../images/Emo9.gif../images/Emo190.gif|פיס|
1.אתם רואים בבי"ס או בפארק או בשכונה וכ"ו ילדים/נערים הולכים מכות ברצינות ואחד יושב על השני, מה תהיה ההרגשה שלכם? אני ארחם גם על המנוצח וגם על המנצח. שניהם התנהגהו בצורה מזעזעת ובאמת שלא מעניין אותי מי התחיל, שניהם אשמים, שניהם התנהגו באלימות! זה גועל נפש ושניהם אשמים באותה מידה, אני ארחם על שניהם בגלל ששניהם בעיניי הם אנשים מסכנים שלא יודעים להשתמש במילים טובות[!] ובמקום זה משתמשים בפה למטרות רעות ובידיים\רגליים\כל דבר אחר שאפשר להשתמש איתו.. הם בעיניי ממש מסכנים, ואני מרחמת עליהם בשל כך. 2. במקרה הנ"ל מה תעשו? ברור שאני אנסה להפריד, ואז להגיד להם את מה שכתבתי למעלה.. או פשוט לנסות לדבר איתם, ליישר את ההדורים.. אלימות זה לא הדרך. 3. אתם רואים ילדים הולכים מכות כמו בשאלה 1 אבל זה לא ברצינות אלא רק בצחוק/משחק. אני אגיד להם שבשביל לצחוק אפשר לעשות דברים אחרים, ואלימות לא גוררת אחריה שום דבר טוב.. וזה רציני.. שום דבר טוב לא יוצא מאלימות אפילו אם היא "בצחוק". 4. בכל השאלות שלמעלה, האם יש הבדל אם זה אנשים המוכרים לך או לא? אני מכירה אנשים כאלה [אם זו השאלה], ואני לא סתם מחרטטת אתכם במה שאמרתי, אני באמת עוצרת ואומרת את כל מה שכתבתי למעלה, מתי שזה בצחוק ומתי שזה ברצינות.