צריך ייעוץ/עזרה

cowboy69

New member
צריך ייעוץ/עזרה

אז ככה, עומדת להכנס אליי שותפה חדשה ואני מפחד שאפתח רגשות אליה- יש לי נסיון לא טוב בזה- הייתה לי פעם שותפה שהתאהבתי בה באופן מוחלט וחסר שליטה והיא שברה את ליבי (למרות שהיא ידעה את זה היא הביאה בחורים הביתה-וזה מאוד פגע בי), לכן- אח"כ דאגתי להכנס עם שותפה שבכלל לא משכה אותי (אמנם לא הייתה תקשורת קרובה בינינו אבל לפחות הייתי רגוע בביתי שלי). עם השותפה שעומדת להכנס נוצרה כימיה מדהימה ישר כשנפגשנו, מבחינה חיצונית היא לא "מפילה" אותי אבל בהחלט אני מוצא בה לא מעט חן- החלטתי שהיא תכנס כי היא נראתה לי בן אדם בסדר וגם כי לא היה לי כבר פנאי לחיפוש שותפה-אז החלטתי בלב שלם שהיא תכנס. העניין הוא שעכשיו השדים מהעבר קצת חוזרים, ואני נזכר בזה- בהרגשת ב"היי" הזאת של ההתאהבות שהיא כל כך מדהימה וכיפית אך מעוורת ויכולות להיות לה השלכות אכזבה- מרים, אכזריים, דוקרים כסכין, הורסות רוגע ושלווה- ותוסיפו לזה גם את העובדה שזה מתרחש בבית שלי- ז"א 24 שעות של התאהבות וחיזור- לכל זה היה מחיר- המחיר היה: אכזבה עצומה כתוצאה מציפייה עצומה, היא אמרה לי לא ושבוע אחרי שאמרתי לה שאני אוהב אותה היא הביאה לבית בחור (ושמעתי אותם שוכבים בחדר הסמוך)- אני לא יודע אם אתם יכולים לתאר לעצמכם עד כמה זה פגע בי. בנוסף לצד הריגשי, זה פגע בי גם פיזית- חלק גדול מהיום לא היה לי תאבון, הרגשתי עייפות והיו לי גם שלשולים כתוצאה מההתרגשות הרבה (של לראות אותה ולדבר איתה). מאז אני כבר לא נותן לעצמי להתאהב ובכלל לא מאמין בהתאהבות (באהבה כן-לא בהתאהבות). עכשיו, עם בואה של השותפה החדשה אני חושש מאוד שההסטוריה תחזור על עצמה, למרות שאני יודע שעשיתי פה החלטה נכונה ואני שלם עם כך שבחרתי אותה כשותפה. אשמח אם תעזרו לי, תכוונו אותי, תייעצו לי ותחכימו עמי. תודה.

א ש לי

New member
היי קאבויי.

לא לומד מניסיון אה? מה הבעיה הייתה בלפרסם הודעה רצוי שותף בלבד? איך יחכימו אותך אנשים? אם אתה לא לומד מעצמך? אם אתה נותן לעצמך מקום להיפגע שוב? אתה מכיר את עצמך, ניקשר ואולי מתאהב בקלות אולי "ריח אישה" בבית וההתרגלות לבחורה נעימה וכימיה הדדית תוביל שוב אותך למקומות אחרים... מדוע לא בחרת בה להישאר כידידה ואולי דברים היו מתגלגלים להם אחרת? לו היית מתייעץ לפניי... התאהבות זה שלב ההתלהבות כשבאה האהבה תמשיך להאמין בה, כי מוקדם או מאוחר עם מיכשולים וכאב מתישהו היא מגיע, וזה שווה לזכות בה שווה היה לכאוב בדרך ולהתנסות עד לדבר האמיתי. תחזיק את עצמך ושחק אותה קשוח אה? הפעם אם תתלהב, תתאהב....תן לה לנווט אותך. "שלוט בחייך, ואל תתן לחיים לשלוט בך". בהצלחה.

שושוצ

New member
קאובויי יקר

תבין- אתה לא מתאהב בבחורות, אלא בתחושת ההתאהבות עצמה (את זה אני יכולה להגיד לך מנסיון... בתור מתאהבת סדרתית לשעבר, או יותר נכון, בתהליך גמילה ארוך (כמו כל התמכרות, גם ההתמכרות להתאהבות אינה עוברת בבת אחת, וצריך להישאר ערניים כל הזמן) בכנות- האם אתה מתאהב בבחורה, או שפשוט ההתאהבות גורמת לך להרגיש נמרץ, שמח, מאושר, מלא חיים, מלא כוחות... העולם נראה יפה יותר...? אם התשובה היא ב'- אין כל פסול בכך. תהנה מהתחושות האלה, ודע לך, שהבחורה היא רק זו שעוררה בך אותם. זה הכל. מה ההבדל? ההבדל הוא שאתה יכול להנות מהתחושה בלי להתחיל לפתח ציפיות מהבחורה הזאת, שכן אין קשר בין שני הדברים. לדוגמא: נניח שאת אותן התחושות בדיוק מעורר בי מראה של שדה פרחים. האם אקשר עכשיו אל השדה הזה?? האם אדרוש ממנו שישמור לי אמונים? לכל היותר אשתדל לבוא שוב לצפות בשדה הזה, אבל למעשה אוכל גם להעלותו בדמיוני כאוות נפשי, ובשלב מתקדם יותר, אבין שהתחושות האלה הן שלי ושלי בלבד, ואני יכולה לעורר אותן בתוכי בלי קשר לשדה הזה או לכל שדה אחר. הן שלי. הן בתוכי, והשדה הפורח רק הראה לי את קיומן בתוכי! אמרת שלהתאהבות יש מחיר, מחיר האכזבה, אבל הרשה לי לדייק: המחיר שאתה משלם מתרחש הרבה לפני מחיר האכזבה. המחיר שאתה משלם בזמן ההתאהבות הוא שאתה מסית את כל תשומת הלב שלך ממך החוצה. אתה הופך לתודעה שמלווה את בחורה, ואתה לחלוטין עוזב את עצמך. כשהיא נוטשת אותך לבסוף (הבחורה) מה שקורה בסך הכל הוא שאתה נזכר ש א ת ה נטשת את עצמך!!! עצה מעשית: כשעולה הפחד מנטישה, ומההיסטוריה שעלולה לחזור על עצמה: תנשום עמוק ותגיד שאתה משחרר את הפחד הזה כאן ועכשיו! כשאתה חש את תחושות ההתאהבות: תנשום ותגיד שאתה מפריד בין התחושה לבין מי שכביכול עוררה בך את התחושה הזאת. תגיד שאתה מסכים להרגיש את התחושות האלה בלי תלות בגורמים חיצוניים, כלומר מתוך עצמך! תגיד שאתה משחרר כל תלות וכל שיעבוד לבחורה הזאת, ומשחרר גם את התלות והשיעבוד שלך לתחושות האלה. אלה רק תחושות, ואתה יכול לעורר בך את האהבה, את ההתרגשות, את השמחה, את ההתלהבות, בכל מצב, ובלי כל תלות בגירוי חיצוני. הן שלך בלבד, תהנה מהן כשהן עולות, ותבין שאתה חופשי להרגיש כך בלי תלות באף אדם.
סיגל

למעלה