צרות של עשירים?...

• פותח הנושא btIL
  • פורסם בתאריך

btIL

New member
צרות של עשירים?...

שלום רב, אני עוקב סמוי אחר הפורום כבר זמן ומתרשם מאוד מהרצון הטוב והעזרה שאנשים מציעים פה. גם לי כמו רבים אחרים שכותבים וקוראים פה ישנו קושי מסוים שאני מעוניין להתגבר עליו... אני כבר בן 27 ומרגיש שאני לא ממצה את הפוטנציאל שלי. אני עובד בעבודה שאני מאוד אוהב ומרוויח יפה, חי ברווחה כלכלית יחסית. מתגורר לבד, בדירה שכורה בעיר הגדולה ולומד לתואר ראשון. יוצא, מבלה ומכיר אנשים חדשים לעיתים קרובות. הבעיה שלי היא שאני מרגיש שני לא ממצה את הפוטנציאל שלי. למרות ההצלחות היחסיות שאני חווה בחיים שלי אני מרגיש כל העת שאני יכול יותר. אני מאמין שאחת הבעיות העיקריות שלי היא חוסר אסרטיביות - אני מצליח לעמוד במטלות שאני מציב לעצמי בחיי האישיים, בעבודה ובלימודים אבל תמיד ברגע האחרון. אני מרגיש שחסר לי כיוון להתפתחות שאליו אני אשאף. אני לא מצליח למצוא את הכיוון הזה. העבודה שלי היא זמנית, למרות הכיף שאני חווה בה אני מודע לעובדה שלא אוכל להמשיך בה לאורך זמן ואני לא מצליח לראות כרגע איך אני עושה את המעבר הזה.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
כיוון

נדמה לי שהגדרת את הבעיה - אין לך כיוון שאליו אתה שואף להתקדם, ולכן אתה לא מתקדם. זה נשמע כמו מקום טוב להתחיל לעבוד. בדרך כלל יש דברים שמושכים אותך, אך אתה חושב שהם לא מציאותיים ולכן פוסל אותם. אם כל האפשרויות היו פתוחות וקלות להגשמה - מה היית עושה אז? באיזה תחום היית עוסק? מה היית לומד?

yifat01

New member
כמה כיוונים למחשבה

ראשית, זה נפלא שאתה מודע ליופי שיש בחיים שלך כרגע - אתה מאושר מהעבודה, מהמצב הכלכלי והחברתי וכו'.. יחד עם זאת אני שומעת שאתה מרגיש שאתה יכול יותר... - תנסה לחשוב, מה צריך לקרות בחיים שלך כדי שתוכל להגיד " אני מבסוט עכשיו - זה מה שרציתי"? כיצד תחושת מימוש הפוטנציאל שלך תבוא לידי ביטוי במציאות ?ומה אני צריך לעשות כדי שזה יקרה? בעניין "הכל ברגע האחרון" - שווה לבדוק מה אתה מרויח מההתנהלות הזו של הרגע האחרון. האדם הוא מפעל רווחי - תמיד הוא יפעל במקום בו יש לו יותר רווח מהפסד. ערוך לך רשימה מהם הרווחים מההתנהלות הנוכחית שלך ומה הם ההפסדים. אם בכל זאת תחליט שהתנהלות כזאת לא משרתת אותך יותר - זה נפלא - תתחיל לפעול לשינויה! בנושא העבודה שאתה אוהב, תמיד יש יותר משתי אפשרויות. אנחנו בדרך כלל כבולים בדרך המחשבה שלנו ומוצאים את עצמנו חוזרים שוב ושוב לאותן המחשבות... כאן בא היתרון הגדול של להתייעץ / להעזר במישהו נוסף על מנת לפתוח בפניך מניפה של אפשרויות נוספות שלבד לא תמיד מצליחים להגיע אליהן....ברגע שייפתחו אפשרויות נוספות אולי לא תאלץ לבצע את המעבר למשהו אחר, אלא אם כן תחליט על כך מתוך מקום של עוצמה ובחירה. כאדם שמצליח לעמוד במטלות שהוא מציב לעצמו בחיים אני בטוחה שתצליח גם הפעם ! :) בהצלחה :)

תוהה?!

ביטי-איי-אל היקר האם אלו באמת צרות של עשירים או שאתה מסתתר תחת ביטוי שיקטין את טרדותיך ? אין ספק הצלחותיך בתחומי החיים השונים הם ניראים לעין הקורא ללא ספק ! ההצעה הכי טובה שאפשר לתת לך היא פשוט להבין שאתה רוצה יותר. וזה לגיטימי ואפשרי. כצעד ראשון אולי תברר האם הצורך נובע מרצון אמיתי שלך -תשוקה שלך ל....? או מרצון להערכה ע"י אדם כלשהו? והצעד השני שהוא כלל פשוט באימון זה הצב לך מטרות ברורות ודרכך תהיה קלה הרבה יותר-למה אתה שואף בכל תחום בחייך? וזהו המגדלאור של חייך המון בהצלחה

CIsaac

New member
הסקרנות הרגה את החתול

אבל אני לא חתול - אז מותר לי. אם תרצה לשתף - אשמח לקרא. סיקרנת אותי. אתה מרגיש שאתה לא ממצה את הפוטנציאל שלך. מהו הפוטנציאל שלך? אתה מרגיש שאתה יכול יותר. אז מה? כולנו יכולים יותר ממה שאנחנו עושים בתחום זה או אחר. מדוע זה מייצר אצלך רגש של אי נוחות? אתה מציין בעיה של חוסר אסרטיביות, ומסביר שזה בא לידי ביטוי בעמידה בכל המטלות אבל רק ברגע האחרון. אתה מרגיש שחסר לך כיוון להתפתחות שאליו תשאף, לא מצליח למצוא את הכיוון הזה. מה עולה בדעתך עכשיו שסיימת לקרוא את ההודעה הזו? איציק

bridges

New member
מה היית רוצה להיות?

ואני לא מתכוון אם היית רוצה להיות עו"ד או רופא. אני מתכוון, איזה אדם היית רוצה להיות? זהו זה. זה כל מה שרציתי לשאול. רונן

יודה ב

New member
צרות של עשירים?

אתה מתחיל ממקום מצויין, אתה יודע שיש לך פוטנציאל שאתה לא מגשים אותו. מהו אותו מקום שבו הייתה רוצה להיות כשתגשים את הפוטנציאל שלך? האם אתה מסוגל לדמיין את עצמך במקום שבו אתה ממש מרוצה מחייך וממיצוי הכישרונות שלך? איך תרגיש שם? מה יהיה לך שם? נסה לדמיין את המציאות הזו ולשאול את עצמך מה אתה עושה שם מבחינת העיסוק, המקצוע. עשה זאת מבלי לתת למציאות הנוכחית ולשאלה איך תגיע לשם להפריע לך. פשוט נסה לחשוב, אם היתה לך משאלה, מה הייתה מבקש להיות. כשתקבל תשובות לשאלות אלו, תהייה לך תשובה טובה לשאלה "מה אני רוצה להיות כשאיה גדול?". גדול בכל המובנים. מכאן ממשיכים לשאלות הבאות של איך אני יכול להגשים את שחלמתי. כדי לעשות את התהליך בצורה יעילה אני ממליץ לך על אימון שיכול מאוד לקדם אותך בסגירת הפער בין הפוטנציאל שלך למקום בו אתה נמצא.

למעלה