צריבת MP3 ל-CD

fishkey

New member
צריבת MP3 ל-CD ../images/Emo92.gif

יש לי כנראה בעיה בסיסית בהבנת הנושא. חשבתי שהרעיון הוא היכולת לצרוב מספר גדול של שירים לדיסק אחד. יצרתי היום את הדיסק הראשון שלי (ב-NERO) והנה להפתעתי לא יכולתי לצרוב יותר מ-12 שירים בערך. כל שיר הוא בממוצע 3MB. אז מה אני עושה לא נכון?

amni

New member
כנראה נעשתה המרה מ MP3 ל CDDA

והצריבה הייתה בפורמט CDDA שהוא הפורמט בחנויות לתקליטים. בפורמט CDDA במדיה של 74 דקות נכנסות בדיוק 74 דקות של מוסיקה, חנויות התקליטים מוכרות מקסימום 74 דקות בתקליט. זה יוצא בין 10 שירים ל 15 שירים בתקליט. נדמה לי ששאלת כבר את השאלות האילו.

dino_din

New member
הסבר

MP3 הוא פורמט שמכווץ קובצי מוזיקה בצורה מאוד משמעותית. אם אתה צורב על דיסק קובצי MP3 בלי להמיר אותם (הקבצים יצרבו פשוט כ MP3 רגיל ) אז באמת אפשר לצרוב עשרות ובדר"כ אפילו מאות קבצים על דיסק אחד. אבל - בצורה הזו ניתן יהיה לשמוע את השירים רק במחשב ע"י שימוש בתוכנת נגינה. אם אתה ממיר אותם כדי לצרוב לדיסק שיוכל להתנגן בכל נגן דיסקים רגיל (מערכת סטריאו או רדיו דיסק ברכב) אז הם תופסים מקום בדיוק על פי אורך השירים וזה מאפשר צריבה של כ 10-15 שירים (שזה עד 74 דקות). בברכה, דינו_דין.

צבתות

New member
בת´כלס..

אתה יצרת בנירו דיסק אאודיו, שמתנגן בכל מערכת סטריאו, דיסקמנים וכו´. על מנת לנצל את היתרון של MP3 אתה צריך לצרוב דיסק מידע (data disk), עם הקבצים. ואז, דיסקמנים של MP3 ונגני Mp3 יוכלו לנגן אותם...

למעלה