צ'ק בנקאי

• פותח הנושא zam1
  • פורסם בתאריך

zam1

New member
צ'ק בנקאי

סוף סוף מצאתי דירה מצויינת... המשכיר ביקש לקבל צ'ק בנקאי על סך 2000 ש"ח כערבות, אמר שהצ'ק ישאר אצלו עד סיום החוזה. על מה בדיוק מדובר ? האם זו ערבות בנקאית ? האם הוא יכול לפדות אותו בכל רגע נתון ? איזה עמלה משלמים על זה ? תודה!

צ'ק בנקאי

לפי מה שאני זוכר הוצאתי כזה פעם אחת מזמן כשקניתי אוטו: זה צ'ק שמקבלים מהפקיד בבנק תמורת עמלה של כמה שקלים לא זוכר בדיוק כמה. ההבדל בינו לבין צ'ק רגיל הוא שצ'ק כזה לא יכול לחזור אף פעם כי הבנק משלם את הכסף למוטב ולא אתה (הבנק ערב לסכום). הצ'ק מודפס במקום לפקודת מישהו ספציפי שאת השם שלו אתה אומר לפקיד והוא מדפיס אותו ע"ג הצ'ק. ברגע שהצ'ק מודפס הסכום יורד מהחשבון שלך (לכן הבנק ערב לסכום שמופיע על הצ'ק כי הכסף עובר לבנק לבינתיים). נשמע לי קצת מוזר לתת צ'ק בנקאי בגלל העובדה הזו כי אני לא יודע איך הולך ביטול של צ'ק כזה בסוף השנה. אצלנו בדירה נתנו סכום כסף לבעל בית שסגר אותו כערבון בפיקדון שבועי והתחייב להחזיר לנו את הסכום והריבית בסוף החוזה (הכל כמובן נכתב בתוך סעיף בחוזה).

cent1

New member
צודק

משהו פה מוזר. טוב, בירור טלפוני...נראה לי שגם בעל הדירה לא ממש מבין בזה :)

kkarinn

New member
אנחנו פשוט נתנו צ'ק שלנו...

צ'ק מהפנקס צ'קים שלנו עם תאריך פתוח

בשום אופן אל תסכים!

צ'ק בנקאי זה כסף מזומן לכל דבר. משתמשים בו כשרוצים להעביר למישהו סכום כסף גדול, (נגיד על רכישת מכונית במזומן) ולא רוצים להיסחב עם מזוודה מלאת שטרות. לא להסכים בגלל ש: א. זה כסף מזומן, וערבות לא נוהגים לתת במזומן, אלא להפוך אותה למזומן אם קורה משהו ויש הפרה של הסכם. ב. אם המשכיר מאבד אותו, (אפילו בתום לב) הלך הכסף. זה ממש כמו שנתת לו כסף ביד והוא הלך לו לאיבוד. ג. לא רק שהוא יכול לפדות אותו בכל רגע נתון, ברגע שנתת לו צ'ק בנקאי, כאילו נתת לו כסף חי ביד. כשהוא כתוב לפקודתו, חוקית, הכסף הוא שלו. כי הכסף עבר לידיו. שום דבר בחיים לא יכול לעצור אותו מלממש את זה. (בעוד ששטר בטחון, או ערבות בנקאית, או צ'ק בטחון עוברות עיניים נוספות, צ'ק בנקאי לא יעוכב אפילו שנייה אם יבוא להפקדה, כי מתייחסים אליו כמו כסף מזומן). ד. צ'ק בנקאי פג תוקפו בתוך 6 חודשים מיום הוצאתו. אין אפשרות להוציא צ'ק בנקאי בלי תאריך. ושכירות בדר"כ נמשכת שנה. ככה שאחרי חצי שנה, הלך הכסף והמשכיר יצטרך להוציא 2000 ש"ח מכספו כדי להחזיר לך את זה. והוא לא ירצה, מתכון בטוח לבלגנים. בקיצור - להתרחק כמו מאש. אל תסכים בשום אופן לצ'ק בנקאי אם 2000 ש"ח זה סכום שאתה לא רוצה לזרוק לפח. איך מוציאים צ'ק בנקאי - הולכים לבנק, נותנים להם את הכסף במזומן, והם במקום זה נותנים את הצ'ק הבנקאי (בניכוי עמלה של 12 ש"ח או משהו בסדר גודל כזה). כאמור, זה מיועד בעיקר להעברת כסף מזומן בסכומים גדולים מיד ליד. אולי יש כאן בלבול של המשכיר - והוא בעצם דורש צ'ק בטחון. זה משהו אחר - צ'ק מפנקס הצ'קים שלך, בסכום שנקבע מראש לפקודת המשכיר.

למעלה