צריך חוות דעת

jailhouse rock

New member
צריך חוות דעת

בעוד שבוע יש לי ירפ"א ב'. ירפ"א ב' הוא שלב הבדיקות הרפואיות של קורס טיס. עכשיו אני יודע שבאחת הבדיקות בעיניים שעושים שם, מטפטפים לי בעין חומר מרחיב אישונים ואומרים לי להסתכל על אור או משהו כזה. לפי מה שהבנתי מטרת הבדיקה היא לאבחן פגעים ושריטות ברשתית העין. עכשיו רציתי לדעת האם העובדה שעד לפני כחודש לפעמים היה קורה לי שאם אני יוצא ממקום חשוך או מוצל למקום בו יש אור חזק, הייתי קצת מעין מסתנוור לשנייה אומר שיש לי פגיעה ברשתית העין? או שזה בגלל שיש לי עיניים בהירות (כחולות)?

הרחבת אישונים

שלום רב. מטרת הרחבת האישונים היא לאפשר לרופא העיניים לבדוק את הרשתית ואת קרקעית העין. הסנוור הינו תופעת לוואי של הרחבת האישון ולא חלק מהבדיקה. אין כל קשר לצבע העיניים הכחולות. בברכה ד''ר אורן מן

קוץ בעין

בוקר טוב בחג נכנס לי קוץ של קקטוס בעין הייתי בבית החולים אני גרה בפרדס חנה לכן הייתי בהלל יפה שם הוציאו לי את הקוץ חבשו לי הרופא אמר לי שיש לי שריטות בקרנית וזה יעבור עבר שבוע אתמול הלכתי לרופא בחדרה נתן לי משחה ואמר שהכול בסדר אני מרגישה לא טוב עים העין כאילו יש לי משהו זר בעין האם זה בגלל שהקרנית שרוטה יש לי מין הרדשה כשאני מסתכלת בזווית מסויימת כאילו משהו מפריעה לי אמרתי את זה לרופא הוא לא התייחס רק נתן משחה מה לעשות להחליף רופא תודה

תשובה

שלום רב. קשה לי להתיחס למקרה שלך ללא בדיקה והתרשמות קלינית. באופן כללי, שריטות של הקרנית מחלימות די מהר ולרוב לא נשארים סמנים לכך בעין. אם עדין יש כאבים או הפרעות בראייה, כמובן שיש צורך בבדיקה חוזרת. בברכה ד''ר אורן מן

קוץ בעין

שמעתי בקולך והלכתי לבית החולים שוב ושם מצאו לי עוד קוץ בעין והרופא מקופת חולים לא מצא כלום טוב יש רופאים ויש תודה לך

למעלה