צריך הסבר בבקשה

hachling

New member
צריך הסבר בבקשה

כחלק מחיפושי אחר מנגנון לחימום הבית נתקלתי במשאבות חום וב-inverters שונים. מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל בין משאבת חום לבין מערכות VRV\VRF? תודה מראש,

hachling

New member
האמת היא שהמידע שם לא מספיק לי.

יש שם יותר תקציר ממש קצר ולא הסבר. יש מקור אחר שיכול לספק מידע יותר מעמיק?

Z ליאור

New member
גם אני בודק את הנושא ....

נראה לי מערכת מצוינת וזולה בעלות התפעול יש לה גם מגרעות יעילות אנרגטית יורדת בטמפ' נמוכות מ6 מעלות ואז נכנסים לעבודה גופים(סלילים) חשמלים אשר תפקידם לחמם את הגז . המערכת מסוגלת לעבוד בתפוקה מלאה בצורה זו עד טמפ' של -3 מעלות http://www.caspi-co.com/apage/4156.php כספי מערכות חימום http://b-m-hagalil.dsites.co.il/HTMLs/article3.aspx?C2056=12590&BSP=12273&BSS110=12590 ב.מ הסקות הגליל היטל מערכות חימום בצק פוסט ( אין לו אתר)

hachling

New member
אם אתה בודק לבית פרטי...

יש הערכה של סדר גודל למחיר ראשוני? דרך אגב, אתה מדבר על משאבות חום ולא על VRV נכון?

רוני1955

Active member
משאבת חום

צריך לזכור שמשאבת חום יודעת לתת רק חום. אם אתה רוצה גם לקרר בקיץ, תצטרך בכל מקרה להתקין גם מזגנים, ולמעשה מזגן יודע גם לחמם, ןהוא עובד גם בשיטה של משאבת חום. השאלה הגדולה היא האם כדאי להתקין שתי מערכות, אחת לחמום ואחת לקרור, או האם להוריד עלויות בצורה משמעותית ולהתקין רק מזגנים.

Z ליאור

New member
טעות משאבת חום יודעת גם לקרר..

צרכים להוסיף מס' אפליקציות . אבל אתה די צודק ההתלבטות שלי היא ביןמשאבת חום (חימום תת רצפתי קומת קרקע ,ורדיאטורים קומה ב )לבין קמין בקומה קרקע ורב מאייד אינוורטר של מיצובישי לקומת המגורים וכמובן מיני מרכזי קומת קרקע . אכן ישנה התלבטות כפל מערכות הוא יקר עדין לא החלטנו.

Z ליאור

New member
הי רוני

אני לא עוסק בתחום כך שפרוט טכני יהיה לי קשה לתת. כעקרון משאבת חום היא מעין צ'ילר שבקונץ פטנט בקיץ אפשר לעשות בה שינוי כיון עבודה (או משהו כזה ) כמובן שלפני כל זאת אתה מגדיר את המערכת ככזו ודואג להוציא שרוולים מהמערכת למקומות אותם אתה רוצה למזג במידה ואתה רוצה עוד פרטים דבר עם היטל מערכות חימום בצ'ק פוסט.

משה פרל

New member
עיקרון העבודה של מזגן = משאבת חום = VRV=VRF

כולם דוחסים גז בצד אחד ונותנים לו להתפשט בצד השני, הכיוון ייקבע אם יהיה קירור או חימום בתוך הבית. המוצר שאתה קורא לו משאבת חום מעביר את החום למים שמוזרמים לבית, אפשר בתיאוריה לעשות שנוי בצנרת ולגרום ולמשוך קור הביתה.

hachling

New member
רק כמה פרטים בבקשה

אני הבנתי שמשאבת חום יכולה לחמם ולקרר ולכן אין צורך בשילוב שלה עם מערכות קירור/חימום אחרות כמו קמין ומזגנים. דבר נוסף שהבנתי שמשאבת חום יכולה להתחבר למערכת המים ולכן ניתן להשתמש בה גם כדי לחמם ולקרר את המים בבית. האם אני טועה? כמו כן, רציתי לדעת אם ראית בעין מערכת כזו עובדת? לגבי VRV, הבנתי שזו טכנולוגיה מתקדמת יותר של מיזוג שחוסכת אנרגיה וגם נטולת ההרגשה של ייבוש שמלווה פעולה של מזגן רגיל, לכן היא לא דומה למשאבת חום.

Z ליאור

New member
כעקרון אני מאמין...

בהפרדת מערכות ז"א מערכת חימום בנפרד,ומערכת קירור בנפרד (לא מדבר על מזגן ) איני יודע מה זה VRV אך אני מנחש שאתה מדבר על מערכת אינוורטר שבהחלט חוסכת אנרגיה וגורמת לפחות יובש ממזגן רגיל . בכללי משאבת חום זו מערכת שעובדת בהרבה מקומות בארץ ,אני עומד לבנות באחד המקומות בנוגע אלייך אני לא יודע לאיפה המערכת מיועדת אך אם במקום סטנדרטי ולא קר בצורה דרסטית (אתה יכול להכנס למכון המטרולוגי ולבדוק טמפ' ממוצ' באזור שלך) הייתי לוקח אותה ללא כל היסוס (ללא רדייאטורים שחימום המים בעבורם הוא 65 מעלות תת רצפתי 45 מעלות)

Z ליאור

New member
ברחה לי שורה ..

בכללי משאבת חום זו מערכת שעובדת בהרבה מקומות בארץ ,אני עומד לבנות באחד המקומות הקרים בעמק יזראעל שם הטמפ' צונחת למ-3 מס רב פעמים (בלילה)

hachling

New member
אני בונה באיזור הרצליה

רציתי לשאול למה להפריד מערכות חימום/קירור? הרי העלות של המערכות, ההתקנה וכו' מייקרים מאוד את הפיתרון המבוזר. כמו כן, רוב הסיכויים שבזמן נתון תצטרך או קירור או חימום ולא שניהם ולכן אני לא רואה את היתרון במודולריות. יש לך ניסיון אחר? אני חסר ניסיון. זה הבית הראשון שאני בונה.

Z ליאור

New member
גם אני חסר ניסיון..

ובודק את הנושא כמוך ,אני מאמין בהפרדת מערכות מפני שאני חושב שפשטות גורמת לפחות בעיות, ותקלות . אני מאמין שאתה הגעת לשלב שאתה צריך יעוץ מקצועי (אני באותו שלב ) איני רוצה להטעות כל הידע שלי בנושא זה הועבר אלייך . במקומך הייתי הולך על משאבת חום אזור הרצליה אדיאלי למשאבת חום . תעדכן במידה ותלמד משהו חדש . בהצלחה

משה פרל

New member
התיאוריה נכונה, אני לא בטוח לגבי המסקנות

משאבת חום שגם מקררת לאו דווקא מסובכת יותר, הכפלה של מערכות מגדילה את הסכוי לתקלה פי שתיים ואולי יותר.

למעלה