צרות של עשירים

רינת200

New member
צרות של עשירים

שאלה לי, הבן שלי שעולה לכיתה א, לימד את עצמו לקרא. כלומר בגן חובה למדו אותיות והוא עשה לבד את הקפיצהלקריאה, והוא פשוט לקח ספרים והתחיל לקרא. חשבון הוא אוהב מאוד ועושה חשבון ברמה של כיתה ג בערך. שוב אני לא דחפתי, הוא שואל מתענין ולומד לבד. מה ילד כזה יעשה בכיתה א? מה עושים שלא ימות משיעמום? ובבקשה אל תטיפו לי שלימדתי אותו לפני הזמן, כי לא לימדתי אותו הוא למד לבד..

מחשבות

New member
שאלה טובה. מאחר וכיתה א' היא חשובה מאוד,

חשוב מאוד שלא ייגרר להפרעות. חשוב שיתסגל היטב לחיי בית הספר והקפצת הכיתה תהיה אופציה בכיתות גבוהות יותר. אלה בהחלט צרות טובות ועדיין צרות.

אתי77

New member
דברי עם המורה

אם יש לך מזל ומורה טובה, יהיה לה מוכן, דפי עבודה לילידם קוראים, והיא גם תדע איך לעניין אותו בזמן שיעור. דברי גם איתו, שידע שלמרות שיודע לקרא, יש עוד דברים שהוא צריך ללמוד. גם אם הוא קורא, לא בטוח שהוא קורא מדוייק, אלא יכול להיות שהקריאה שלא גלובלית. יש גם כל מיני דברים שלומדים, כמו סימני פיסוק, כמו כתיבה, הבנת הנקרא,זכר-נקבה וכו', דברי איתו ועם המורה והיא תוכל לקבוע מתי מותר לו לעסוק שמשהו אחר ומתי חשוב שיקשיב בשיעור. בהצלחה!

freearth10

New member
תבורכי!

היי רינת 200, ממליצה שתדברי עם המורה , כדי שהיא תדע איך לעניין אותו בשיעור. בכיתה א נלמדות מיומנויות רבות: הקשבה, שיתוף פעולה, החוזקות שלי, החולשות שלי,מי אני בחברה, איפה הגבולות שלי... להיות תלמיד טוב - זה לא תמיד כזה מן רע. זה יכול להעלות לו את הדימוי העצמי. ילדים י אהבו אותו כי הוא כזה "חכם". לא פעם ראיתי ילדים "חכמים" שלאחר תקופה מסויימת נפלו בין הכסאות כי לא שמו לב שהכיתה כבר מזמן עברה את הרמה ההתחלתית שלהם. ודרך אגב, איך כתב היד שלו?
מאיה

ילדים קוראים לפני העלייה ל- א

ממקום של מורה... חשוב מאוד ליידע את המורה במידע החשוב הזה. חשוב לי להדגיש כי אני מדברת ממקום אישי, בדרך שבה א נ י עובדת... לא בטוחה שכולן עובדות כך (מקווה מאוד שכן...
). בחודש-חודשיים הראשונים (תלוי בחגים) אני מלמדת קריאה במליאה, כלומר, את כל הכיתה יחד. לאחר חופשות החגים אני עורכת אבחוני קריאה לראות את שליטת הילדים בחומר שלמדנו עד כה ובסופם מחלקת את הילדים לקבוצות הקנייה, לפי רמות (כמובן שהילדים לא מודעים לרמות השונות, לפחות לא בהתחלה). כך מתנהל תהליך רכישת הקריאה- כל קבוצה מקבלת מספר הקניות קריאה בשבוע, בהתאם לרמתה... ישנן קבוצות ששועטות קדימה, ישנן שמקבלות תרגול נוסף. התרגול שונה גם בחוברות העבודה, במוקדי הפעילות ובדרישות שלי. ילדים, אשר עולים קוראים, מן הסתם יקבלו משימות אחרות, לא יצטרכו לתרגל את התרגול הראשוני בחוברות ויתבקשו בהמשך השנה לרכוש חוברת אחרת, מתקדמת יותר... אם בנך קורא, זה טוב ויפה וחשוב לעדכן את המורה, כדי שתערוך לו אבחון כבר בתחילת השנה ותקדם אותו כפי שנראה לה לנכון, בהתאם ליכולתו. רק לידע כללי, אני נוהגת לבנות עבור הילדים הקוראים תוכנית עבודה אישית: פיתוח מיומנויות שפה, הרגלי עבודה וכו' כפי ששאר הילדים לומדים, רק עם טקסטים ברמה גבוהה יותר. אם יש לך שאלות נוספות- אשמח לסייע.

ruthi26

New member
רינת ברכותיי

ישנם ילדים שקשה להם מאוד בכתה א', וישנם ילדים מבורכים בכישרונות. אני יכולה לספר לך מניסיון אישי, גם הבן שלי מחונן כמו הבן שלך, הוא הגיע לכתה א' קורא, המורים נותנים להם כל מיני חוברות וכל מיני עיסוקים לעשות על מנת שלא ישתעממו, ובמשך הזמן הכתה תדביק את הפער ותגיע לרמה שלו, לומדים הרבה מאוד דברים בכתה א', לא רק קרוא וכתוב, גם הבנה של סיפור ועוד ועוד.. שיהיה בהצלחה, דרך אגב הילדים המחוננים זקוקים כל הזמן לחומר לימוד, ומעוניינים ללמוד ולדעת הכל, אני ממליצה לך לקנות את האינציקלופדיה של טיים לייף, הילד שלי מאוד אהב אותה ואוהב עד היום, ותתכונני כי יש הרבה מאוד שאלות, שיפנו אותך לאנציקלופדיות, אבל זה כייף תיהני. רותי

באיזה חודש הילד נולד?

קריאה וחשבון ברמה של כיתה ג' לפני כיתה א' זה חבל על הזמן. הוא ישתעמם מכל דקה. קודם כל כדאי לדבר מראש עם המורה על זה, אח"כ לראות איך הוא משתלב. אם זה אכן כך והוא שולט בקריאה וגם בחשבון ברמה כל כך גבוהה, אז כדאי מאוד להקפיץ כיתה. הכיתות הראשונות אינן קשות כל כך והן הזדמנות נפלאה לקפוץ כיתה ולהרוויח קצת זמן. כמישהי שסיימה בית ספר לא מזמן, אני יכולה לומר שמערכת החינוך איננה כה טובה ומעולה, שמצדיק שהיא תגזול מחיי הילדים 12 שנה.

זה לא כל כך נכון

כיתה א' היא הכיתה הכי חשובה בביה"ס, לאו דווקא מבחינת הקניית ה"חומר הנלמד" אלא בעיקר בשל הקניית הרגלי העבודה, כיצד כותבים במחברת, כתיבה בכתב, כיצד עובדים באופן עצמאי / עם חברים וכו'... בכיתה ב' מיישמים את כל מה שנלמד בכיתה א', אז אם הבסיס לא יהיה חזק ויציב, יהיה לו מאוד קשה בשנים הבאות. אין ספק שצריך לבנות עבורו תוכנית ברמתו, מעניינת ומאתגרת...

פלגיה

New member
זאת העצה הכי גרועה שאפשר

כיתה א' היא הכיתה הכי חשובה בבית הספר. לא כדאי לפקשש אותה. בכלל הקפצות לא מומלצות ולא יעילות, כי אחרי חודשיים של השלמת החומר הילד שוב הכי טוב בכיתה ושוב משתעמם (אם הוא מהמשתעממים). צריך לדעת לאתגר את הילד בכיתתו ולא לחפש מפלט במקומות אחרים.

galitpa

New member
ומה עם החברים? הבן שלי כזה, קורא מגיל 4,

וחשבון ברמה של כיתה ג' לפחות. גם לי אומרים שהוא ישתעמם, אבל אני "בונה" על הרצון שלו ללמוד. עובדה, גם מהגננות הוא למד. יש גם שיעורי חינ"ג ועוד תחומים שלומדים בכיתה א' (למרות שמאמינה שיהיה לו קל, אבל לך תדע...). והכי חשוב, לטעמי זה החברים. יש לו שלושה חברים שמקנים לו ביטחון וזה חשוב לו פחות, שכן שוכחים לעיתים קרובות שמדובר בילד בן 6, ועם כל הידע שלו הרבה פעמים התחום הרגשי שלו תואם לגילו, מה שאצל הבן שלי, לפחות, גורם לרגישות יתר, אם אפשר לומר...

רינת200

New member
תודה לכולם

תודה, האמת שעל הדבר הכי פשוט ואלמנטרי של לדבר עם המורה לא חשבתי, הנחתי שהיא תהיה עסוקה מידי, בישביל כל ילד, אבל עקב ההמלצות כולל ממורות אני בהחלט הולכת לעשות זאת. אני לא מתכוונת להקפיץ אותו הוא לא ילד גבוהה ואני חושבת שיהיה לו קשה חברתית אם נקפיץ. אבל שוב תודה על כל התגובות

למעלה