צ'ק לפקודת עצמי

chim chim

New member
צ'ק לפקודת עצמי

שלום לכם קיבלתי צ'ק, אלא שמי שכתב אותו במקום לרשום את השם שלי רשם לפקודת עצמי, ששאלתי אותו למה הוא אמר שיהיה לי יותר קל למשוך את זה אם זה דחוף לי הכסף. האם אני יכול לקבל את הכסף במזומן בלי להפקיד אותו בחשבון שלי ובלי למשוך את הכסף מהסניף שבו נמצא החשבון ? תודה

ettt

New member
לא בדיוק

עם הצ'ק שהוא נתן לך הוא לפקודת עצמי+ אין בו קרוס+ אין כיתוב "למוטב בלבד"+ מי שנתן לך אותו חתם מאחורה- אתה יכול לקבל את הכסף מהסניף בו נמצא החשבון אם אחד מהנ"ל לא מתקיים- אתה חייב להפקידו אצלך בחשבון (וגם אז רק אם מי שנתן לך אותו חתם מאחורה ולא רשם "למוטב בלבד")

ettt

New member
זה תלוי בבנק

יש נהליפ פנימיים לפחות במזרחי ובבינלאומי רק אם אתה מורשה חתימה בחשבון תוכל למשוך את הכסף גם מסניף אחר. עקרונית הכל אפשרי- מעשית (לפחות בבנקים האלה) ישלחו אותך לסניף המושך. חריג אחד זה ימי שישי שאתה יכול להגיע לסניף המגבה (אם הסניף ממנו הצ'ק נמשך סגור) יכול להיות שבפועלים אפשר בסניף אחר. הכי פשוט שתגיד מי הבנק שעליו הצ'ק ואולי מישהו פה יוכל לעזור לך

ettt

New member
ועכשיו ראיתי שאתה מדבר על מזרחי

אז בוודאות של 100%- לא מושכים צ'ק בסניף אחר אם מי שמקבל את הכסף איננו בעל החשבון. הדרך היחידה שאולי (ושוב- רק אולי) יתנו לך את הכסף זה אם מי שנתן לך את הצ'ק ידבר עם הסניף שלו שידברו עם הסניף אליו הלכת- וגם אז יקח הרבה זמן כי יפקססו את צילום הצ'ק ויחכו לאישור בכתב

chim chim

New member
אז את אומרת להפקיד בחשבון ?

תודה רבה

למעלה