צריך דעתכם בנוגע ל DBA - SQL SERVER / ORACLE

satyr82

New member
צריך דעתכם בנוגע ל DBA - SQL SERVER / ORACLE

החלטתי לעשות צעד בחיים שהייתי צריך לעשות ממזמן - ללמוד תחום בהייטק.
אחרי הרבה חפירה, שאלות ובדיקות החלטתי להתשתלב בתחום ה DBA . ברשותי רקע טכני נרחב ברשתות, גיבויים וכו' כך שזה לא שאני מגיע משום מקום...

עכשיו נשאלת שאלת השאלות - אורקל או מייקרוסופט? מה ללכת ללמוד ?

הבעיה היא שכל מי שעובד כבר הרבה זמן מושך לכיוון שלו. גם מכרים שעובדים במשאבי אנוש ומגייסים לתחום מסויים ממליצים ללמוד את התחום הזה .
בחורה ששוחחתי איתה לפני כשבוע ומגייסת לחברת הייטק גדולה טענה שכל המוסדות הגדולים (בנקים ומשרדי מדינה) נטשו את אורקל ועשו בשנים האחרונות מעבר ל SQL SERVER . אני לא יודע אם היא צודקת או לא אבל גם אם כן, הבעיה היא שהיא לא מגייסת לאורקל DBA ולכן אני לא יודע איך להתייחס לדבריה.

מצאתי קורס ארוך ומקיף שמכין אותי גם לאורקל וגם למייקרוסופט אבל אני לא בטוח שזה הדבר הנכון ושעדיף לי להתמקד בתחום אחד, האם אני טועה?

אשמח מאוד אם תאירו עיניי - איפה יש יותר ביקוש וסיכויי השתלבות בתחום ללא תואר במדעי המחשב. עוד פרמטר חשוב זה - מה עתיד להישאר ולא להיעלם עוד עשר שנים...
קראתי פה בפורום הודעות לפני 10 שנים שצופים ל SQL SERVER להיכחד במהרה, מה שלא קרה, אז כנראה שלא ניתן לדעת ואסתפק בהמלצה שלכם.
אשמח לקבל חוות דעת מאנשים שמכירים ועוסקים גם באורקל וגם במייקרוסופט, זה יהיה הרבה יותר אובייקטיבי.
ראוי לציין שאני לא מאמין בקורס זבנג וגמרנו, אני יודע שההשתלבות בתחום עלולה להיות ארוכה וקשה אבל זה משהו שנלקח בחשבון .

הרבה תודה!

0 אור 0

New member
קטונתי אמנם מלחזות את העתיד אבל ההערכה שלי

היא ששני בסיסי הנתונים שציינת ישרדו לטווח לא קצר, אלא אם יחולו מהפכות משמעותיות בעולם בסיסי הנתונים שייתרו את שניהם כאחד (למשל בסיס נתונים טלפתי שממוקם בכלל בענן אורט),
מבחינת מקומות עבודה ל DBA יש גם וגם - אבל קשה מאד להתברג למשרה הראשונה ללא נסיון

0 אור 0

New member
tתלוי בסילבוס

אם המשמעות של קורס משולב היא יותר שטחיות אז לא,
אם המשמעות היא שנותנים רקע תאורטי טוב יותר לכל נושא בסיסי נתונים וניהולם ורק אז נכנסים לפרטים הטכניים אז כן,
בכל מקרה, ללא המון תרגול כל הלימודים האלו לא שוים - אז צריך לבדוק אם יש לך אפשרות לתרגל כמה שצריך (כולל למשל גישה מהבית)

גרי רשף

New member
רק אחד מהם..

זה לא רציני ללמוד את שניהם בו זמנית.
אולי לאחר שתהיה מספיק מומחה באחד תוכל לשדרג את עצמך ולהכיר את השני (ואז האתגר יהיה הרבה יותר קל כי יש המון קווי דמיון בינהם).

נקודות למחשבה:

1. התעלם מכל מיני "חוכמולגים" שפותחים ב-"אחי, תקשיב לי, אל תלך על XXX כי זה לא שווה כלום..".
שני המוצרים מקצועיים ורציניים, וכל מיני "מומחים" שחושבים שמכוניות יפניות יותר טובות מאמריקאיות או שגולני יותר גיבורים מגבעתי או שהאיטלקים משחקים כדורגל יותר טוב מהגרמנים וכו'- מוטב לא להרחיב עליהם את הדיבור..

2. שני הכלים הנ"ל אינם באים לבד: SQL Server מגיע עם מערכת הפעלה של מיקרוסופט, עם כלי BI של מיקרוסופט, ונוח לפתח מולו עם דוט נט;
ואילו אוראקל עם מערכת הפעלה Unix או לינוקס, עם כלי עזר משלו, ולרוב עובדים מולו בג'אווה.
(מקווה שההכללות שלי אינן מופרכות או גסות מדי, ואם כן- אנא תקנו אותי)
התאם את הבחירה לרקע שלך.

3. הכלים של מיקרוסופט הם בדרך כלל ידידותיים וקלים יותר להבנה ולהתקנה וזה יתרון משמעותי בתחילת הדרך.
לאוראקל יש יתרונות גדולים מאוד גם כן, אלא שלרוב מפיקים מהם תועלת לא בתחילת הדרך אלא דווקא כשמתמקצעים.

למעלה