צריך טכניקה

FRIEND676

New member
צריך טכניקה

עשיתי בעבר קורס ויפאסנה אבל לא ממש התמדתי בתרגול מאז. מאז עברה שנה ועכשיו כשאני יושב אני בקושי מרגיש את העניינים שמרגישים ועד שיצא לי לעשות עוד קורס אני צריך משהו אחר. אבל אחרי הויפאסנה אני לא חושב שאני יכול להסתפק במנטרות או משהו כזה. מצד שני אני בחול ולא יכול עשות איזשהו קורס בזמן הקרוב. שמעתי פעם על מדיטצית זן והתלהבתי (תיקון- נשארתי מאוזן) אבל נראה לי שצריך מורה בשביל זה לא? סיכום דבר- למישהו יש רעיון לטכניקה חכמה שלא מצריכה מורה?

הרי יש לך טכניקה

אם אתה עדיין זוכר את ההנחיות לביצוע הטכניקה, פשוט תקדיש לכך את הזמן. אם שכחת זה עניין אחר, אבל אם אתה זוכר הרי שאתה זקוק לתרגול, לא לקורס נוסף. נשמע שאתה מצפה לסוג הרגישות שהיתה לך בזמן הקורס, אבל ראשית - תזכור שמדובר במסגרת של ריטריט שמטבעה מאפשרת הגדלה של הרגישות; ושנית - חוסר תרגול מביא לירידה ברגישות וזה טבעי. שב, תתרגל, ואם יש לך ספקות באשר לאופן הביצוע הנכון של הטכניקה אתה תמיד מוזמן לשאול.

FRIEND676

New member
למיטב זכרוני,

אני אמור להתרכז בתחושות הגוף בכל חלקיו מהקודקוד עד כפות הרגליים וחזרה, נכון? ומה אם אני ממש כהה? אני אמור להתרכז בתחושות בליקשר למיקומן? פשוט איפה שאני מרגיש לעבור לשם?

לתחושות תמיד יש מיקום

יש פה אנשים שמבינים יותר ממני בטכניקה הזו, אבל אני אענה לך בינתיים ממה שאני יודעת: תסרוק את הגוף באופן מסודר, מלמעלה למטה וחזרה, ותראה מה אתה חש בכל אזור. אל תזנק ממקום למקום בעקבות תחושה שהתעוררה. ייתכן שבחלק מהאזורים תרגיש יותר ובאחרים כמעט ולא, וזה בסדר. זה לא אומר שהמדיטציה "לא מצליחה". תן לאזורים הקהים קצת זמן ותראה אם אתה מצליח להבחין בתחושה שם. אם לא - לא נורא, תעבור הלאה.

FRIEND676

New member
מה ששמעתי

שמעתי על טכניקה שבה את לוקח כל מחשבה שעולה לך, בוחן אותה מהצד ומסווג אותה, וכך אתה לומד איך שכלך מתנהג, לאיזה סוגי מחשבות הוא נוטה וכדומה. אם אני לא טועה שמעתי שזאת מדיטצית זן, וזה נשמע לי מרתק. מישהו יודע במה מדובר?

קמהדנו

New member
יש תרגול

שנחשב ליוגי. אבל אפשר גם להתייחס אליו, לפחות בבסיסו, כמשהו מאוד כוללני - צפייה ותיוג המחשבות שלנו, ובהמשך התרת תבניות מחשבתיות. הנה קישור על צפייה וסיווג מחשבות שמסביר באנגלית באריכות, וגם מסביב, איך התרגול מתקשר למשהו יותר גדול. אתה מוזמן לשאול אם משהו לא ברור

זוהי לא רק

מדיטצית זן. בכל המסורות הבודהיסטיות עושים אותה, ולפי דבריו של קמהדנו גם במסורות שאינן בודהיסטיות כלל. ולסיבור הדעת: הזן מסווג את כל המסורות הבודהיסטיות כסוגים שונים של זן. המילה זן היא השעתוק היפני של מילה הסנסקריטית "דהיאנה", שפירושה לעברית יהיה משהו כמו "התבוננות", "מדיטציה" או התמזגות המודט עם אובייקט המדיטציה שלו.

FRIEND676

New member
תודה רבה!

תודה רבה! לינק משובח, אם כי ארוך כאורך הגלות. כבר התחלתי במלאכת הקריאה. אגב, שאלה לא קשורה. מה זה יוגי?

על לא דבר ../images/Emo13.gif

איזה מהלינקים "ארוך כאורך הגלות"? יוגי- אדם שמומחיותו היא יוגה.

קמהדנו

New member
כנראה

לא רק המודט התמזג עם האובייקט, אלא גם אנחנו התמזגנו כאובייקט

למעלה