צריך טיפים + שאלה.

Dark Coockie

New member
צריך טיפים + שאלה.

די מזמן הייתי חזק בקטע של חלומות צלולים. ניהלתי במשך תקופה לא קצרה יומן חלומות והקפדתי על בדיקות מציאות , ולמרות כך לא הצלחתי לחוות חלום צלול (כן , ניסיתי גם את וילד וגם את מילד). לפני כמה ימים נזכרתי בזה וחזרתי לעניין. היום בלילה היה לי חלום די ארוך.. באיזשהו שלב הבנתי שהדברים לא כ"כ הגיוניים. התחלתי לבצע בדיקת מציאות , אבל אז הכל התחיל לקרות נורא מהר והבדיקה לא הייתה ברורה..ובכל זאת הבנתי כבר שאני חולם. התחלתי לשפשף את היידים כדי להגביר את הצלילות , אבל משום מה הייתי בטוח שאני כבר חצי ער והרגשתי שאני משפשף את היידים במציאות ולא בחלום , ולכן התעוררתי אחרי כמה שניות\דקות. כשחשבתי על זה בצהריים הבנתי שטעיתי ושפשפתי את היידים רק בחלום. מדוע , אם כן , התבלבלתי כך וזה גרם לי להתעורר? האם זה נקרא גם "התעוררות כוזבת" או משהו כזה? שאלה נוספת - כדי לזכור לבצע את בדיקות המציאות , השעון שלי מצפצף כל רבע שעה. כשהוא מצפצף , אני עושה בדיקת קריאה\שעון. האם זו דרך טובה לזכור לעשות את הבדיקות? או שזה אסור , כי אין משהו מיוחד שמזכיר לי לעשות את זה , ובחלום השעון לא יצפצף? תודה לעוזרים.

makron2

New member
מזל"ט

השיטה עם השעון מעולה - לא צריך שהשעון יצפצף העיקר שההרגל לבדוק יהיה. "גרם לי להתעורר?" - אולי התרגשת או שהיית על סף עירות בכל מקרה. אולי לשלב כמה בדיקות הגיון לא רק על שעון יעזור קצת. "התעוררות כוזבת" - רצוי לעשות בדיקת מציאות זריזה בכל התעוררות בשביל לשלול התעורריות כוזבות.(אולי שים שעון דיגיטלי ליד המיטה)

silverhawk

New member
סביר להניח

שהיית כבר על סף ההתעוררות ולכן שפשוף הידיים אל הצליח למנוע זאת. להבא, מומלץ לבצע בדיקת מציאת ולהעזר בשיטות להגברת הצלילות מייד עם קבלת המודעות (ולאורך כל החלום). התעוררות כוזבת היא מצב בו אתה מתעורר משינה, מתחיל לבצע את פעולות הבוקר הרגילות שלך ואז... מתעורר. בנוגע לצפצוף השעון, זו דווקא שיטה מצוינת. למה שלא תאפשר לו לצפצף גם במהלך השינה? בהנחה והצפצוף לא חזק מידי, סיכויי ההצלחה יהיו מאוד גבוהים.

Dark Coockie

New member
אממ

שיפשפתי את היידים ברגע שקיבלתי מודעות..אבל זה באמת כבר היה מאוחר בבוקר ולכן כנראה התעוררתי. אתה יכול להסביר לי עוד על התעוררת כוזבת? אני לא בטוח שהבנתי. לתת לשעון לצפצף במהלך השינה - כבר חשבתי על זה , אבל לא הייתי בטוח אם מותר :) האם כדאי להפחית את תדירות הצפצופים במהלך הלילה?

makron2

New member
רציתי להוסיף

שיש שיטה שקראתי עליה על הרדמות תוך כדי בדיקות.(תוך כדי צפייה בשעון שמוצב ליד המיטה כל כמה דקות) יש לכוון את השעון כול 10ד או 15ד ולבדוק תוך כדי הרדמות במטרה שהסצנה הראשונה תציג סצנה שלך מבצע בדיקת מציאות. כמובן יש לבצע את זה שמתעוררים באמצע הלילה wbtb אני ניסיתי את זה פעמיים ולא הצלחתי,אני ינסה עוד זו נראת לי שיטה מעולה.

silverhawk

New member
אכן

אם אני זוכר נכון, הועלה בעבר לקישור של תוכנה שמסייעת בכך. בהחלט שיטה מצוינת.

silverhawk

New member
התעוררות כוזבת

אומרת בפשטות שאתה חולם שאתה מתעורר. כלומר, אתה קם מהמיטה (או נשאר לשכב), מצחצח שיניים או הולך להתקלח וכו' וכו' וכו', ואז... מתעורר שוב (ולעיתים - חוזר חלילה). אין סיבה שלא. אם זה לא יעיר אותך, זו שיטה מצוינת.

goldy

New member
"משום מה הייתי בטוח שאני כבר חצי ער"

"... והרגשתי שאני משפשף את היידים במציאות ולא בחלום". __הכותרת והמישפט לעיל הם הסיבה מיספר אחת מדוע מבצעים בדיקות מציאות. להבא, גם אים אתה יודע שאתה ער, אתה מבצע בדיקת מציאות. כשהיא תיכשל אתה תדע שאתה חולם.

למעלה