צרות של עשירים

צרות של עשירים

למה צריך להקים חברה ולעשות אקזיט? כדי לעשות מכה של כסף ולברוח אי אפשר פשוט לעבוד בחברה להנות מהפירות שלה ושכולם יקנאו. לדוגמה: אדון גוגל בא ורוצה לקנות את החברה שלי כי 1. החברה שלי מאיימת על אדון גוגל 2. החברה שלי היא חברת נישה וגם הוא רוצה את הנישה הזו 3. בעצם למה לא להתקשט בחברה חדשה? אז אני אומר לאדון גוגל- יש לי "פרה חולבת", מה זה אומר? זה אומר שלסטרטאפ שלי יש עוד מוצרים לפתח וצריך לממש אותם כדי שיהיה לי סיפוק מפיתוח המוצרים שלי- גם ככה אני ארוויח כסף, ולא בוער לי למכור את החברה מה אדון גוגל צריך לעשות?
 
נשאלת השאלה

מה זה קשור למשהו בכלל
וברצינות - מה זה, פרסום סמוי לא משהו?
 
בעצם אני רוצה לשאול

מדוע יש תרבות של אקזיטים בארץ? למה חברה רצה מהר מהר לפתח טכנולוגיה ולרוץ למכור בכמה מליוני דולרים? למה לחברות האלה אין אורך נשימה להיות כמו כל חברה נורמלית?
 
לדעתי

הלא מקצועית בכלל, זה עניין של תרבות בעיקר. אנחנו במן תרבות כבאת שלא בדיוק מעודדת אופי ובנייה לטווח ארוך, אלה הצלחה ופרסום מהיר, וכסף גם אם זה בא קצת עם לדרוך על אחרים. דווקא בתחום של פיתוח משחקים אני חושב שהמצב יותר טוב, ואני שמח על זה. יש דווקא הרבה מפתחי משחקים בארץ שהיצירתיות, והאיכות הם כן משהו שמוביל את היצירה שלהם, והם כן מפרגנים ועוזרים בסך הכל ועוזרים אחד לשני. זה הכל תלוי במי בעל הכוח בחברה האם זה משקיעים שמעניין אותם בעיקר הכסף, או אנשים שהם גם היוצרים. מה שכן אני לא רואה ניגוד בין שני הדברים, אפשר גם וגם.
 
אני מסכים איתך

זה תרבות של לעשות מהר. כמו למכור איזה מוצר ולשכוח לתת את השרות אחרי זה. אנחנו יודעים שרוב המוחלט של הסטרטאפים בארץ נוחל כישלון ורק בודדים מצליחים להרוויח, ורק מעטים מבין הבודדים מצליחים בגדול. מרוב אפליקציות לא רואים את היער. אבל כן בפיתוח משחקים כי זה אף פעם לא נגמר ותמיד יש חידושים. צריך לפרגן לזה כי זה אתגר ומי שעושה את זה כל הכבוד לו. לגבי משקיעים הם רואים את השורה התחתונה: איך מכסים את ההשקעה ומתחילים להרוויח. מצד היוצר: לפתח חדשנות, להתמודד עם אתגרים וגם להרוויח.
 

ahillel

New member
זה לא קשור ללמכור את המוצר ולשכוח את השרות

זה נובע אך ורק מהמציאות הכלכלית-חברתית העגומה של ישראל. במילים יותר פשוטות, בגלל שהשכר הממוצע (ו/או החציוני, שזה המדד הנכון יותר) בישראל כל כך נמוך, אנשים לא חושבים פעמיים לפני שהם עושים אקזיט. ובצדק מבחינתם. במישור הפרטי שלהם הם הצליחו. במישור הלאומי בטווח הארוך לעומת זאת זה גורם לנזק עצום לכלכלה הישראלית, שמאבדת את החברות הללו לענקים מחו"ל.
 

swym

New member
הכל קשור למימון: קרנות הון סיכון

לא מעט כסף לחברות סטארט אפ מגיע מקרנות הון סיכון. יש לך מושג איך קרנות כאלו עובדות? קרן הון סיכון לוקחת כסף ממשקיעים, ואז פורסת אותו על פורטפוליו של השקעות במשך מספר שנים. במודל הסטנדרטי הקרן מתחייבת להחזיר למשקיעים את ההשקעה (ובתקווה את הרווח) אחרי שבע שנים. למה שבע שנים? פשוט כי החליטו שצריכה להיות נקודת יציאה - כמו בפיקדון בבנק. קרן לא תוכל לתפקד אם המשקיעים יוכלו להוציא את הכסף שלהם בכל רגע שהם רוצים, והמשקיעים לא רוצים שהכסף ישכב בקרן שלושים שנה. אז מה קורה אחרי שבע שנים שבהן הקרן השקיע כסף בסטארט אפ שלך? היא רוצה לממש אותו בחזרה, והדרך הכי פשוטה לעשות את זה היא הנפקה ציבורית או רכישה של שחקן אחר. ליזם ברוב המקרים אין בשלב הזה כסף לקנות מהקרן את חלקה בהשקעה (אחרת הוא מלכתחילה לא היה צריך אותה), ובדרך כלל הקרן מדללת אותו בצורה כזו שאפילו לא יהיה לו רוב בהצבעות על מכירת החברה. ככה שהכל נע סביב המודל שמזין את הסטארט אפים בכל העולם כי בישראל פשוט יש הרבה יותר סטארט אפים במקומות אחרים. דווקא בעולם המשחקים זה לא נפוץ כי קרנות הון סיכון לא מעורבות כל כך בהשקעות במשחקים (אבל יש יוצאי דופן נדירים: למשל קרן ההון סיכון Elevation Partners של בונו מU2 ש"עשתה סיבוב" על Bioware - השקיעה בה ומכרה אותה אחר כך לEA במאות מיליונים).
 
למעלה