צריך המלצות :)

צריך המלצות :)

סורי, אני יודע, נופלים עליכם צעירים טירונים כמוני עם אותם שאלות כל פעם מחדש... מצטער, ותודה רבה מראש!!! אז הסיפור שלי הוא כזה... אני נוסע ביום יום חולון - ת"א. (הלוך חזור) ופעמיים בשבוע מודיעין - ת"א (40- ק"מ כל צד - פעם הלוך ופעם חזור) ומידי פעם נסיעות מפה לשם לא רציני. אני מתלבט בין 200 ל 250 סמק. רצוי חדש. תקציב: 20.000 (ורצוי שזה יכלול גם מיגון (מעיל, קסדה, כפפות, שכחתי משהו?) (יש מצב שיש פה קסדה ששוכבת בבית) יש הצעות? תודה רבה רבה רבה רבה!!!! דוד.

אבן חצץ

New member
אל תשכח ביטוח

חובה, 3500 ש"ח בערך, 500 ש"ח בערך צד ג', טיפשי לא לעשות, בקשר לטירונים, אני הייתי טירון בסה"כ לפני חודשיים, עם כל השאלות האלה, אבל נשארתי כי התאהבתי, ואגב למדתי המון דברים על קטנועים, עד כדיי כך שאני יכול לייעץ לאחרים, אז קבל
, wellcome, (מקווה שכתבתי נכון
).

ווי תודה :*)

קודם כל תודה רבה על קבלת הפנים החמימה :) ביטוח זכרתי אבל לא הכנסתי להשקעה כי זאת השקעה חד פעמית ואני לא רוצה להחשיב את הביטוח (שיישבו עלי כל שנה מחדש..) בכל מקרה, על איזה כלי אתה ממליץ? על מה אתה רוכב? תודה, דוד.

שחכתי, רישיון עד 500 סמק [אוטו' בלבד]

לא יודע, הוצאתי לפני כמה שנים, איך זה היום באמת? הרישיון שלי עד 33 כ"ס? תודה שוב, דוד.

daditami

New member
הרשיון שלך מוגבל לעד

500 סמ"ק ו 54.4 כ"ס. וזה מפני שהוצאת את הרשיון לפני 2007

חשבתי על זה..

זה או שהוא בבית בתוך גינה בשער נעול. או שהוא ביחידה שלי. (הבית יותר סגור.. סאמק.. חחח) דוד.

אבן חצץ

New member
מצטער

אני לא מבין בנפחים הללו, אני מבין ב-125 סמ"ק, אני ישאיר את זה למומחים של הפורום.

rossi46

New member
אז ככה..

אם אתה מתכוון לצאת איתו לכביש 1 או לכבישים מהירים אחרים כדאי לך ללכת על 250 כי 200 מכו ג'וי ריד(חוץ מהג'ילרה) שהם בעצם 170 קצת איטיים לכביש כאלה הם מגיעים ל 100-110 כאשר הג'ילרה הרבה יותר קל וחזרה אבל הוא קצת ספורטיבי (שוב השאלה מה אתה מחפש) לפ דעתי תלך על B&W או גרנד דינק שלשניהם יש שוק משומשים טוב כמו כן הם קטנועים יחסית אמינים יש לך גם אפשרות על ג'וי מקס אם תמצע במחיר שלך, למרות שהוא פחות נוח בתוך העיר כי הוא יותר כבד וארוך וכמובן שיש לך את הג'ילרה שהוא קטנוע מעולה קל חזק אך ספורטיבי ולכן יש לו את הפלוסים ואת המינוסים של המלה מקווה שעזרתי בהצלחה דרך אגב אני הייתי בכל זאת קונה איזה שרשרת נורמלית או אזעקה בכל זאת אומנם הוא בחצר אבל כבר היו דברים מעולם עוד 300 שקל שיעזרו לך לישון טוב בלילה, לחילופין יש בצער בעלי חיים מציעות ב 100 שקל עם אחריות לכמה שנים חחח

rveler

New member
JM לא פחות נוח בתוך העיר מ-GD

אם כבר יותר נוח - אין מראות מעצבנות ואין ספגטי בזנב בסיבובים. בכל מקרה, הוא יכול גם לחפש פורסייט או ג'אז משומשים ויש גם את היוסאנג החדש ב-20,000~.

gilwe

New member
הם גונבים כל דבר מכל מקום

אל תבנה על זה שהוא בתוך החניה של הבית

For Martha

New member
שלום לך,

אנסה לעזור וסופסוף לסיים את השאלות האלו שצצות כל שבוע בפורום. מיגון - ציוד ודגשים : בזמן האחרון בארצנו התפתח דור הרבה יותר מודע לסכנות ותחלואי הדרכים ,בין אם עירוני,בין אם בין עירוני או אפילו שטח. אנסה למנות ולעזור כדי לכוון כל אדם לתקציבו ולדרישותיו. קסדות : כרגע בארצנו ישנה חובה אחת למיגון ,הקסדה. קסדות מתחלקות לכמה צורות בסיסיות ומספר רב של יצרנים ואביזרים נלווים 1.קסדה פתוחה/קסדת חצי - קסדה בצורת חצי אבטיח,בדר'כ זולה ובסיסית,מספקת הגנה אפסית במקרה של פגיעה. מאווררת למדיי ונערצת בעיקר ע'י שליחים שמחפשים נוחות ותיפעול מהיר תוך כדי שמירה על החוק. 2. קסדת שלושתרבעי - בדר'כ יותר נדירה,מגיעה בצורת חצי אבטיח כמו הפתוחה אך עם תוספת אשר מכסה את קו האוזניים ומטה,קסדה נוחה וזולה לרוב. מגיעה עם משקף בדר'כ ,מספקת הגנה נמוכה מאוד אך עם זאת עדיפה על קסדת החצי 3.קסדה מלאה - קסדה שלמה,אשר מגנה על כל חלקי הראש,עם פתח מול עיניי הרוכב. מגיעה בשלל ווריאציות,עם ריפודים פריקים,פתחי איוורור,משקפים תחליפיים ואפונים. כיום,כמעט כל הקסדות הסגורות בישראל עברו מספר רב של ניסויים אשר קבעו את אישור ייצורן והנפקתן. מספקות הגנה טובה מאוד לראש הרוכב,נוחות משתנה מקסדה לקסדה וקיימות בשלל וצבעים וכיתובים. 4.קסדה נפתחת - כמו המלאה רק עם אופציה של הרמת החלק העליון כלפי מעלה והפיכתה להכלאה מוזרה בין קסדת השלושתרבעי למלאה. קיימת במספר רב של צבעים ומכילה תוספות של פתחי איוורור ,ריפודים פריקים ואפונים. מספקות הגנה טובה מספיק אך עם זאת,לאור מקרים שקרו בהם נשבר הקליפס אשר תופס את הקסדה במקומה ופתיחתה במקרים קריטיים כגון נפילה או תאונה ,הייתי שוקל שוב האם להכנס להרפתקאה כזאת. 5.קסדת שטח - שונה מאוד בצורתה מהקסדות האחרות,בעלת חלק תחתון מחודד ומוארך,מאוד מאווררת,מגיעה ללא משקף כלשהו,מיועדת לרכיבת שטח ,בדר'כ צריך להוסיף לקסדה גם משקף חיצוני כלשהו (דומה למשקף של צוללן) כדי למנוע מאבק וליכלוך לחדור פנימה. מאוד קלות ומחירן בהתאם לתוצרתן ואיכותן (ריפודים פריקים ושות'). מעילים : כיום עניין המעילים תפס תאוצה רבה,רוב המעילים מספקים הגנה אייכותית ומספקת. רובם בעלי מיגונים סופגי אנרגיה אשר מגנים בנפילה או בתאונה בצורה טובה. ישנן מספר נישות ומספר סוגי חומרים לייצור מעילים. 1.מעילי קיץ - מעילים מאווררים מאוד המתאימים לאקלים הארץ ישראלי,בדר'כ עשויים מקורדורה או מרשת ששזורים בתוכה מיגונים. 2.מעילים רב עונתיים - מעילים בעלי ביטנה פריקה ,מאווררים מספיק לימות האביב ומחממים מספיק בימות הסתיו . בדר'כ עשויים מקורדורה עם מיגונים שנתפרים בתוך כיסים שונים בתוך המעיל. 3.מעילי חורף - מעילים מחממים מאוד,לימות החורף הקרים ולסופו של החורף,מגנים כנגד מים וחוסמים את חדירתם,חמים מאוד בקיץ,ללא פתחי איורור (לרוב),עשויים מקורדורה או עור ,מספקים הגנה מעולה נגד שיפשופים ומכות בזכות המיגון שנמצא בכיסים פנימיים. כפפות : כפפות הן תוספת נהדרת למיגון,מגנות משפשופים ופציעות רבות,לרוב עשוויות מחומרים איכותיים ומחירן של הבסיסיות יותר מאפשר לכל כיס לרכוש ולתמגן . 1.כפפות קיץ - כפפות מאווררות מאוד,בעלי חרירים לנשימה,עשויות מעור או מקורדורה. 2.כפפות חורף - כפפות מחממות מאוד,בלי חרירים כלשהם,בדר'כ נגד מים ואינן מאפשרות חדירה של גשם פנימה. 3.כפפות שטח - דומות מאוד לכפפות קיץ,בעל מיגון מינימלי ,לרוב באות כדי למנוע שיפשופים ולשיפור האחיזה, לא מומלצות בכלל לרכיבה על אספלט. הערה - רוב הכפפות היום מצויידות במיגון כלשהו,בין אם קרבון או שכבות של ג'ל,ואפילו שכבות כפולות של עור. לאור המחיר הזול,הייתי ממליץ לא להתפשר על כפפה ללא מיגון ! ,ההפרש הוא מאוד זניח וההגנה מעולה. ישנם מספר מגינים נוסף, כגון מגפיים,צבי צב,חליפות מלאות,מגיני ברכים וגב - אך קטונתי מלהסביר עליהם. מקווה שהמדריך הזה יעזור לצעירים המתלבטים באיזה מעיל לבחור ולכוון רוכב בתחילת דרכו כאשר הוא נכנס לעולם האופנועים והמיגון בפעם הראשונה. כל ההמלצות בהודעה נכתבו מתוך ניסיון אישי בלבד,אין להסיק מהן כלום ,האחריות מההמלצות הן על המשתמש בלבד ולא על הכותב ,ט.ל.ח נ.ב מצטער אם שכחתי משהו בתחום האביזרים שרשמתי,אשמח אם נפרה את השירשור בשלל צורות.

גראנד דינק או bw

בטווח מכירים שציינת אני חושב שאלו הכלים העדפים יותר . לצורך השימוש שאתה מחפש הלו בדיוק הכלים מה שאתה צריך לא פחות מי 250 שנת 2005\6כלים שמורים יכוליים לעשות ועושים היום את העבודה הזאת בקלות ההבדל ביניהם זה טיפונת הנוחות הgdעדיף יש יותר מקופ \יותר נוח\יש מיגן רוח קח בחשבון חוץ מקסדה\ביטוח\מעיל יש גם שרשראות מנעולים ואולי כיסוי שבקלות המחיר יכול להגיע לעוד אלפייה בשקט זאת ההמלצה שלי בכול מקרה אני מוכר את הקטנוע שלי בדיוק מהסיבה ההפוכה שלך אני פשוט לא משתמש בו יותר שמור מאוד קילומטראז מציאה נמוך לאללה כולל מנעולים כיסוי הכנה לארגז ואם נסתדר אולי גם קסדה 0547544541בכול מקרה תן צלצול אשמח לעזור

gilwe

New member
לא ממליץ על BW

ה GD הרבה יותר מפנק ונוח, לך עליו אם כבר, או על מקס

אחלה :) סגרתי על שלושה דגמים

מה שדי ברור לכם אבל אל היה כ"כ ברור לי.. חח סאן יאנג, ג'וי מקס. (עודף מ 25K) קימקו, GD (עודף מ 23K) קימקו B&W - (עודף מ 20K) אני די חושב שהמחיר מצדיק כל אחד מהם מבחינת האיכות, כלומר הרשימה מסודרת מהקטנוע הכי טוב (ויקר בהתאם) לפחות טוב... מה עושים? נסיעת מבחן? איך זה עובד בכלל? דוד.

התשובה נמצאת בשאלה

כן זה בדיוק מה שעושים וגם הסדר אולי נכון אבל הפוך ככה אני הייתי עושה

גרנד דינק

יש לו מנוע מאוד חזק. b&w עם תג מחיר אטקרטיבי... לך לעשות נסיעת מבחן בעופר אבניר....זה צעד חכם לעשות.

למעלה