צרות של עשירים

גאולה1

New member
צרות של עשירים

מבקשת עצה, מבקשת לא לשפוט אותי. תודה מראש. אני בת 42, יש לי ילדה בת שש, וילדה בת שנה ושבעה חודשים. אחרי טיפולי הפרייה שראייתי פעמים את המוות. כעשר שנים עשיתי טיפולים. בטיפול לבת השניה נישארו לי שמונה מוקפאים. לא רציתי להשמיד את המוקפאים אחרי מה שעברתי. ולא האמנתי שאני יקלט להריון, מהמוקפאים. כרגע אני בהריון מהמוקפאים מהטיפול לילדה השניה. אני מאוד מתביישת להיות בהריון בגילי. למרות זאת אני ממשיכה את ההריון. הבעייה שלי מה אני יעשה עם הארבע המוקפאים שנשארו לי. בלי שהמצפון יפריע לי. מצטערת אם לא הסברתי את עצמי טוב. תודה מראש.

Deosette

New member
אלו לא עוברים חיים

את לא תהרגי אותם. לדעתי אין צורך להפרות אותם רק בגלל המצפון, זה טיפשי. איך את רוצה שהילדים האלו יגדלו במחשבה שהולדת אותם בשל נקיפות מצפון? לדעתי בשל גילך, ההלכה לא תצפה שתלדי את כל הארבעה.

תהלים

New member
בהצלחה

בס"ד אינני יודעת לגבי ה"מוקפאים" אך מה הבושה להיות בהריון בגיל 42?!!!!!!! שיהיה לך הרבה מזל טוב ונחת מהילדים!

לגאולה נשמה

זאת שאלה שלדעתי צריכה להגיע לרבנים יותר גדולים ומנוסים מאיתנו אם תרצי אוכל לתת לך טלפון של רב כזה ותשאלי שם ,

איתמר770

New member
בהצלחה עם ההריון !

כל הכבוד לך על הרצון ללדת גם בגיל כזה ! בהצלחה, ושיהיה לך גידול קל ונעים של הילדים ! לגבי המוקפאים- לא נראה לי שאת צריכה לעשות איתם משהו. בסך הכל - אין חובה לגדל אותם.

איני בקי בסוגיה זו...

אבל נראה לענ"ד שביצית מוקפאת אין איסור הלכתי להשמידה. מבחינה רגשית אולי ניתן לתרום אותן. הקב"ה יעזור והריונך יעבור בקלות תלדי במינימום צער, רוב אושר ונחת מילדייך בהווה ובעתיד.

למעלה