צריך הסבר

• פותח הנושא rr8
  • פורסם בתאריך

rr8

New member
צריך הסבר

שלום..
אני מעוניין לקנות מיק חיצוני למצלמת DSLR ..
נתנו לי המלצות על מיק של RODE ..
חלק דיברו איתי על מקליט..
עכשיו אני רוצה לדעת מה ההבדל בין מקליט למיק חיצוני?
מה היתרונות בכל אחד או שאולי משלבים אותם ביחד?
תודה

Haribo

New member
ההבדל הוא שאחד מיקרופון והשני מקליט

מיקרופון זה מיקרופון ומקליט זה מקליט, אין פה יותר מדיי גילוי מפתיע.

קח כל מיקרופון, אם הוא לא יהיה מחובר לכלום, נניח טייפ, מחשב, מקליט וכו', מה הוא ייתן לך?

IdoShkedi

New member
שאלות קצת כלליות..

הכל תלוי בצרכים שלך, מן הסתם. תמיד כדאי שהמיקרופון יהיה כמה שיותר קרוב לפה של הדובר, ובסוגי צילום שונים משתמשים בשיטות שונות כדי להקליט מקרוב.

בהפקה עלילתית מקובל להשתמש במיקרופון על בום - מוט שמוחזק מעל או מתחת ראשי השחקנים כך שהוא לא מופיע בתמונה.
בצילום מבויים שברור שהוא מבויים, למשל ראיונות או קטעי הגשה למצלמה, כשהדובר רחוק מהמצלמה, אפשר להשתמש במיקרופון דש (מיקרופון זעיר שמחובר לחולצה של הדובר).

בצילום תיעודי-חדשונתי, עם כתב ומרואיינים, נהוג להשתמש במיקרופון דינאמי שהכתב מחזיק ביד ומכוון לפה של המרואיין.
בצילום תיעודי ונייד, או צילום מבויים כשהדובר ניצב קרוב למצלמה, אפשר להשתמש במיקרופון שיושב על המצלמה או מונח לפניה - בצורה כזו המיקרופון קולט גם רעשים סביבתיים, שזה בסדר לצילום תיעודי כללי, אבל אם רוצים לשמוע דובר ספציפי צריך לצלם בסביבה שקטה ולהציב את הדובר כמה שיותר קרוב למיקרופון/מצלמה.

תיאורטית כל אחד מסוגי המיקרופונים האלה יכול להיות מחובר למצלמה או למקליט חיצוני, ויש מקליטים שכוללים בעצמם מיקרופון, שיכול לשמש בעצמו לחלק מהצרכים הנ"ל. כמובן שהחיסרון הוא שצריך לסנכרן בין הצילום לסאונד שהוקלט בנפרד.

למעלה