צריך את עזרתכם!

מתלבט40

New member
צריך את עזרתכם!

שלום לחברי הפורום,
כל חיי הייתי אוכל בשר. קרניבור אמיתי, כזה שמעדיף לאכול ארוחה בשרית, ללא תוספות, רק שיהיה יותר מקום לבשר. ביום שלא אכלתי ארוחה בשרית, הרגשתי חלש ועייף. לא חשבתי על ההשלכות ולא עלו בי שום לבטים קיומיים.
מצד שני, כל חיי הייתי ועודני אוהב חיות. מאז ומתמיד ליוו אותי בחיי בעלי חיים ואהבה והטיפול בהם היו בעיניי ערך עליון.
אף פעם לא היתה התנגשות בין שני הצדדים. רק בשנה האחרונה, עולים בי יסורי מצפון כמעט בכל ארוחה בשרית. בכל נסיעה על הכביש, כשאני חולף על פני משאית המובילה עופות או בקר, אני נשבר בתוכי ומבטיח לעצמי שאהפוך להיות צמחוני או אף טבעוני.
בפועל, איני מצליח לעשות זאת. הרגל שנים טבוע בי עמוקות ואין כמעט יום שאני מצליח להמנע מארוחה בשרית.
האם עוד אנשים חווים את ההתלבטות הזאת? יש עצות טובות?
(ללא סרטי התעללות בחיות בבקשה. אני מודע היטב לזוועות)
תודה מראש...

כמובן

רובנו עברנו את זה בהתחלת הדרך, וכדי לבצע את המעבר כמו שצריך כדאי ליווי/ייעוץ לפחות בהתחלה כדי שיהיה יותר חלק.

היום זה אפילו יותר פשוט בעזרת מיזם אתגר 22+ בחינם:

http://veg.anonymous.org.il/etgar22

בהצלחה!

subatoi

New member
ודאי שיש אנשים נוספים שחווים את זה.

מעבר לאתגר22 שהומלץ לך כבר, תמצא מספיק קבוצות "תמיכה" שיכולות לסייע לך בפייסבוק וגם הפורום הזה עדיין יכול להשיב לך על שאלות.
יש מי שמבין דווקא שלצפות בסרטונים יסייע לו לשמור על הדברים בתודעה, יש מי שעוקב אחרי דפי פייסבוק כאלה ואחרים, עדינים יותר או עדינים פחות, כדי להגיע לאותה מטרה.

בוא תנסה לפתח את זה, מה מפריע לך להמנע מארוחה בשרית היום, למשל?

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
בוודאי- אני ניסיתי טבעונות כמה פעמים עד שהצלחתי

למצוא תפריט שיהיה לי טוב. לי למשל טופו לא משביעה. וגם חלב סויה. הנחיה בנושא כמו שהומלץ על ידי קודמי תעזור מאוד.

Mידאס

New member
אם אתה "מודע היטב לזוועות"

איזו עוד עצה אתה רוצה לקבל?

אתה אולי מודע לזוועות, אך בוחר להתעלם. צר לי אם אני "בוטה" מדי לטעמך, אבל אי אפשר לצבוע בוורוד את מה שכבר שחור משחור. הסיבה הכי טובה שלך להפסיק לאכול בשר: הזוועות.
הדרך לעשות את זה: להפסיק להתעלם מהזוועות. ברגע שתצלח את זה, כל השאר כבר יגיע.

בהצלחה.

למעלה