צריך הבהרות

אילה7

New member
צריך הבהרות

קוראים לי אילה ואני דתיה, אתה לא כותב מאיזה ציבור באת למרות שאני מנחשת שמהציבור החרדי. האמת שאני לגמרי מבינה חוזרים בשאלה חרדים בגלל שהחברה כל כך לוחצת ומשוגעת. אני לא מסכימה איתך שיש דיכוי של האישה, אולי בחברה החרדית כן אבל ברוב החברה הדתית זה רק סטיגמה של חילונים. האמת היא כשקראתי את מה שכתבת די שינת לי את הגישה של דתלש"ים בחברה הדתית, לא בחרדית כי כפי שאמרתי אם אני הייתי בציבור הזה קרוב לוודאי שגם אני הייתי חוזרת בשאלה. אבל אצלנו רוב האנשים ששמעתי שחזרו בשאלה, הסיבה העיקרית הייתה בגלל יחסי מין יש אפילו זמר אחד שאמר שזאת הסיבה היחידה. אני חושבת שלהגיע לאמונה אמיתית זה גם קשור לחינוך. ברוך ה' אני זכיתי להורים שחינכו אותנו ל"אהבת לרעך כמוך" לערכים אמיתיים,לאהבת א"י, ולאמונה אמיתית בקב"ה. למרות שהחזרה האמיתית שלי בתשובה (למרות שאני רוצה להגיד שאין חזרה בתשובה סופית ואחרונה-למרות שנורא הייתי רוצה שזה יהיה, וההתקרבות האמיתית של לקב"ה ואהבה שלי אליו קרתה עקב גוש קטיף וגירוש שאני הייתי שם במשך כל הקיץ וגם במשך הגירוש, אני יודעת שעכשיו אני קצת גולשת לאולי דברים לא קשורים אבל אני מאמינה באמונה שלמה שאם לא היה באמת אדון עולם לכל היקום הזה ואין לנו שליחות בעולם הזה אז בעצם מה אנחנו עושים פה. אם לא הייתי מאמינה שהעולם הזה זה שקר ושזו רק דלת לדלת האמיתית שזה העולם הבא ושהעולם הזה זה השליחות שלנו והניסיון שלנו לראות אם אנחנו נגררים לתענוגות ולהבלי הבלים ומבזבזים את העולם הזה בשביל לנצל את הרגע (כמו הסיסמה הידועה) כי אנחנו יודעים שאין דין ואין דיין, אז הייתי מזמן מתייאשת ומתאבדת, אבל בגלל שאני יודעת שהעולם הזה זה שקר ושזה רק מסדרון לעולם הבא ושאם נעבור את הניסיון ונדבוק באמת ונזכה בעולם הבא, רק בשביל זה אני ממשיכה לחיות וכדברי רבנו רבי נחמן מברסלב לא מתייאשת מן הפורענויות. ואני יודעת שזה היה נורא ארוך אבל פשוט הייתי חיייבת לזעוק את זה ולשאול איך אתה יכול לברוח מן האמת מהתשובה להכל ופשוט לפרוש?! איך אנשים יכולים לחיות פה בעולם הזה, יהודים, בלי לתהות על המהות של הכל, שלמה אנחנו בעצם חיים ומי עשה את הכל זה נראה לי כל כך עצוב לחיות עם ריקנות כזאת עם קטע של "בואו נעשה כל מה שבא לנו, נבגוד, נשקר, נרמה, נעליב, נדבר לשון הרע, ננאף, רק בגלל שמימלא כולנו נמות אז יאללה למה לא לנצל את כל מה שיש.יהודים, עמ"י תחזרו לשורשים שלכם, תראו את ההיסטוריה הארוכה והמפוארת שלנו שלמרות שכל העמים במשך כל דורותינו כעם באו לכלותינו, אנחנו העם היחיד שנישאר מכל תקופת המקרא לעומת אומות מפוארות הרבה יותר משלנו כמו בבל, אדום,פלישתים, כולם נכחדו ואנחנו נישארנו מכיוון שאנחנו עם סגולה, והק"ב מצילנו מידם.

אגב87

New member
וואלה

חבר'ה גדלתם! לא הייתי מאמין שלא יהיו פה כמה תגובות עוקצניות.

את מיתנהגת

בדיוק לפי המדע.. פינוי ההתנחלויות בעזה וההתחזקות בהדת שלך מחזק את התאוריה. (באדיבות ויקיפדיה-האינצקלופדיה מס 1) תאוריית הדיסוננס הקוגנטיבי, שנהגתה על ידי לאון פסטינגר בשנות החמישים, טוענת כי שמירת העקביות היא מניע מרכזי לאדם. אדם המאמין בעמדה מסוימת אך פועל בצורה המנוגדת לעמדה זו, יחוש תחושה בלתי נעימה של דיסוננס, מעין היעדר הרמוניה. תחושה זו תדרבן אותו לשנות את עמדותיו, או להתחיל להאמין בעמדה חדשה, כדי להקטין את הדיסוננס (הקונפליקט) בין העמדה להתנהגות. או לחילופין, ידורבן להתאים את התנהגותו לעמדה בה הוא מחזיק. לדוגמה, חייל הנשלח למשימה שאינו מאמין בה יגבש מחדש את עמדתו, כך שהמשימה תיראה לו הכרחית וצודקת.או שיתחמק מהמשימה (או אפילו יחבל בה) על מנת להתאים את התנהגותו לעמדתו. תאוריה מתחרה של הפסיכולוג דריל בם היא, שהאדם מתבונן בהתנהגות עצמו כצופה מהצד ומסיק ממנה על עמדותיו ודעותיו. לפי תאוריה זו, העמדות הולכות בעקבות המעשים. ההבדל בין התאוריות הוא, שלפי בם אין צורך בעוררות ובתחושת אי נעימות כדי שעמדה תשתנה בשל הצורך בעקביות. לתאוריית הדיסוננס חשיבות גם בהסבר התנהגותן של כתות, שנבואה שעליה הכריז מנהיגן - התבדתה. לעיתים קרובות, כאשר הלכידות בהן גבוהה ואמונתן חזקה, דווקא אז מתחילות הן ביתר מרץ להפיץ את תורתן ועושות מאמץ גדול לגייס חברים נוספים. נראה שבמקרים אלו, העירור הנגרם על ידי הסתירה בין המציאות למצופה גורם תחושת דיסוננס. התוצאה היא צורך של האדם להוכיח לעצמו את אמיתות האמונה שבה הוא אוחז, והדרך לעשות זאת היא בשכנוע פעיל של אחרים (כך למשל, נתן העזתי החל לנסוע בין קהילות ישראל במטרה לשכנע בשבתאות רק אחרי התאסלמות שבתאי צבי).

למעלה