צרבת:../images/Emo84.gif../images/Emo21.gif../images/Emo174.gif../images/Emo96.gif > ../images/Emo5.gif
בהחלט תופעה מוכרת בקרב צוללים, גם אצלי, למרות שמה שקשור באוכל וצלילה לא ממש מדבר אלי וצרבת בכלל זו תופעה נדירה בשבילי, בעיקר מעל המים, אני מבין צרבת ככה: נקודת ההנחה שלי היא שצרבת היא עניין אינדיבדואלי שתלוי המון במצב גופני ומבנה כללי (כמו מיליון דברים אחרים בצלילה) אז אני משאיר את כל ההסברים הפיזיולוגיים לספרות. לחץ - לחץ מים על מע' העיכול הרכרוכית באופן "לא ארצי". האבולוציה של האדם לא התאימה אותו "שירגיש בנוח" ללחץ סביבה גבוה. התכווצות בועיות אוויר – בעיקר אחרי אוכל (אנחנו בולעים אוויר, אוכל מתפרק, גז משתחרר ועוד) התמוססות גז בנוזל – כמו בכל נוזל, אם יש נוזלים וגזים במע' העיכול, חוק הנרי פועל גם עליהם. לא שם את ראשי לגבי החשיבות של זה אבל זה קורה כשמעמיקים. חומציות – בעיקר אחרי אוכל. בערת דלקים – שריפת המזון אולי משתנה בגלל שינויי Po2. גם על זה לא הייתי שם את ראשי אבל אם האוכל בבטן נשרף יותר/מתעכל יותר נהיה הרבה מיץ שיכול לטייל בצנרת. פעילות שרירי עיכול – בעיקר אחרי אוכל. סוג האוכל – מיץ שמנוני אולי מחליק יותר טוב בצנרת... אני יכול לחשוב על עוד סיבות שקשורות לאוכל שמנוני, ראו הערתי מלמעלה. מאמץ גופני – אם הגוף מתאמץ אחרי אוכל (לנשום אוויר דחוס, לשאת משקל, לדחוף מים עם 2 חתיכות פלסטיק/גומי שמחוברות לרגליי, להתאזן וכל העולה על דעתכם) אז המערכת לא יכולה להקדיש לפעולת העיכול את האנרגיות הדרושות לה לעיכול יעיל ללא פגיעה ב"שלוות" הגוף. מאמץ נפשי – משפיע בעיקר על קצב נשימה. נשימה – אוויר יבש אמרנו כבר? פוזיציה – להעמיק, להתאזן, לעלות, לרדת, עמידות ראש וכו' ... אחרי ארוחה..... פוזיציה 2 – הצולל הממוצע רוב הזמן במצב מאוזן + - (המיץ שיכול לטייל בצנרת) תנאי ים – מעבר ללחץ המים שלדעתי יש לו חשיבות גדולה בעניין, ים גלי שמטלטל אותי ואף גורם לשינויים בלחץ הסביבה ללא הפסקה זה כמו לשבת על מכונת כביסה ישנה אחרי האוכל. אולי שכחתי איזה דבר או שניים אז סליחה באמת... פעם ראיתי סרטון של חתול הולך. הסרטון צולם ברנטגן ולמרות שדיברו על מפרקים וכו' דווקא שמתי לב לנוזל שבקיבה שלו שזז מצד לצד כמו יין בכד. מאוד קל לדמיין את הנוזל מנסה להשאר מקביל לקרקע בתנועה, ומי שלא מצליח שיקח כוס מלאה במים וינסה ללכת איתה בבית. עכשיו כשאני לוקח את כל אלו ביחד ומנסה לרקוד פסדובלה עם כוס מים ביד... וזה אפילו לא כוס זה יותר דומה לנאד שנלחץ ומתעוות מהלחץ שסביבו. לי זה מסביר לא רק צרבת אלא גם את העניין של הקאות במים. בכל מקרה כדאי שתלך גם בכיוון של בדיקת הריון, לעולם אין לדעת... ולגבי הג'חנון – אני לא יודע אם זה קשור לעובדה שאוכל לא ממש מזיז לי בצלילות אבל הג'חנון של לולה הוא הכי טעים באילת (אין בכלל וויכוח) והוא ממש לא עושה צרבת עם או בלי חריף! בכדורים אני לא מבין כלום.... העיקר שראיתי את EPI 3... איזה כיף!