צרות במקלחת....

צרות במקלחת....../images/Emo4.gif

מעוניינת לדעת.... מכיוון שיש מלא שיטות ולכל אחד יש את הדרך שלו.... הייתי מעוניינת לדעת... איך אתם מתמודדים עם צרות במקלחת..? והכוונה היא... דוגמה : סייח.. שהיה במרעה עד גיל שנה + וכמעט לא התעסקו איתו.. לא מוכן לעמוד בשקט.. ברגע שהמים נוגעים בו הוא קופץ על 2 עד כדי "התאבדות".. מה עושים?? (יש לי את הפיתרונן שלי לעניינין פשוט מעוניינת לדעת מה השיטות שלכם
)

אצלינו

הסוסים כמעט ולא עושים בעיות. חוץ מאחד אבל היום הוא כבר בסדר. הבעיה העיקרית זה שלפעמים הסוס זז הצידה, ואם לא גורמים לו להפסיק הוא עושה אפילו סיבוב שלם. במקרה כזה מצליפים עם החבל הולכה על צד הגוף שלו נגד כיוון הסיבוב. לדוגמא: אם הסוס זז לכיוון ימין, יצליפו עליו מצד ימין. אם הסוס בכלל מנסה להתפרע, אז כמובן שמנסים להחזיק אותו לנסות להרגיע אותו, ואם הוא משתחרר, אז זה כבר לא קשור לעניין. אם הסוס פוחד, מתרחק מהמים מפחד, מרים את הראש ועושה בעיות, אז פשוט מראים לו מזה מים. מקרבים לו אף האף שיריח את זה (ממרחק קטן), מרטיבים את היד ונוגעים לו אזור הפה (איפה שהשערות חישה), מעבירים עליו לאט את המים, בעצם מראים לו שמים זה לא דבר מפחיד. אממ וזהו

fliperit

New member
כששוטפים סייח

בכל מקרה עדיף שמישהו יחזיק אותו, ושהוא לא יהיה קשור. ככה הוא כמעט לא יכול להתאבד. חשוב מאוד גם לוודא שיש משטח גדול בלי מכשוליםפ, שאם הוא ירצה לברוח מהמיים הוא לא יתקל בכלום. ונעבור לפיתרון: להתחיל מהרגליים הקדמיות, לאט ובזרם חלש ונעים- אם יש עדיף מים פושרים ולא קרים. כשהמגע ברגליים כבר לא מפחיד להתקדם לאט לאט למעלה.

dixie chick

New member
לאט ובזהירות

שמעתי על הרבה טריקים, כולל להשפריץ עליו מרחוק כמו גשם (הרי במרעה הוא עמד בגשם) או להעמיד סוס אחר רגוע ליד אבל ממה שאני ראיתי עד עכשו פשוט הרבה סבלנות ורוגע עושים את העבודה ברוב המקרים... להציג לסוס את הצינור, לגעת בו עם הצינור, להפעיל את הזרם לזרם חלש, לתת לסוס להריח ואולי לשתות, להרטיב קצת, להגביר קצת את הזרם, לתת לו להסתכל מרחוק, לתת לו להריח כן בטיחותי שמישהו יחזיק אותו (ואולי ילבש בגד ים לפני...) וכן בטיחותי לעבוד על זה שהוא ידע לעמוד קשור בסבלנות (תלוי בגיל שלו) לפני המקלחת, אם הוא לא עומד בשקט קשור סתם כך הוא לא יעמוד בשקט בזמן שמשהו מאוד מוזר (לטענתו) קורה

תםטםOHIO

New member
אחרון בשטיפה מסתכל על כולם, ברגוע, או דלי

וספוג. ולהרגיל למגע, גם היד שלך עם הצינור ביחד, המים על היד וכ'. ספרי את שלך

למעלה