צריך את עזרתכם

idan idanidan

New member
צריך את עזרתכם

בוקר נהדר חברים, התייעצות חשובה וצריך את עצתכם: יש לי סמוידית בת 11.5 במשקל של כ-28 קילו, בסך הכל במצב גופני טוב. כשאני במילואים או בחופשה, היא מגיעה למלון שהיא הכי אוהבת - הבית של ההורים שלי. מדובר בבית פרטי עם מדרגות מעץ. עם הזדקנותה פחות ופחות קל לה לעלות במדרגות הטיפה חלקלקות, אבל עד השבוע הכל היה בסדר יחסית.
ביום ראשון בערב היא עלתה לאחר שכנועים, בימים שני ושלישי כבר סירבה לעלות. לרדת היא ירדה לבד עם תמיכה מקדימה (כדי שלא תתגלגל), עד הבוקר, אז היא גם סירבה לעשות זאת. בשל כך הרמתי אותה על הידיים והיא - כנראה מהלחץ (או שלחצתי לה בטעות על השלפוחית - פלטה קצת שתן.
השאלה היא כזו: מבחינה פיזית היא יכולה לעלות מדרגות, כי היא עושה את זה בלי בעיות ב-6 מדרגות האבן מחוץ לבית של ההורים, אז לדעתי מדובר פה באיזה פחד נפשי שהולך ומתעצם אצלה. איך אני פותר את זה וגורם לה להרגיש יותר בטוחה לעלות ולרדת לבד במדרגות? האם מאלף יכול לעזור לה לצלוח את המכשול הנפשי הזה שלה?
תודה רבה

djal

New member
היה לי מקרה דומה בעבר

לא בטוח שזה מחסום נפשי.
הכלבה הקודמת שלי שנפטרה בשיבה טובה (גיל 17!), בערוב ימיה הייתה עולה את מדרגות האבן בכניסה לבית (4 מדרגות) אבל לא הייתה מסוגלת לעלות לקומה העליונה בגלל חולשה/כאבי מפרקים ברגליים האחוריות.
הווטרינר אמר שהיא מוכנה "לספוג" את הכאב של 3-4 המדרגות בשביל להיכנס לבית, אבל מבחינתה מוותרת על התענוג של לעלות לקומה העליונה בגלל הכאב.
אולי כדאי לפנות לווטרינר לפני מאלף.

הלברדורית שלנו בת 12

לאחרונה העברנו את הפינה שלה לקומה התחתונה של הבית והיא שורצת שם רוב הזמן, רק לעיתים רחוקות היא עולה למעלה... הפלג האחורי של הגוף שלה חלש וקשה לה לעלות.

danielnir1983

New member
במידה וזה מכשול פסיכולוגי כן...

במידה וזה כאב פיזי אז פחות בכל זאת מדובר על כלבה מבוגרת... יש מצב שהיא החליקה שם בלי שראיתם ומזה היא נלחצה? מה ניסית על מנת להוריד אותה? ממליץ אם זה לא באמת כאב לשים משהו על המדרגות שיפסיקו להחליק ולפתות אותה עם נקניקיות לרדת לאט לאט...

דניאל ניר אילוף כלבים
dogologist | דוגולוג
[URL='http://www.facebook.com/danieldogolog']www.facebook.com/danieldogolog[/URL]
[URL='http://www.dogolog.co']www.dogolog.co[/URL]

למעלה