צרות עם מה הכנסה

shellyland

New member
צרות עם מה הכנסה

אחד העובדים שלי שאל אותי למה "מנכים" מס, כלומר - מה פירוש המילה ומה מקורה. לבושתי הרבה לא ידעתי לענות לו, אבל הבטחתי שאתם תדעו.

גנגי

New member
טוב. נכנעתי.

מהשורש נ.כ.ה. נגזרות מילים כמו - מַכָּה, הִכָּה (שורש,גלים), נָכֶה, ועוד. אפשר להבין שהרכיב הסמנטי המשותף הוא סוג של פגיעה או כוחנות: מי שמכה שורש מחדיר בכוח את שורשיו לאדמה (גם אם רק באופן מטאפורי), מי שמכה גלים "עושה רעש", מטלטל אחרים, ומי שנכה ספג פגיעה או מכה (פיזית או נפשית). מה שמנכים מאיתנו בעצם מורידים מאיתנו, זה סוג של פגיעה בשלם, גריעה ממנו. מנכים מס = גורעים מהכנסתנו = פוגעים בנו. מ.ש.ל.

גנגי

New member
אתה רואה שאני עונה?

רק צריך לקרוא...

בין השורות...

את מקבלת שגיאות ממני בחינם משמע "היום בבוקר" זו שגיאה או לחלופין את מקבלת ממני שגיאות בחינם משמע הקביעה ש"היום בבוקר" זו שגיאה - היא שגיאה. קטונתי.

גנגי

New member
אתה?! קטונת?!

"הבוקר" כבר אומר "היום", על כן המהדרין (=אנחנו) יאמרו "הבוקר" בלבד. וכל המוסיף גורע (או מנכה...
). ~גנגי מנכה את השולחן מהפירורים, שזה נותנת להם מכות שילכו כבר~

../images/Emo24.gif מה שמחזיר אותי לשאלה

אם כן, אנו, המהדרין צריכים לומר "הצהריים"?
ההגיון שלי אומר שכן, אבל זה נשמע לי כל כך מוזר להוציא את זה מהפה. אז אולי אני צריך ללכת לרופה פה ולסת שינכה לי את הפה מהמילים שלא מצליחות לצאת ממנו באופן טבעי?

גנגי

New member
שאלה מכשילה שאלת, בני...

למיטב ידיעתי אין לומר "צהריים טובים", אלא רק "בוקר טוב" או "ערב טוב". כך בעברית תקנית. אבל זה שאני משתמשת רק ב-"הבוקר", "הערב", לא אומר כלום לגבי "הצהריים". בחיי שאין לי מושג... אי אפשר לעקוף את זה באלגנטיות? זה לא ממש נשמע לי טוב. מעולם לא שמעתי צורה כזאת במשמעות של "היום בצהריים".

גנגי

New member
כשאני מסתרקת

יש תהליך אוטומטי של ניכוי (במקור) של 10% מהשערות שלי. 68% מהשערות שנוכו מגיעות לרצפה, ושם מתבצע עוד ניכוי של 50% שאני מצליחה למצוא בצורת כדורי שיער. את מה שנותר מחלקים לנזקקים. מישהו צריך?

מוגג

New member
לא אגרר לפרובוקציות

אני עצוב. לכן לא אגיב לכל ההודעות מסמרות השיער שמכדררות כאן, מעלי. ובטח ובטח שלא אסביר מה זה *ניקור במכוי* שדוסקלד [אני אסביר לאט למתקשות - דוסקלד, לא מה שדוס קלד,, אלא מה שהוקלד כתוצאה ממילוליות מאותגרת. אני מקווה שלא הובנתי כהלכה.] אם הייתי במצברוח מתאים הייתי מנחש שניקוי במכור מקורו במכורה שהיא היא קור מחצבתו הגרעיני של כל קורא ומכריו. לכן, הניקוי מתבצע עוד בהולדתו של המנוקה היוצא לעולם הקר והמנוכר ונותר לחרחר עצוב ומקורר ככִּרכר שנוקר בלי ביקור של מכר. ואגב אין צורך לומר הצהריים או בצהריים כי הצהריים כהרף עין ולכן לא כדאי להקדיש להם זמן. יש לפני הצהריים ואחר הצהריים, והצהריים הם חצות היום.

גנגי

New member
מה שאני אוהבת אצלך זה

שאפשר לסמוך עליך שלעולם לא תיגרר לפרובוקציות.

למעלה