צרבת

צרבת

לאחרונה סבלתי מצרבות ותופעת ה"החזר הוושטי" במהלך היום ובהמלצת הרופא אני נוטלת lansoprazole 30 מ"ג
כל עוד אני נוטלת את הקפסולות אני מרגישה טוב, העינית ההוא שבימים שאני לא נוטלת – הצרבת חוזרת (אומנם לא כמו שהיתה)
השאלה היא האם ניתן לפתור את הבעיה אחת ולתמיד
יש לי גם הפנייה לגסטרולוג אך אני חוששת מהבדיקה (תופעת הצרבת חדשה אומנם אך מאז ומתמיד אני סובלת מרפלקסים של הקאה בעיקר כשאני מצחצחת שיניים ובזמן טיפולי שיניים)

צרבת

רפלקצים של הקאה כאשר מכניסים משהו עמוק לגרון זה לא דומה לצרבת ומדובר בשני דברים שונים. כאשר יש צרבת זה אומר שחומצה עולה מהקיבה מעלה לושט ולכן מקבלים התחושה של שריפה לאורך הושט. הטיפול שקיבלת מקטין את ההפרשה של חומצה לקיבה ולכן פחות חומצה עולה לושט ומכאן ההקלה. אך טיפול זה לא מטפל בשורש הבעיה שהינה או התחלשות של השסתום בין הושט לקיבה או עקב כך שהשסתום נפתח כאשר אמור להיות סגור. כן מומלץ לפנות לרופא גסטרו כדלבצע הערכה של מימדי התופעה אצלך והאם ניתן לעזור בדרכים נוספות כגון שינוי בהרגלי חיים ואכילה מסויימים ולקבוע מה הטיפול הנכון לגביך. אם אכן יש צורך בבדיקה אנדוסקופית, בדיקה זו הינה היום יחסית פשוטה, בטוחה ונעשית תחת טישטוש על מנת להקטין מאוד את אי-הנוחות של הכנסת האנדוסקופ .

צרבת

לעיתים יד תצורך בטיפול בתרופות דוגמת הלנסופרזול לתקופות ארוכות מאוד. אל תחששי מיעוץ עם גסטרואנטרולוג. המומחה יסביר לך על התוםעה דרכי הטיםול ההתמודדות ואם יהיה צורך בבדיקה, יפרט כיצד מבוצעת , היתרונות והחסרונות וכו. בהצלחה

למעלה