צרות של עשירים

דותן1

New member
צרות של עשירים

שלום רמי אני בן 24, 1.87, 87 ק"ג, 13.4% שומן (לא קבוע- ומיד תבין) הבעיה שלי היא שאני לא מצליח להגיע לכמות הקלוריות היומית- ללא ג´אנק. אני מוסיף 3 פעמים ביום אבקה לעלייה במשקל, חוץ מ- 3-4 ארוחות מאוזנות- שיותר מזה אני לא מסוגל לאכול (גם זה די בכח) וזה בכל זאת לא מספיק. כשאני מוסיף "שטויות" אני מצליח לשמור על המשקל (וקצת לעלות) אבל כאשר אני מנסה להיפטר מהשומן (אירובי/מוריד ארוחה)- אני מאבד מסת שריר במהירות-והמון! אז נכון שהגוף יפה, אבל מה זה שווה אם הכרס מבצבצת ו"מוחקת" את הקוביות? בתקווה שתוכל לעזור לי למצוא את האיזון...

ג´אנק פוד

מספר שאלות לי אליך: האם אתה מתאמן בחדר כושר ? אם כן כמה פעמים ואיך אתה מתאמן ? איך אתה קובע את אחוז השומן ? כיצד אתה יכול לקבוע בודאות שאתה יורד במסת השרירים ? מה זאת האבקה שאתה לוקח ? מה זה ארוחה מאוזנת אצלך ? הבעיה שאתה מגדיר לא נובעת מג´אנק פוד ובכל זאת אנסה לענות על עליה: אם תאכל 5-6 ארוחות (לא גדולות) ביום ותקפיד על חלוקה נכונה בין אבות המזון לא תהיה לך פגיעה ברקמת שריר. הגוף מפרק שריר שחסר לו אנרגיה כלומר אחרי מאמץ אירובי או אינארובי בחדר כושר חסר לגוף אנרגיה (בעיקר פחמימות) ולכן אם לא תקפיד לאכול תוך שעה מסוף האימון הגוף יצטרך לפרק רקמת שריר להפוך אותה לשלד פחממני ולהשתמש בזה לאנרגיה. לכן הקפד על מספר הארוחות, הקפד לאכול תוך שעה מסוף אימון, התאמן בחדר כושר על השרירים בכל הגוף, ותר על ה"שטויות", הקפד לבצע אירובי בעצימות של עד 70% מדופק מרבי למשכים של עד 30 דקות. לידיעתך להיפטר משומן חשוב לבצע אירובי, עבודת שרירים וכמובן לשמור על מאזן קלורי שלילי. אם תקפיד על הוראות אלו תראה שיפור במשך הזמן.

דותן1

New member
אולי מצאנו את הבעיה

תמיד חשבתי שאני אמור לשמור על מאזן חיובי (במקצת) וזו כנראה הסיבה להצטברות שומן. אתה אומר שכדי להגיע לתוצאה הרצויה אני צריך לשמור על מאזן קלורי שלילי, אבל כאשר אני מוריד את כמות הקלוריות היומית אני מאבד שריר (ורק מעט שומן). אז אולי אני צריך בעצם לשמור על מאזן שווה? ואם כן, אז איך אני יכול לחשב את כמות הקלוריות שעלי לצרוך ביום? בקשר לשאלותיך: אני מתאמן כבר למעלה מ-4 שנים עפ"י תוכנית שאני מחליף כל חודשיים ומטרתה העיקרית היא היפרטרופיה (בתקופה הזו העלתי 20 ק"ג-בעיקר של שריר). את % השומן לא ניחשתי, אלא מדדתי (בוינגייט) ובקשר לאבקה, היא נקראת gain rx 3000 של חברת usa pro ...

מאזן ...

קשה לומר לך בוודאות כמה קלוריות לאכול ביום (צריך להיבדק בשביל זה). אבל הקפד לאכול ב-10% פחות ממה שאתה אוכל היום, הקפד על ארוחות ואימונים אירובים כפי שציינתי בהודעה האחרונה. לגבי איבוד שריר, אם תקפיד לאכול כפי שהמלצתי לא תאבד שריר אלא שומן. לתוצאות טובות צריך סבלנות ! בהצלחה

למעלה