צרות בכיתה א'

meyrav a

New member
צרות בכיתה א'

היי עלינו לכיתה א' וגם הצרות עלו כיתה. ויתרנו על הקונצרטה כי לא עשתה טוב, עברנו לדפרקסן (מקבל גם ריספרדל) אבל בחודש האחרון יש בעיוות התנגות די רציניות . (או שהמורה מדביקה לו תווית) אלימות קלה לחברים מתבטא בתפיסת היד או הבגד כאשר לא מקשיבים לו או מבצעים משהו שהוא יודע שאסור או לא צריך (לוקח אחריות על חברים) .\ אני מנסה השבוע לעשות איתו טבלה של חייכנים (בעצת הפסיכולוגית) ולקבל פרס אחרי 5 חייכנים אבל בינתיים המורה כל יום כותבת במחברת קשר אז אין חייכן. וגם אמרתי (איימתי) שלא אחגוג לו יום הולדת בחודש הבא אם לא ישפר התנהגות לפחות בבית הספר\ בינתיים לא משפיע. עצות יתקבלו בברכה. לילה טוב סיימתי לא מזמן משמרת הולכת לישון.

05 מיכל

New member
עצות:

א. בעניין החייכנים: שלא יהיו על "להתנהג יפה". הגדירי בין 5 ל 10 דרישות, שעל כל אחת מהן מקבלים נקודה, ואם הוא משיג 4 מתוך 5 (או 8 מתוך 10) הנקודות האפשריות - מגיע לו באותו יום חייכן. אחרת זה מייאש מדי, ואין סיכוי שיעמוד בזה. בלי הצלחות הוא יתייאש מהר מאוד. ואסור לדרוש שלמות - מוכרחים לתת תגמול גם על הישג חלקי. אל תשכחי שגם הישג חלקי מושג במאמץ גדול! וחשוב מאוד מאוד שהדרישות תהיינה מוגדרות היטב (לדוגמה: "מוכן לשיעור" פירושו שאתה יושב במקום, הספר המחברת והקלמר על השולחן, ואתה שותק ומקשיב למורה. וההגדרה צריכה להיות רשומה ברשימת הדרישות!) ב. ממליצה לך בחום למצוא דרך אלגנטית לרדת מהאיום בעניין יום ההולדת. כי שוב, "להתנהג יפה" זה כללי מדי. חוץ מזה, כדי לא לשבור אותו. תארי לך שהוא יתאמץ, וברגע האחרון יפשל - מה אז? תבטלי? זה הרי יהיה הרסני למוטיבציה שלו! וחוץ מזה, איומים הם עניין בעייתי. ג. אני ממליצה על הנחיית הורים, שבה גם תוכלי ללמוד באופן מדויק יותר איך להשתמש ב"מקלות" ו"גזרים" ולעשות מהם תוכנית התנהגותית מתאימה, וגם תקבלי עוד כלים.

דליה.ד

New member
עיצוב התנהגות

לפי דעתי לילד כה צעיר זו הדרך הטובה ביותר בנוסף ל"אחיזה מכילה".

meyrav a

New member
צרות.. המשך

דליה למה הכוונה באחיזה מכלה? לא נתקלתי במושג. ומיכל התחלנו שבוע שעבר הדרכת הורים . והפשוש התחיל ללכת גם לפסיכולוגית (וגם רב"ע ) אבל אני יודעת שהדברים לוקחים קצת זמן עד שרואים תזוזה. ולגבי היום הולדת , אני מאוד רוצה לעשות לו (עם חברה נוספת) והחצי השני שלי לא ממש מסכים לאור ההתנהגות העכשווית.

05 מיכל

New member
הזמיני את החצי השני להצטרף לדיון

כאן. את יכולה גם לשאול אותו אם כבר עשיתם את הדרוש כדי לתת לילד כלים להתנהג יפה. החצי השני שלך כנראה עדיין לא הפנים שהילד הזה צריך ללמוד איך להתנהג יפה כמו שילד אחר לומד לקרוא, ובשיטות הוראה מתאימות (שאותן תלמדו בהדרכת הורים). אתם גם יכולים להתייעץ בעניין עם המדריך/ה בקבוצת ההנחיה.

זה ממש עונש קשה, לוותר על יום הולדת

נראה לי קיצוני מדי, יש המון דברים באמצע...

למעלה