן מולי) ושל רב חובל יואל חיימס, שניהם מטפלים כל אחד בתחומו בכלי שיט השייכים למחלקה הטכנית(ספינות נוסעים בשכר מעל 55 נוסעים, ספינות אימונים של בתי ספר ימיים, מכמורתנים ובכללי בכלים אשר נמצאים בקטגורייה מעל המחלקה לכלי שיט קטנים). לאחר הפגישה עם בלה תתבקש לספק הוכחות שלמדת בבית ספר מקצועי במגמת מכונאות או מסגרות וכו', באם שירתת בחיל הים בתור מכונאי או צ'יף דבור/דבורה גם זה יכול לעזור ). כל תעודה שיש לך לגבי עבודה בתחום - תעזור. בנוסף צריך כמובן קורס כיבוי אש מה"דדו" (לא סיפור, כמובן עולה כסף)ובדיקות רפואיות בתוקף, ואז לאחר כל הבילבול מוח הזה בעיקרון ניתן לבקש מועד לבחינה (גם אגרת בחינה לא סיפור זול). הבחינה היא בע"פ מול 2 בוחנים כאשר אחד מהם הוא מיודענו מולי, אתה תישאל שאלות מכל מיני סוגים ובאם יש לך ידע במכונאות אין סיבה שלא תעבור (רק אזהרה אחת - הידע הנדרש כאן רציני ומקצועי בהרבה מזה הנדרש לבחינה במכונאות ליאכטות, שם עוברים את הבחינה גם כאלה שבקושי מבדילים בין דיזל לבנזין או בין מנוע ימי לכזה של רכב...). מדוע מסובך - כי צריך לרדוף אחרי בלה שתקבע לך מועד לבחינה ובנוסף ותלוי גם במצב הרוח של הבוחנים באותו היום. בהצלחה בבחינה !

למעלה