צריך דעה מקצועית

stav32

New member
צריך דעה מקצועית

אני עוד חודש בן 17 ואני רוצה להתחיל ללמוד נהיגה אבל ההורים שלי רוצים שאני יסיים תאוריה לפני שאני מתחיל נהיגה שאלתי חברים שלי שכבר לומדים והם אומרים שעדיף לעשות תאוריה בזמן שלומדים נהיגה... אז אני רוצה לדעת מה יותר טוב... קודם ללמוד תאוריה ואז להתחיל מעשי או ביחד?

chiff4

New member
אני לא גורם מקצועי

אבל כאחד שלמד נהיגה אני יכול לתת לך את דעתי האישית. כשהייתי במצבך לפני שהתחלתי ללמוד נהיגה, גם חשבתי קודם לעשות תיאוריה ורק אח"כ להתחיל ללמוד נהיגה מעשית. אבל בסוף יצא שאני התחלתי לעשות כמה שיעורים בלי תיאוריה והאמת - שזה תרם לי המון לקראת המבחן העיוני. כי המורה הסביר במהלך הנהיגה דברים שהופיעו בטופס התיאוריה שלי, וגם יותר מבינים סיטואציות כשאתה מאחורי ההגה מאשר שאתה קורא אותן על גבי הנייר ומנסה לדמיין איך זה קורה באמת על הכביש. לכן עד שעשיתי תיאוריה כשאני הייתי מגיע בשיעור לצומת אז המורה היה מסביר לי "אם שואלים אותך על מצב כזה ש..." ואז הבנתי גם את המצב וגם למדתי כבר מה התשובה הנכונה. הוא הנחה אותי גם תמיד איך לחפש את התשובה הנכונה ביותר. לכן ההמלצה שלי היא שתעשה מספר שיעורים ובמקביל תלמד לתיאוריה.

talush2005

New member
גם אני יכולה להביא את דעתי האישית

כי גם אני לא מקצועית. זה לא כזה משנה, למרות שאני למדתי לתיאוריה כמה שיעורים אחרי שהתחלתי ועברתי בערך שהייתי בשיעור 10 ואני לא יודעת איך זה ללמוד לפניי שיעורי נהיגה, אני יכולה להגיד שהשיעורים המעשיים אכן עזרו קצת אבל לא יותר מידי, אפשר לעשות את זה גם לפניי זה לא עד כדי כך קריטי וסביר להניח שאם אתה אומר שההורים שלך רוצים שתעשה קודם תיאוריה הם גם ממנים לך חלק לפחות לא? אז בשביל זה לא שווה להתווכח איתם..שמעתי כבר על הורים כאלה..אין מה לעשות.....תעשה את התיאוריה ואז תתחיל תאמין לי יש גם לא מעט כאלה שעברו ככה,יהיה בסדר. בהצלחה

RanMor2

New member
טעות אנוש..

ללמוד תמיד תיאוריה עם שיעורי הנהיגה מפני שבזמן הנהיגה המורה ממחיש לך דברים שאתה לא יכול להבין דרך הספר עד שאתה לא יושב באוטו.

aviGODFATHER

New member
הכי טוב לעשות ככה:

ללמוד לתאוריה לפני שעולים על האוטו, ולגשת אחרי איזה 5 שיעורים. אם תעשה ככה - בשיעורים הראשונים שלך לא תצא אידיוט ואתה תדע פחות או יותר את התפקידים של התמרורים וכל מיני חוקים. אם תגש לתאוריה אחרי שכבר התחלת את הנהיגה, חצי מהדברים יהיו לך הרבה יותר ברורים כי כבר נתקלת ופעלת לפיהם. בקיצור - תפעל לפי השורה הראשונה של ההודעה... בהצלחה!

almogas

New member
חושב שאתם טועים..

אני עשיתי תאוריה ואחרי זה למדתי נהיגה.. מהסיבה הפשוטה שאחרי זה יש מצב שהתאוריה תעכב אותך.. אני מת להתחיל ללמוד נהיגה ואמרתי דבר כזה.. עד שאין תאוריה אני לא מתחיל ללמוד.. אז הייתי לחוץ לעשות תאוריה ואם חס וחלילה הייתי נכשל אז הייתי ישר שבוע אחרי עושה תאוריה שוב רק כדי לסיים עם זה הכי מהר שאפשר כדי להתחיל ללמוד נהיגה.. וברגע שאתה מחליט ללמוד נהיגה ואחרי זה לעשות תאוריה זה לא יהיה לחוץ לך... אתה תבוא תתחיל לעשות שיעורים ותראה שלפני שתשים לב בכלל כבר תגיע לאיזור האמצע+ של השיעורים.. ואז עד שתמצא זמן ללמוד לתאוריה ועד שתמצא זמן שתילך לעשות את התאוריה ביום שלא תלמד בבוקר מוקדם או יום עם שיעור שאפשר להפסיד אתה מהר מאוד תראה שתגיע למינימום שיעורים.. ואז תתעכב עם הטסט בשביל התאוריה.. אני שמעתי על מלא מלא סיפורים של אנשים שאמרו שהם יעשו איזה 3-4 שיעורים ותאוריה והגיעו ל 28 ולא עשו ואז היו צריכים לחכות.. הנה 2 חברים שלי התחילו לא מזמן אמרו לי אנחנו נתחיל ללמוד ואז נעשה תאוריה... אמרו לי כמה שיעורים.. עד 5 מקסימום .ושתיהם כבר מתקרבים ל 10 בלי שהתחילו אפילו ללמוד לתאוריה.. קיצר תעשה תאוריה ותתחיל ללמוד.. יהיה לך יותר קל גם בלימוד נהיגה

תלמד עוד משהו מנסיוני:

גם אני תכננתי לגשת לתיאוריה בזמן שיעורי הנהיגה המעשיים,ואכן כך היה.חרשתי לתיאוריה כבר שבועיים לפני שהתחלתי ללמוד מעשי,וניגשתי לתיאוריה כשהיתי בסביבות השיעור ה-13..רק תנחשו מה קרה? נכשלתי בתיאוריה-והיו לי 5 טעויות...על טעות אחת נפלתי.אלו דברים לא הכי צפויים,אין מה לעשות.כמה שלא חרשתי ,ימים ולילות,ונפלתי על טעות אחת. בסופו של דבר המשכתי עם שיעורי הנהיגה,ועברתי את התיאוריה בפעם השנייה אחרי שהגעתי כבר לשיעור ה-26..והפעם עברתי ללא טעויות..הרי ידעתי את הכל בצורה מושלמת גם קודם לכן,במיוחד בעזרת המורה שמסביר בשיעור הראשון-שני על המנוע,ועל הפעלת הרכב..מומלץ מאוד לעבור לפחות 5 שיעורים ולראות אם אתה בכלל מעוניין להמשיך (שמעתי על כאלה שפרשו כשעוד לא הגיעו לשיא..),ואז לגשת לתיאוריה המון בהצלחה בהמשך

almogas

New member
נו אז אתה מראה שהניסיון שלך לא טוב.

כי כמו שנכשלת בתאוריה הראשונה יכלת לכשל גם בשניה ? אבל עכשיו זה כבר בשיעור 26.. ואם היית ניכשל.. היה לוקח לך לפחות שבוע לעשות את התאוריה שוב.. אבל לא תמיד יש זמן.. ואז בטח היית מתעכב על טסט בגלל התאוריה..

סבבה..אבל זה לא שלא ידעתי את

מה שנדרש לתיאוריה..בראשונה כן יכלתי לעבור,פשוט היו שם שאלות כלליות מדי,עם תשובות דומות,שכ"כ בלבלו אותי,שעליהם לא היו שאלות מפורשות בשאלון ההכנה-לגבי הג'ק(=מגבה),החלפת גלגל,ממש שאלות של ידע כללי יותר,לכן הצטברו להן 5 הטעויות. צודק לגבי התיאוריה השניה שלא יכולתי לעבור..וחוצמזה אני עדיין לא רוצה לגשת לטסט. תמיד אפשר לטעות בשאלה גורלית-בין אם לפני שהתחלת מעשי ובין אם אחרי..זה לא מחייב שהוא יתחיל ללמוד מעשי ואז בליינד יעבור בתיאוריה,אבל בוא נאמר שזה ייתן לו יותר בטחון.

זה כבר תלוי באיך שלמדת את החומר..

אם לא הייתם נכשלים בתאוריה ראשונה אז הכל היה הולך כמו שצריך נ.ב סתיו יפה שהקשבת להצעתי בהצלחה

SpoKeN

New member
זה לא חשוב...

לא משנה לחלוטין למען האמת... ההורים הציבו תנאי, תעשה כבר במקום לחפש אישורים שמה שאתה עושה בסדר תיאוריה זה בולשיט אחד גדול, לכן זה לא משנה ועדיף שיהיה לך ביד כמה שיותר מוקדם.

אני עשיתי שעורים של שעה.

וזה היה ככה: למדתי לפני שבכלל דיברתי עם המורה שלי..אחרי 5-6 שעורים ניגשתי ועברתי ראשונה. ממליץ בחום. (בעיקר בגלל הקטע של התמרורים וההשתלבות בכביש. שאתה נוהג אתה מגלה שעומד מאחורי זה הגיון ולא צריך ללמוד את זה כמו תוכי מפגר).

SHACOH

New member
גם לי אין לוות דעת מקצועית בנושא

אבל אני עשיתי תיאוריה לפני שהתחלתי שיעורי-נהיגה, אבל עכשיו, לדעתי, הייתי צריך לעשות כמה שיעורי-נהיגה לפני התיאוריה. דרך-אגב על ספר הלימוד לתיאוריה שאני למדתי ממנו, המחבר המליץ לעשות כמה שיעורי נהיגה לפני שאתה ניגש למבחן התיאוריה.

bigears

New member
לפי דעתי,

תציב לעצמך יעד - |לא לקחת יותר מחמישה שיעורי נהיגה (אפילו פחות, שלושה) לפני שתעבור תיאוריה. תאמר להורים שלך אותו הדבר. אני מאמינה, שאפילו אם תרצה לקחת שיעור שישי בטרם עברת תיאוריה - בעלי הארנק לא ירשו זאת.

למעלה