צריך את עזרתכם

timboy123

New member
צריך את עזרתכם

שנה הבאה, בנוסף למגמת קולנוע, אני אהיה גם במגמת מדרשה למנהיגות.
במסגרת הקבלה שלי לשם, אני צריך להעביר עוד השנה שיעור על נושא שמעניין אותי, מן הסתם-קולנוע.

לצורך זה אני אודה לכם מאוד אם תוכלו לתת לי רעיון לסצינה מעניינת שבה העריכה בולטת.
הרעיון המקורי שלי היה הסצינה עם this rock has been waiting for me my entire life מ'127 שעות', אבל מכיוון שלא הצלחתי למצוא אותה בyou tube די התיאשתי, וניסיתי לחשוב על משהו אחר, בינתיים לא ממש הצלחתי...

לכן אודה לכם מאוד אם תוכלו להביא לי רעיון לסצינה כזו (אודה לכם אפילו יותר אם תביאו גם קישור, וכאמור שהעריכה בו תבלוט ותתרום לתחושה של הצופה...)

תודה רבה!

MonicaF

New member
מה הכוונה בעריכה בולטת?

אני יכולה למצוא קטעים שהיו קשים לצילום, מסובכים, אבל איך עולים על עריכה בולטת? מה המאפיינים?

timboy123

New member
נגיד...

מעבר מהיר בין קטע לקטע בתוך סיקוונס, מסכים מפוצלים וכו'..

Optimus_Prime

New member
הא, זה רעיון טוב

אבל לא חייבים את סצינת הסיום, יש למען האמת המון סצינות לאורך הסרט עם עריכה ייחודית (או שונה, או מדהימה, איך שתרצו לקרוא לזה), כמו בכל סרטיו של ליאונה.
בקיצור, טימבוי - לך על זה. הקבלה למגמה מובטחת.

אגב, אני בזמנו הצגתי לכיתה סצינה שספיילרה קשות את ספרות זולה. לא נורא

timboy123

New member
האמת היא שכבר התקבלתי למגמה, אבל תודה!

אבדוק את הסצינות, וסביר להניח שאלך עליהם, בעיקר בגלל האפקט שלהן כקלאסיקה.

ואל דאגה-אני מספיילר להם את הסוף של אינספשן

איזו סצינה אתה הצגת להם?

MonicaF

New member
אוקי אנחנו מתקרבים

יש לי סרט על הכוונת.
תגיד לי אם הבנתי נכון את כוונתך: death proof.
דלג לזמן 0:50, משם הלאה.

MonicaF

New member
נכון, סליחה

לא יודעת למה לקחתי כמובן מאליו שכולם ראו את הסרט.
סורי.

GK_FF

New member
בגלל שלא הצלחת למצוא אותה ביוטוב??

אני מצטער, לא סיבה רצינית...
ומעבר לזה, יוטוב הוא לא האתר היחיד באינטרנט..

timboy123

New member
תשמע,

גם עכשיו לאחר חיפוש עוד יותר מעמיק לא הצלחתי למצוא אותה.
אבל אני די בור בתחום הזה, אודה לך מאוד אם תוכל לעזור לי או למצוא אותה או לחשוב על אחת אחרת...

timboy123

New member
עכשיו ראיתי את הסצינה,

מעולה, כבר הרבה-הרבה זמן אני רוצה להשלים את הסרט.
אבל למרות העריכה המעולה והמאוד בולטת שבה, היא לא כל כך מתאימה למה שאני מחפש.

בכל מקרה, ,תודה רבה לכולכם!
כבר לא רלוונטי.

mrpink3

New member
למה?

חברי הפורום היקרים, אין אני אבזבז את זמנכם בעוד 'זיבולי שכל' כמו שאני עושה בדרך כלל, כאשר אני דן בנושא אנושי ואמיתי, אלא אקצר זאת ולעניין.

אדם חכם בשם פרנסס בייקון אמר פעם "כשרונות טבעיים כמוהם כצמחים פראיים; הם זקוקים לגיזום על ידי הלימודים.".

כשנתיים לפני קיום מרחבי זה, בנחלת מולדתי, הביאו לפני מגמות אלו: תקשוב, הנדסת תוכנה, ניהול עסקים וספורט ובחרתי: בתקשוב. לא היה שום מגמת קולנוע, אפילו לא ביולוגיה, ובטח לא 'מדרשה לניהול', כלוא בתוך כלוב של משוואות מספרים מיושנות ודרכי עולם סדורים. בעוד שאחרים נהנים מעודף יתר. כמובן שזה יחסי, ושככה העולם פועל, אני מתכוון, בהרבה מקומות באפריקה אין שום אפשרות לימוד בכלל, אך אם אמשיך לחשוב ככה אתקדם לתוך עבר פרודוקס אינסופי ומדכא של מלמולי אנוש. לכן אמשיך בדרכי:

אני מרגיש שלא נותנים לי הזדמנות שווה, ואף הייתי מרגיש שהיא מקוממת אם לא הייתי מאמין כי אין דבר מקומם כל עוד רציונלי.

אתה לא היחיד

שאין לו מגמת קולנוע בבית ספר. אני חושב שמתוך 15 בתי ספר באזור שלי, יש רק אחד עם מגמה כזאת.

1Reebok

New member
שתיקת הכבשים - דוגמה נהדרת.

יש שם סיקוונס פשוט מבריק של עריכה מקבילה שבו רואים מלא סוכני FBI באים לבית של באפאלו ביל (הרוצח), ומצלצלים בפעמון, ובמקביל רואים אותו במרתף ושומעים את הפעמון והוא עולה, ובמקביל רואים את קלאריס הולכת לכיוון בית... ובזכות העריכה הצופה בטוח שכשבאפאלו ביל יפתח את הדלת, הוא יראה מלא סוכני FBI, אבל אנחנו רואים רק את קלאריס.

זה טריק מעולה והוא רק אחד מהאופנים שבו הסרט תורגם היטב מהמדיום הספרותי למדיום הקולנועי.

למעלה