צריך את עזרתכם

Torchak

New member
צריך את עזרתכם

שלום לכל חברי הפורום. אני צריך את עזרתכם בהתלבטות קשה. אני עומד בפני קנית רכב שטח בסכום של 50,000 ש"ח פלוס מינוס, ואני מתלבט בין שלוה רכבים. טויוטה היילקס 4X4 דאבל קבינה דיזל או לנד רובר דיפנדר 90 (קצר) סגור, דיזל או מיצובישי פג'רו קצר סגור. חשוב לי שהרכב יהיה זול לאחזקה (יחסית, עד כמה שאפשר), ויהיו לו יכולות שטח טובות. מה מומלץ? האם יש רעיונות אחרים? תודה מראש. נועם.

PURE EVIL

New member
הסכום הזה , ואני ממליץ לך...

הסכום + אחזקה זולה... שום רכב שהצגת לא מתאים... באישית אני ממליץ לך סוזוקי סמרואי או ויטרה שנת 98 או 97 זה יהיה כסכום 50 אלף + - ואחזקה מאד מזולה מכולם... ממקומך אני היית הולך לסוזוקי... ולא פגרו יקר חבל על הזמן ולא טויטה... - אם תקנה פגרו ולגבי רובר - אין לי מושג... מקווה שעזרתי לך... זה רק דעה שלי !

Torchak

New member
כבר עשיתי פאדיחה עם התגובה אבל...

התגובה שלי כתובה למעלה כנושא חדש. בגדול, אני לא חושב שהסוזוקים יש להם יכולות כמו הרכבים שאני ציינתי.

Nadav 7

New member
אחזקה - רק לא לנדרובר דיפנדר

היה לנו בעבודה שלושה דיפנדרים שאחד מהם היה אצלי יותר משנתיים כרכב צמוד. יש לו די הרבה תקלות, חלקן קטנות וגם גדולות (החלפת גיר)ועולות כסף רב. לא הסכימו להמשיך להחזיק את הרכב רק בגלל עלות האחזקה שלו (אחריות הסתיימה אחרי שנתיים) משלושתם. בברכה

דורון7

New member
טויוטה

יוצא לי לנסוע על דיפנדר מידי פעם,וביום יום על טויוטה,ומנסיון אישי אני יכול להגיד ששני הרכבים האלו עומדים בניפרד מהאופציה השלישית שלך,הפאג'רו. היילקס ודיפנדר אלו רכבי עבודה ופג'רו ממש לא,בשביל לנסוע איתם באופן קבוע צריך לאהוב את התכונות שלהם,שבדיפנדר אומר הנדסת אנוש מחורבנת,דוושות לא מול ההגה,שבתורו לא בדיוק מול הנהג,גדול מידי,וקרוב לחלון ככה שכל סיבוב אתה דופק את המרפק בחלון.. רוצה לפתוח מכסהה מנוע? חפש את הידית בצד של הנוסע..(איפה שבמקור היה הנהג..)והרבה מזה קשור לזה שהרכב תוכנן לנהג בצד ימין,ופשוט הפכו את הרכב בלי להתייחס לזה שצד הנהג המקורי,וכעת של הנוסע גדול יותר. מה עוד? פלסטיקים מתפרקים ובאיכות נמוכה,לי אישית הרכב מזכיר בצורת הנהיגה וההרגשה הכללית מאד את הניבה שהיתה לי מבחינת הרעש וההרגשה הכללית של רכב מלפני 20 שנה. עבירות נהדרת ונוחות גבוהה אבל מחלת ים על הכביש. לגבי אחזקה תצתרך מישהו שגם משלם על ההחזקה באופן רציף, הרכב שאני מכיר לא סובל מתקלות מעבר לסביר לרכב שטח,ומרבית הבעיות שלו נמצאות בתוך הרכב,הוא פשוט מתפרק. היילקס, מנסיון עם הרכבים האלו מהשנתון הראשון שלהם בארץועד לנוכחי,לדעתי הדגם עם הסרן הקשיח(עד 97') הנו המוצלח יותר,עביר וחזק פיזית יותר מהדגם עם המתלה הנפרד,אבל מה לעשות,עגלה בכביש,פשוט צריך להתרגל לתאוצה הסבירה מינוס שלו,ולהרגלים של נהג משאית בעליות..או למצוא אחד ששמו לו מנוע עם טורבו וגם כאלו יש. הרכב מגיע עם קפיצים בלתי אפשריים,קשים כמו אבן והרכב קןפץ כמו עז בכל מצב וחובה להחליף למשהו איכותי יותר שמשנה את ההתנהגות בצורה מוחלטת-פתאום נוח לנסוע ומהלך המתלה משתפר מאד,עניין של 7K+- ש"ח,אבל שווה כל שקל. כדי להגיע לרמת עבירות של דיפנדר סטנדרטי צריך להחליף את הקפיצים למשהו ארוך ורך יותר מהמקורי,אחרת גם סובלים וגם צריך לנעול דיפ' אחורי כל הזמן,ואם אתה הולך על היילקס תחפש אחד עם נעילה אחורית(יש מקורית להרבי רכבים). אחזקה מסתכמת בטיפולים ודלק,ממש ככה,ואני מכיר כמה וכמה רכבים כאלו כולל רכבים שעובדים קשה מאד בשדות כל יום,כולל משקלים לא הגיוניים וגרירות ציוד רבות.

למעלה