צרות בבית

טמירה76

New member
צרות בבית

הי לכן, אני עוברת תקופה מאוד קשה עם ההורים והמשפחה הקרובה בגלל היציאה (המאוחרת) מהארון.. אשמח לקבל קצת עצות לגביי איך להתמודד איתם. כי הגישה של "עד שאתם לא תתנצלו על כל הגיהנום שהעברתם אותי, אני לא מדברת אתכם" , לא ממש עבדה עד כה. אחרי הכל מדובר במשפחה שלי שאני מאוד אוהבת.. תודה מראש, ר

יציאה מאוחרת מהארון

אכן בעיה מוכרת. את יכולה להתנחם בזה שעוד מיליוני לסביות ברחבי תבל עברו את אותו המסלול. נכון שלא מנחם? הגישה של "עד שאתם לא תתנצלו...." מיותרת לדעתי. אני מניחה שאת היציאה שלך מהארון החלטת לבצע רק כאשר היית שלמה עם עצמך ומספיק חזקה להתמודד עם ההשלכות. כשאת מבשרת את הדבר למשפחה את בעצם מוציאה גם אותם מהארון בעל כורחם ומבלי שהיו מוכנים לכך. גם הם צריכים להתמודד עם הסביבה שלהם בסוגיות שלפעמים בכלל לא מוכרות להם. עכשיו הם אמא ואבא של לסבית וצריכים עכשיו להתמודד מול הסביבה עם היציאה מהארון שלהם. תארי לך שמישהו היה מוציא אותך מהארון ללא הודעה מוקדמת מבלי שתרצי בכך או מבלי שתהיי מוכנה. זה היה גורם לך להיסטריה. זה בדיוק מה שהם מרגישים. את צריכה להבין אותם ולתת להם זמן. הזמן במקרה הזה מאד משמעותי. צריך לתת לאבק לשקוע, לתת לדברים לחלחל וכל הזמן לחזור ולומר להם שעל אף התנהגותם הלא מקבלת, תאהבי אותם תמיד. יש גם קבוצות תמיכה להורים של הומוסקסואלים ולסביות. נדמה לי שקוראים לקבוצה תהילה. יום אחד הם יבינו שלא שווה לאבד בת רק בגלל שהיא פשוט אוהבת פרגיות ולא בולבולים.... בסבלנות ובהצלחה...

עברתי את מה שאת עוברת../images/Emo140.gif

ולבסוף החלטתי שאלו הם חיי ולמי שיש בעיה שיתמודד עם זה זה לא בעיה שלי יותר אני שלמה עם היציאה מהארון המאוחרת שלי גם עברתי המון מכשולים וכיום זה החיים שלי ולמי שמפריע שיבושם לו

FunkyFresh

New member
עצתי

הי טמירה, דבר ראשון, מזל טוב על היציאה, בטח נדרש הרבה אומץ לעשות מהלך שכזה ובתחושתך באיחור. דבר שני, אני מסכימה עם מה שנאמר כאן שהיציאה מהארון שלך מכניסה מידית את ההורים והמשפחה לארון. מיד עולות השאלות איך הם יתמודדו איתך אם תביאי בת זוג, מה הם יסבירו לדודים,סבתא סבא, שכנים וכד' ועוד שאלות שלרובן אין להם תשובות מיד. אני מציעה לך לתת להם זמן לעכל ולהבין שאת שם לעזור להם (אם יש לך את הכוחות הנפשיים) להסביר להם מה שהם רוצים וצריכים לדעת. כמובן כל זה מבלי לוותר על מי שאת. יש ארגון מדהים בשם תהילה, יש לארגון מפגשים בכל הארץ לכל סוגי האוכלוסיות. המפגשים עוזרים להורים שילדהם להטב"קים להתמודד עם היציאה מהארון. כדאי לך לגגל אותם ולשלוח את ההורים אם הם ישתפו איתך פעולה. אני מניחה שרק כשהם יבינו מה עברת ומה הם יבינו שיש מקום להתנצלות והיא תבוא ממקום אמיתי ושלם. מעבר לזה זה סבלנות, הסברים, הכלה ועמידה על מה שמגיע לך. מזל טוב ותהיי חזקה.

כלעוד

New member
מסכימה ביותר עם כל הנאמר כעיצה לטמירה

אני מעולם לא התמודדתי עם סוגיה דומה. הלסביות שלי צעקה את עצמה החוצה, כך שמגיל 14, לפני כשלושים שנה, אני די לא בארון. לאחרונה הרהרתי בקול ברעיון של חתונה עם גבר, וקלטתי שאמא שלי קצת נבהלה. כל כך התרגלה כבר לזה שאני עם נשים... אבל אני מבינה שזה לא כך אצל כולם, ויש הרבה בעיות וסבל. טמירה, אני חושבת שכדאי לך לפעול לפי מה שייעצו לך כאן, בצורה ברורה וחכמה. כולל ההפנייה לארגון תהילה. ושזה מאד מאד יעזור לך, עד כדי כך שהצרות יהפכו לנחלת העבר, וב"ה הכל יסתדר על הצד הטוב ביותר. שנה טובה חמודה.

למעלה